Naše nože

statusak
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa statusak »

Nazdar. php30-Noze ktore si si vybral su velmi kvalitne, len podla mna aj dost predrazene. Na stranke noze-nuz.com je vela dobrych nozov za vyborne ceny.Skus sa poobzerat. Ja by som ti odporucil napr.
http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8848.php
Vyborny noz za rozumnu cenu.
Používateľov profilový obrázok
Kotuc
prispievateľ
Dátum registrácie: 21 years 5 months

Príspevok od používateľa Kotuc »

luke:
Zero Tolerance ZT 0350CB je poloautomat v limitovanej edícii 950ks. Sám ho mám a tak isto aj 0301 manuál je len 0200.
php30:
Kľudne choď do tej 0350CB len rátaj s tým že oceľ Elmax je už dosť tvrdá tak potom keď budeš chcieť nôž nabrúsiť tak budeš musieť investovať do nejakej lepšej sady alebo sa naučiť brúsiť na kameni na nejako lacnejšom noži.
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

http://flickssss.blogspot.com/2008/12/r ... niefs.html

Pár veľmi pekných ruských nožov
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Dýka od pánov Fairbairna a Syksa je jedným z najúčinnejších predmetov na boj z blízka:
http://www.gutterfighting.org/fairbairnknife.html
Prečo to sem dávam je hlavne prvá veta na stránke:
In close-quarters fighting there is no more deadly weapon than the knife.
Za zmienku stojí aj The Timetable of Death. Nech je to mementom pre tých, čo sa trasú pred streľnými zbraňami. Maník s dýkou je zrejme oveľa nebezpečnejší.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa luke »

preco je prave ich dyka smrtelnejsia ako akakolvek ina dyka alebo noz?
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa peterson »

každý nôž je nebezpečný. V ruke profesionála alebo majstra to platí dvojnásobne.
inspiring_golick

Príspevok od používateľa inspiring_golick »

Rovnako ako strelne zbrane, aj noze su navrhovane pre konkretny ucel... a dyka, alebo karambit su priamo urcene na boj. Preto ich efektivita je daleko vacsia. Konkretna znacka dyky uz na tom asi vela nezmeni, ale typ noza a kvalita su dolezite.

Myslim, ze ta dyka bola navrhnuta ako kompromis rychleho a lahkeho vycviku (trening velkeho mnozstva vojakov, jednoduche techniky). A stale velkej efektivity v boji.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa DUSO »

luke napísal:preco je prave ich dyka smrtelnejsia ako akakolvek ina dyka alebo noz?
Pani Fairbairn a Syks si len z marketingovych dovodov privlastnili vlastnosti vsetkych dyk. Tie su dovodom toho, ze su jedným z najúčinnejších predmetov na boj z blízka. Preco su v boji efektivnejsie ako noze asi netreba rozoberat. Je to asi vsetkym jasne.
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Ja nie som odborníkom na boj s chladnými zbraňami, toto je môj súkromný názor: nôž má len jednu čepeľ, preto sa dá proti nemu brániť z tupej strany. Dýka má čepele dve - za telo ju chytiť nemôžeš a tak sa brániť ...
Ďalej je to vec fyziky - hocijaký nôž (bez ohľadu na tvar čepele -clip point, tanto, kopijovitá čepeľ) má v ostrí väčší povrch ako dýka, preto horšie pri bodnutí prenikne materiálom. Nôž ako taký je nástroj, dýka je zbraň.
inspiring_herschel

Príspevok od používateľa inspiring_herschel »

No musím s tebou nesúhlasiť, že nôž nie je zbraň, ale iba dýka.Nôž ako taký má tiež celkom dobré penetračné(prenikacie) vlastnosti pokiaľ nemá namiesto hrota guličku) aj ked nie až také ako dýka, ale dá sa s ním spoľahlivo zabiť alebo zraniť
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

:D ze noz je pracovny nastroj ... nieje urceny primarne na bojove techniky ale na upravu jedal ... to ze sa nim da bojovat a usmrcovat nikto nebude spochybnovat .. tak ci tak sa noz sa radi medzi chladne zbrane .

a dyka je vyvinuta primarne na boj a bojove techniky teda na usmrcovanie .......... ale tak isto sa da prakticky pouzivat v kuchyni :D

mi to pripada ako diskusia co bolo sor kura ci sliepka :D
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

no usmrtiť sa dá ozaj kadečím.nôž či dýka všetko su to v rukách odhodlaného jedinca nebezpečné predmety.šrobovák je tiež určený na šrobovanie,ale je to tak isto efektývna zbraň ako dýka.to len na margo tej polemiky nôž-dýka :wink:
Naposledy upravil/-a inspiring_bohr v 28 Nov 2010, 23:26, upravené celkom 1 krát.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

srobovakom sa pokusil uz aj na mna jeden zautocit, ale 82 ho odradila
Speedy
prispievateľ
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa Speedy »

takze pani zastavil sa u mna predcasne jezisko a priniesol mi Fallkniven A1....je tak hnusny az je peknyy
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Napísať odpoveď

Návrat na "Chladné zbrane"