Prítomný pri lúpeži so svojou zbraňou

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Príspevky: 2181
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa luke »

predstav si, ze sa stane to iste co zitnemu, povedzme si o trosku mensi frajer ako on a siel si len o trosku nad limit, sposobis rovnaky nasledok a stojis pred tym, ze si mas ist sadnut na par rokov. a k tomu si predstav ze mas, zenu na materskej, 2 male deti, hypo a lizing.
a bud sa mozes priznat, ze si proste siel rychlejsie, alebo to mozes tlacit cez mikrospanky so sancou, ze sa z toho dostanes a svojej rodine nebudes par rokov ako zivitel rodiny uplne na nic.
naozaj sa tam na fleku hned priznas a pojdes si odhodlane sadnut?
uz som to raz pisal, neschvalujem co zitny urobil, ani s nim nesympatizujem, ale na ludskej urovni viem pochopit jeho obhajobu.
tycho28
častý prispievateľ
Príspevky: 539
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 06 Dec 2013, 22:26, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

luke ludska uroven je minimalne priznat chybu, skutocne olutovat.
Nevymyslat urazajuce formulacie na rodicov obete aby vina bola zvalena na nich. Jednoducho nebyt clovek bez chrbtovej kosti, bez kuska citu.

To ze niekto na sude povie ze sa stara o deti, ze ma hypoteku, ze rodina bez neho bude tazko zit beriem ako uplne normalnu vec pre mozne zmiernenie trestu, lebo to je aj pravda.
Ale to, ze si niekto po case ked je uz proces davno rozbehnuty vymysli 2s mikrospanok je vysmech ludom a civilizacii a s tym nikdy nebudem suhlasit :evil:
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Príspevky: 776
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Je tu niekde téme o tom ako polícia zastrelila toho únoscu čo uniesol policajnú hliadku, ostrelovačkou?
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Príspevky: 3399
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa aris »

tato tema tu, samozrejme, je.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

ricinr napísal: lebo, ešte stále vo mne sú pozostatky príslušníka PZ a vždy som mal povahu pomáhať aj bez predchádzajúceho povolania....

...dosť často okolo mňa preletí jeden blázon, ktorý kašle nato, že sme na prechádzke s deťmi. Asi by som strielal v afekte ale zaujíma ma zákonný spôsob použitia zbrane.
Ja Ti neviem, bratku, ak som správne pochopil, tak si bývalý kolega. ako taký by si mal vedieť, že aj toho páchateľa musíš zadržať tak, aby si pri tom neohrozil životy a zdravie nezúčastnených osôb.
Urobme si malú modelovú situáciu, jazda magora v obci, predpísanou!!! rýchlosťou. Náraz do dieťaťa, útek znova predpísanou rýchlosťou. Tvoj prvotný šok z toho, že Ti niekto zrazil dieťa a pokúša sa uniknúť bude trvať povedzme 3s, ak si z tých rýchlejších (skôr určite nezistíš, či auto zdrhá, alebo zastane). K nim si pripočítaj (pri dobrej vôli) ďalšie tri sekundy, kedy Ťa napadne, že máš pri sebe zbraň, vytiahneš ju a pripravíš na streľbu (natiahneš, prípadne odistíš a pod.) keďže nie si na osvetlenej strelnici a nemieriš na papierové krúžky, tak Ti zamierenie na pohyblivý terč + trasúce sa ruky budú trvať povedzme 2 sekundy. Vtedy vystrelíš. takže od nárazu po výstrel ubehlo 8s. Max. povolená rýchlosť v obci je 14m/s, vynásobené 8-mimi = 112 m, ktoré auto ušlo (stále predpokladajme, že páchateľ bude chcieť újsť z miesta činu povolenou rýchlosťou!!! ) Si taký dobrý strelec, že na 112 m streľbou zastavíš automobil bez toho, aby si pri tom ohrozil nezúčastnenú osobu???
Takáto streľba nemá podľa mňa opodstatnenie, nehľadiac na to, že moje prvé kroky a myšlienky by boli pri dieťati...
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Príspevky: 776
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ricinr »

dobrá analýza od stola. Otázne je skutočné konanie v šoku. Taký dobrý strelec nie som aby som na 112m trafil pohybujúci sa terč. Bola to len teoretická situácia.
Najhoršie je, že keď páchateľa nezadržíš na mieste činu tak boj o spravodlivý postih bude len ďalšie fiasko našeho súdnictva s akými som sa už stretol.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"