Zastrelili Dr.Ernesta Valka
-
inspiring_boyd
??????? tak teda neviem ale vyjasnit to mozu len pozostale .................
http://www.aktuality.sk/clanok/176100/p ... i-dvakrat/
http://www.aktuality.sk/clanok/176100/p ... i-dvakrat/
dobre, predpokladajme ze tie cisla su +- spravne (nemam si to ako potvrdit)
To by ma potom zaujimalo aky "odbornik" to tam vravel o smrtiacom ucinku na 1500m pri 9mm a koho taky trener trenuje.....
PS: pri strelbe na 1000m pri ustovej rychlosti 320m/s kym projektil preleti tych 1000m tak klesne o 48m nizsie
500m je to 12 metrov
100m je to pol metra
50m 12cm
A to prosim minimalne ked zanedbam odpor vzduchu......
To by ma potom zaujimalo aky "odbornik" to tam vravel o smrtiacom ucinku na 1500m pri 9mm a koho taky trener trenuje.....
PS: pri strelbe na 1000m pri ustovej rychlosti 320m/s kym projektil preleti tych 1000m tak klesne o 48m nizsie
500m je to 12 metrov
100m je to pol metra
50m 12cm
A to prosim minimalne ked zanedbam odpor vzduchu......
-
inspiring_robinson
tak to dopadne vždy, keď sa rozpráva hluchý s nemým; nepripravený redaktor nevie správne zadať otázku a všadebol premúdry potom odpovedá tak, že mieša jablká s hruškami
nemá kto v médiách povedať, že je rozdieľ medzi maximálnym doletom strely a účinnou mierenou strelbou; aj literatúra často hovorí, že strela môže usmrtiť počas celej svojej dráhy letu; z toho blbec vyvodí zámer, že na x stovák až x tisíc metrov možno niekoho príslušným strelivom mierenou ranou dať dole...
...a ujo strelecký inštruktor miesto aby povedal, že dať istú presnú ranu z krátkej zbrane je tak max. do 5 metrov ale že dobrý strelec zasiahne kruh priemeru 10cm na 25 metrov (pozor netvrdím že lepšie sa nedá) čo však už má ďaleko od istej rany, tak blaboce o presnom smrteľnom zásahu na 50m - však ak sa na 50 m podarí presná, môže byť smrteľná...
čo sa týka toho, čo je pravda - jedna či dve rany a prečo vlastne možno zavádzajú, keďže páchateľ predsa veľmi dobre vie, ako to presne bolo, vychádza mi z toho len jedno - ak trepú a rany boli dve, možno naivne čakajú, že autor činu pustí inú info a oni ho vďaka tomu odhalia; v tejto súvislosti vás ubezpečujem, že aj toto fórum a táto téma je a bude osobitne monitorovaná, veď čo keby... (inak sa čudujem, že ešte nikde neodznelo podozrenie, či to nie je v rodine aj keď je mi absolútne jasné, že aj takou verziou sa budú musieť zaoberať)
nemá kto v médiách povedať, že je rozdieľ medzi maximálnym doletom strely a účinnou mierenou strelbou; aj literatúra často hovorí, že strela môže usmrtiť počas celej svojej dráhy letu; z toho blbec vyvodí zámer, že na x stovák až x tisíc metrov možno niekoho príslušným strelivom mierenou ranou dať dole...
...a ujo strelecký inštruktor miesto aby povedal, že dať istú presnú ranu z krátkej zbrane je tak max. do 5 metrov ale že dobrý strelec zasiahne kruh priemeru 10cm na 25 metrov (pozor netvrdím že lepšie sa nedá) čo však už má ďaleko od istej rany, tak blaboce o presnom smrteľnom zásahu na 50m - však ak sa na 50 m podarí presná, môže byť smrteľná...
čo sa týka toho, čo je pravda - jedna či dve rany a prečo vlastne možno zavádzajú, keďže páchateľ predsa veľmi dobre vie, ako to presne bolo, vychádza mi z toho len jedno - ak trepú a rany boli dve, možno naivne čakajú, že autor činu pustí inú info a oni ho vďaka tomu odhalia; v tejto súvislosti vás ubezpečujem, že aj toto fórum a táto téma je a bude osobitne monitorovaná, veď čo keby... (inak sa čudujem, že ešte nikde neodznelo podozrenie, či to nie je v rodine aj keď je mi absolútne jasné, že aj takou verziou sa budú musieť zaoberať)
Naposledy upravil/-a inspiring_robinson v 12 Nov 2010, 10:53, upravené celkom 1 krát.
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 4 months
- Kontaktovať používateľa:
Telra : to ti kto povedal tie udaje?? trepes rovnake nezmysly ako ti v mediach...si taky isty ako oni
9mm luger 124 FMJ LAPUA 320m/S ,BC 0,125
vyska osi mieridiel 20 mm
50 m - 4,6 cm
100 m - 36 cm
500 m - 18,8 metra
1000 m - 129,5 metra
9 mm luger 124 FMJ Sellier Bellot 320 m/s, BC 0,08
50 m - 5cm
100 m - 39 cm
500 m - 25,4 metra
1000 m - 210 metrov
Nezavadzaj tu ludi svojimi klamstvami
9mm luger 124 FMJ LAPUA 320m/S ,BC 0,125
50 m - 4,6 cm
100 m - 36 cm
500 m - 18,8 metra
1000 m - 129,5 metra
9 mm luger 124 FMJ Sellier Bellot 320 m/s, BC 0,08
50 m - 5cm
100 m - 39 cm
500 m - 25,4 metra
1000 m - 210 metrov
Nezavadzaj tu ludi svojimi klamstvami
-
inspiring_boyd
moj nazorwins napísal:čo sa týka toho, čo je pravda - jedna či dve rany a prečo vlastne možno zavádzajú, keďže páchateľ predsa veľmi dobre vie, ako to presne bolo, vychádza mi z toho len jedno - ak trepú a rany boli dve, možno naivne čakajú, že autor činu pustí inú info a oni ho vďaka tomu odhalia; v tejto súvislosti vás ubezpečujem, že aj toto fórum a táto téma je a bude osobitne monitorovaná, veď čo keby... (inak sa čudujem, že ešte nikde neodznelo podozrenie, či to nie je v rodine aj keď je mi absolútne jasné, že aj takou verziou sa budú musieť zaoberať)
k bodu 1 ... to je ten problem ze "naivne veria" .... profesional spravy svoje a smytec......nema dvovod k svojmu cinu sa vyjadrovat ani chvalit ... preto to je profesional ... tie "truby" co sa pochvalili ak sa tak daju nazvat su za mrezami ... na 2 strane by sa mal "bat" bjednavatel+sprostretkovatel(ak nejaky bol) to su jedine slabe clanky ktore dokazu usvecit pachatela.
k bodu 2 je mi jedno ci to tu niekto monitoruje alebo nie ci vedia kto som alebo nie viem aka je hranica medzi nazorom a TC a kedze som dospela osoba uvedomujem si aj dosledky svojho konania..............
apropo toto su len nase uvahy nad nasim statom,svetom v ktorom zieme a dianím sa v nom .................. pravnik by to kludne mohol oznacit ako krcmove reci .
co sa vlastne riesi? ze mozem na verimboha vystrelit naboj 9mm a ten moze pod vhodnym uhlom doletiet na kilometer vzdialene miesto a tam niekoho zabit, pricom to v ziadnom pripade nebola mierena strela? ved taky pripad sa stal tusim aj na slovensku na podobnu vzdialenost s .22.
wins: brunovsky povedal pravdu, mohol to viac rozviest, ale tiez mohol byt nervozny do telefonu. to ze si z toho na prvy pohlad retardovany hlasatel, co nevie nic o nicom vyrobil smrtelnu mierenku an 1000m, nie je predsa jeho chyba.
wins: brunovsky povedal pravdu, mohol to viac rozviest, ale tiez mohol byt nervozny do telefonu. to ze si z toho na prvy pohlad retardovany hlasatel, co nevie nic o nicom vyrobil smrtelnu mierenku an 1000m, nie je predsa jeho chyba.
Turbiak:
ustova rychlost: 320m/s
gravitacne zrychlenie: 9.86m/s^2
vzdialenost: 50m
t=s/v
50/320=0.15625s
prepad s=1/2*g*t^2
1/2*9.86*0.15625*0.15625=0.12m=12cm
rovnakym postupom vsetko
Ked tam pridas mieridla, odpor vzduchu tak je to samozrejme rozhodene.....
To je dovod preco do cca 100m je to presnejsie, kedze su tam mieridla a teda s nastrelom strielas mierne nad terc (AFAIK) a nad 100m to ide uz uplne do Pecka kedze sa tam prejavuje ovela silnejsie odpor vzduchu, zoslabenie rotacie a podobne.....Takze asi tak, nabuduce trochu opatrnejsie, myslim ze moje cisla pri do 100m neboli nijako hrozivo od tvojich, aspon absolutne (+-5cm) a sam som napisal ze nepocitam s odporom vzduchu co pri velkej vzdialenosti sposobuje ze moje cisla su daleko optimistickejsie. Ale to nic nemeni na tom ze ked "expert" v TV povie ze sa da strielat na 1000m tak mam pravdu ja ked tu oponujem ze na 1000m je prepad o MINIMALNE 50metrov (minimalne znamena 50 a viac)
ustova rychlost: 320m/s
gravitacne zrychlenie: 9.86m/s^2
vzdialenost: 50m
t=s/v
50/320=0.15625s
prepad s=1/2*g*t^2
1/2*9.86*0.15625*0.15625=0.12m=12cm
rovnakym postupom vsetko
Ked tam pridas mieridla, odpor vzduchu tak je to samozrejme rozhodene.....
To je dovod preco do cca 100m je to presnejsie, kedze su tam mieridla a teda s nastrelom strielas mierne nad terc (AFAIK) a nad 100m to ide uz uplne do Pecka kedze sa tam prejavuje ovela silnejsie odpor vzduchu, zoslabenie rotacie a podobne.....Takze asi tak, nabuduce trochu opatrnejsie, myslim ze moje cisla pri do 100m neboli nijako hrozivo od tvojich, aspon absolutne (+-5cm) a sam som napisal ze nepocitam s odporom vzduchu co pri velkej vzdialenosti sposobuje ze moje cisla su daleko optimistickejsie. Ale to nic nemeni na tom ze ked "expert" v TV povie ze sa da strielat na 1000m tak mam pravdu ja ked tu oponujem ze na 1000m je prepad o MINIMALNE 50metrov (minimalne znamena 50 a viac)
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 4 months
- Kontaktovať používateľa:
telra: Ty si uplny magor...naco to sem pises ?? ked si uplne mimo ??? nezaujimaju ma tvoje nezmyselne pocty ktore su 50 % mimo realitu a ani nikoho ineho
Naposledy upravil/-a TURBIAK v 12 Nov 2010, 12:52, upravené celkom 1 krát.
mam pocit ze ty mas asi problem s porozumenim citaneho textu. PRecitaj si to co som v poslednych dvoch porispevkoch napisal este aspon 5x a mozno pochopis......
Turbiak: Gratulujem, ty potrebujes na do aby si novinarom dokazal ze kecaju blbosti ked hovoria o strelbe s 9mm na 1000 metrov plateny program. Mne na to stacilo 5 minut a stredoskolska fyzika.
Absolutne nechapem preco sa tu rozculujes ako absolutny no manner....
Turbiak: Gratulujem, ty potrebujes na do aby si novinarom dokazal ze kecaju blbosti ked hovoria o strelbe s 9mm na 1000 metrov plateny program. Mne na to stacilo 5 minut a stredoskolska fyzika.
Absolutne nechapem preco sa tu rozculujes ako absolutny no manner....
Taktiez neni zanedbatelny cas,za ktory projektil preleti tych 1000m. Clovek neni gong ci papierovy terc,ze zostane stat na mieste bez pohnutia. Ked ratam ze strela musi ist po balistickej krivke a tiez pocas letu spomaluje,vychadza mi doba letu k cielu minimalne na 4 sekundy. TURBIAK a telra to budu vediet presnejsie. Ja nemam program ani sa mi to nechce presne ratat.