Trezor/Uschovna schranka

Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

mam nedoveru k elektronike ako takej. ide mi o to ci elektronika ma aj nejaku pridanu hodnotu z hladiska bezpecnosti alebo je to len o zvysenom komforte o ktory ani nemam zaujem. pri elektronike sa prave obavam toho ze pojde otvorit lahsie koli tomu mrnavemu pidikluciku. nie je klasicky motylkovy zamok bezpecnejsi?
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tak si to uprav podla seba.
Zavar si dieru na nudzovy klucik a vyved si konektor (nudzove napajanie) s ktorym ho otvoris v pripade zlyhania baterii.
Ja by som siel urcite do elektronickeho pokial nie je na odtlacok prsta :-)
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ja mam trezory dva :)
jeden maly pod nocnym stolikom na kod , ktory viem naklikat aj poslepiacky a v nom napaskovaneho Mloka

dlhe flinty mam vvo vysokej skrinke a ta je na klucik, nepredpokladam, ze by som potreboval niekedy extra rychlo tasit malorazku
Ambor
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Ambor »

Boris, rovnako sa rozhodujem ako ty, a uz len pre ten komfort som ochotny investovat E-cka navyse.
Plus aby som nemusel vzdy vynasat kluc z ukrytu, aby k nemu nemali pristup ini clenovia domacnosti a hlavne ked ti ten kluc najde nepovolana osoba, do trezoru sa dostane (napr. manzelka, priatelka, dieta, rodic...) a tazsie tomu zabranis, ako ked budes mat iba elektronicke heslo v hlave, kluc napr. v inej lokalite.

Rovnako si myslim, ze ten elektronicky zamok ma iba vyhody, kvoli ktorym sa aj tie trezory predavaju.
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Presne ako píše Ambor. Som v tom istom, Doma žena a dcéra, nebudem riskovať že ich naštvem a oni nájdu kľúč :wink: . Ale vážne moje uvažovanie takisto smerom - elektronika, a núdzový kľúč v inom byte.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

uz som sa medzicasom rozhodol a objednal som verziu s elektronickym zamkom. presvedcilo ma to ze model zamku mal pohotovostny mechanicky zamok na motylkovy kluc v rovnakej kvalite ako maju zakladne modely len s mechanickym zamkom, cize ziadny pidiklucik ako od kasicky. teraz uz len zavazit umiestnenie a kotvenie - stena ci podlaha. asi nakoniec oboje...

tycho - naznacujes vlamacku. o aky model islo?
Dannyk
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Dannyk »

preferujem manualny kodovy zamok a pripadny kluc, ale moze to byt profesionalna deformacia. elektronika s nudzovym otvorenim na nieco este slabsie ako je obycajna fabka stoji za ....
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

zdravim, zaujimal by ma vas nazor na tento trezor, mne vyhovuje hlavne kombinaciou cena/rozmer (33E)
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Uploaded with ImageShack.us

viem ze to nie je nic protiatomove, ale co uz.
PS: hrubka plasta 5mm
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

tento som ja používal na ubytovni a uplne to stačí. teda aspon mne určite. načo tolké peniaze zbytočne do toho vrážať pokial toho nemáš viacej doma.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Tento trezor vychádza v pomere veľkosť/cena najlepšie v Hornbachu. Za cca 35 euro má rozmer 35x25x25 cm. Za túto cenu majú v Baumaxe iba menšie modely a v Metre majú cenu podobnú, ale bez DPH :lol: V pohode sa tam vojde aj skrinka na strelivo, ale ak máš streliva hodne, treba ho vyberať z plastových držiakov a dávať tam len samotné náboje (v závislosti od veľkosti skrinky na náboje).

Plášť je hrubý tak 2 až 3 milimetre. Núdzový kľúč nepôsobí príliš dobre, ale čo čakať za túto cenu. Výhodou konkrétne toho môjho je, že má vzadu aj dolu 4 diery na privrtanie o stenu/podlahu. 4 šróby s kovovými hmoždinkami, iné modely majú často iba dve.

V súčasnej dobe by som do ničoho iného nešiel, požiadavky zákona to spĺňa vrchovato, je to za dobrý peniaz, bezpečnosť nie je dokonalá, ale lepšia ako šuplík v stole. Do drahšieho by som zas nešiel z dôvodu, že je možné, že sa niekedy bude novelizovať uloženie zbrane podľa českého modelu a bude musieť trezor spĺňať nejakú normu.
inspiring_volhard

Príspevok od používateľa inspiring_volhard »

streliva nemám vela a preto by sa to tam teoreticky malo vojst a týmpadom by to bolo 2v1 dá sa povedat co je super.ako si povedal,pre nenarocnych ideál volba,a ja medzi nich patrím,na ulozenie zbrane a streliva podla zákona dostačujúce...čo sa týka novelizácie možné to je a týmpádom suma 35 e +- nikoho nezabije . tak hovoris hornbach? no popozerám to
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Veď pokiaľ použiješ na úschovu zbrane a streliva trezor, nemusíš ich zamykať osobitne nie? A keďže na doklade o kúpe budeš mať napísané trezor, mal by si byť chránený touto formulkou. Inak, v závislosti od toho akú krátku chceš kúpiť, napcháš do toho aj 10 krabičiek s nábojmi + zbraň + zásobníky. Tých nábojov možno aj viac..
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Miro: nie. Podľa začiatku §55 sa to tak zdá, ale treba to prečítať celé:

(6) Zbraň musí byť zabezpečená v nenabitom stave, to znamená, že zbraň nie je nabitá strelivom v zásobníku, nábojovej schránke, nábojovej komore hlavne alebo v nábojových komorách valca revolvera.

(7) Ak má zbraň odnímateľný zásobník na náboje, zásobník sa ukladá oddelene od zbrane a musí byť uzamknutý samostatným zámkom. Zásobníky môžu byť uložené spolu so strelivom. Zásobník môže byť uložený so zbraňou len vtedy, ak ide o zbraň určenú na predaj v rámci podnikateľskej činnosti a výrobca zbraň zabalil spoločne so
zásobníkom.

Toto sa vzťahuje na oba spôsoby uloženia. Toto je obecne problém, keď sa niekto učí len z knihy na zbrojný preukaz a nečíta samotný zákon (tým nemyslím konkrétne teba).
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

delli90 napísal:tiež mám v pláne kupit takýto trezor.tí čo ho majú,spokojnost? vojdu sa tam aj dve krátke zbrane? strelivo tam už asi nevopchám v krabičke uzamykatelnej malej že :lol: :oops:
Za 20€ co by si chcel.

Mne sa tam zmesti Kacka a aj separatne uzamknute zasobniky v kovovej pokladnicke.
Este jedna zbran by sa tam vosla.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Ono vojst sa tam vojde všeličo,ale napriklad rychlo to odtial potom vybrat bez toho aby si to obuchal o okraje zarubne :) je už ina pesnička.Tiež som si taky kupil pri kupe zbrane,ale teraz ked pribudla dalšia je to neprakticke chcelo by to o čislo večši :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."