Madkiller, Nomed: Čo ste si mysleli, že som nejaký (tfuj) pacifista?! Nemám problém pomenovať problém pravým menom a nie som ani žiadny odporca silových riešení, zvlášť ak sú v medziach zákona. Skôr, než začnem rezať, však aspoň dva razy meriam.
Jednoducho, veľmi si vážim slobodu, ktorá nie je samozrejmosťou a rád by som žil v právnom štáte. V štáte, kde platia rovnaké podmienky pred všetkých. Vy asi tiež, či nie? Žiaľ, paralelne s našou spoločnosťou fungujú dezintegrované a dezorganizované spoločenstvá jedincov, ktorí parazitujú na hodnotách, ktoré tu vyprodukujeme. Potiaľto jasné, nie?
Aby som bol objektívny, nehovorím iba o Luníku IX, ani o desaťtisícoch Indiánov. Kopa "bielych" žije rovnako zvieratkovsky. Azda sme dospeli do štádia vývoja spoločnosti, keď je našou povinnosťou podať takýmto zvieratkám pomocnú ruku. Ak niekto odmietne našu pomoc, pohrdne tou podávanou rukou, má na to plné právo, ale nemal by sa potom sťažovať.
Lenže ak niekto tú ruku, ktorú mu ako spoločnosť podávame, nie, že odmietne, ale rovno ju pohryzie, treba ho potrestať. Obyvatelia L IX (netvrdím, že všetci) tú ruku pohryzú zas a znovu. Dokedy? No predsa dovtedy, dokiaľ ich nevytresceme! Hádžu kamene po hasičoch? Opakovane? Tak tam viac tých hasičov nepošleme! Zneužívajú RZP? Opakovane? Tak ju tam viac nepošleme! Nemajú rešpekt z príslušníkov PZ SR? Neustále? Tak im tam spravíme policajné manévre! Viem, nie je to také ľahké, zvlášť s tými hasičmi a RZP... Tí tam podľa momentálne platného zákona jednoducho musia ísť.