Zbran, hlavne casti zbrane a sucasti zbrane

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Zbran, hlavne casti zbrane a sucasti zbrane

Príspevok od používateľa luke »

§ 2
Vymedzenie niektorých pojmov
1) Na účely tohto zákona sa rozumie
a) zbraňou prenosné zariadenie, ktoré vystreľuje, je konštruované alebo môže byť upravené tak, aby vystreľovalo strelu, a ktorého princípom funkcie je okamžité uvoľnenie energie pri výstrele; za zbraň sa považuje aj jej hlavná časť, súčasť zbrane, replika zbrane a napodobenina zbrane,

b) hlavnou časťou zbrane hlaveň, nábojová komora, vložná hlaveň, valec revolvera, záver, ktoré sú ako oddelené predmety zahrnuté do kategórie zbraní, na ktoré sú alebo majú byť namontované,

c) súčasťou zbrane prvok alebo náhradný diel osobitne skonštruovaný pre zbraň a podstatný pre jej funkciu vrátane hlavne, rámu, tela, záveru, puzdra záveru alebo valca revolvera, závorníka a akéhokoľvek zariadenia určeného alebo upraveného na tlmenie zvuku vyvolaného výstrelom zo zbrane

v sulade s par. 11 sa zbran kat A a B nadobuda so zretelom na vynimky na zaklade nakupneho povolenia.

co vsetko teda je a nie je sucastou zbrane?
je nou zasobnik? nakupuju sa u nas od leta zasobniky na nakupko? je mozne zasobnik nadobudnut uzatvorenim zmluvy na dialku, napr. cez eshop?
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

pred 2 tyzdnami som kupoval zasobnik do CZ 75 a P01/38 bez predavac nic nespominal o nakupku ani ho neziadal ........... takze to vyzera ze zasobniky niesu "castou" zbrane valce revolvernou neviem ...ten som este nekupoval :shock:

pocitam ze ten zakon je asi taky isty ako novela ktora sa tyka na 90% SA 58 :roll:
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ja by som zasobnik za hlavnu cast zbrane nepovazoval. Pretoze nie je nutny k vystrelu zo zbrane so zasobnikom. Aj ked niektore zbrane maju zasobnikovu poistku. Zatial co valec revolvera plni ulohu nabojovej komory.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

luke: To beriem od teba ako zly vtip...zasobniky na nakupne povolenie ?? co tak kolik 3x15 mm zo zbrane.. aj nato chces nakupne povolenie ? :lol: :lol:
luke
častý prispievateľ

nemam sajn ako sa usporiadali pomery po ucinnosti novely. "sucast zbrane" ako vec vyrobena specialne pre zbran a dolezita pre jej funkciu do dnes nik nevysvetlil co to presne je a co to nie je, aspon ja o tom neviem.
a zasobnik by lahko od tej definicie mohol spadnut, tka som chcel vediet ako to je v realite.
ok, tak zasobnik nie je asi sucast zbrane.
co tak napr. plastove telo na glok? alebo pruzinky a kolicky? spustove ustrojenstvo?
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

luke: ale to si uz utahujes :shock: aj v zakone mas napisane ze RAM je hlavna cast zbrane..a keby si mal kusok rozumu tak vies ze Glock ma na RAME zaliaty plech z seriovym cislom...tak hadam ti je odpoved jasna
pruziky kolicky to hadam nebudem ani komentovat :lol:
luke
častý prispievateľ

tvoje posmesne odpovede ma uz zacinaju srat, bud mi odpovedz na co sa pytam, alebo si najdi nejakeho chujka a na nom sa vyblazni.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

luke
kluud ,bo nas vsetkych isty clen LT posle na psychotesty :wink:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

kupoval som zasobniky /2 mesiace dozadu bez NP/

edit: videl som ram na G bez cisla-pred novelou volne v predaji- teraz na NP
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Prepac... ale ak sa majitel ZP opyta ci sa povazuje pruzina alebo kolik za sucast zbrane na ktoru treba NP tak ako to mam brat ked nie zo smiechom ?? vid:
nakupuju sa u nas od leta zasobniky na nakupko? je mozne zasobnik nadobudnut uzatvorenim zmluvy na dialku, napr. cez eshop?

skus si to este raz precitat co si napisal...zasobniky na nakupne povolenie 8)
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

:D turbi pohoda luke je zas znehly v inch veciach :D

co sa tyka psychacov tie ma cakaju o 2 tyzdne .... tak mozno sem budem uz prispievat rovno z cajly :twisted:
Naposledy upravil/-a inspiring_boyd v 24 Okt 2010, 18:48, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

luke uz sme to niekde preberali a ja si myslim ze hlavnou castou zbrane sa rozumie diel, ktory je dolezity pre balisticku analyzu.
strela - drazky, nabojnica - ryhy urobene zaverom atd.

Az to najdem postnem to sem.
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

,, papier ,, musis mat na hlaven , uzaver a puzdro uzaveru resp. ram zbrane ,ostatne je pass
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

psychacov sa neboj nic to nieje a tie zasobniky uz prestante rozoberat ;)
luke
častý prispievateľ

ty si jaky strasne mudry ze.
ako sa u nas nadobudaju zbrane do vlastnictva?
je sucast zbrane povazovana tiez za zbran?
vies presne co je a co nie je sucast zbrane na zaklade tej definicie, ktora je v zakone?

ma tu laskavo prestan otacat.
ja nie som blb, a dobre viem preco sa pytam to co sa pytam. ja tebe nelezem do temy sniper, ked o tom viem kulo a nerozpravam ti tam aky si ch** ked tu rozpravas o "majitelovi" zp.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"