Majiteľ predajne použil proti pachateľovi zbraň.
Hadam aj ja trocha zatrollujem - to ze je to (skoro) decko nema absolutne ziadny efekt na to, ci by obranca mal po nom vystrelit alebo nie. Kvoli tomuto si soplani coraz viac dovoluju - povie sa ved je to len dieta. Ked idem na lupez s kverom, pripadne vierohodnou napodobeninou, musim pocitat, ze to dopadne pre mna zle. Keby ma 10 rokov a saskuje s ostrou zbranou, tak sa nikto nema pravo branit, lebo to je dieta? Gula od mladistveho nezabija?
Povazujes lupezne prepadnutie so zbranou za mladicku nerozvaznost?Tak to hadam nemyslis vazne.Podla teba aj v pripade pouzitia zbrane tymto smejdom by to bola z jeho strany nerozvaznost?Obhajovat pocin tohto grazla jeho vekom je uplne scestne.Urobil to mozno raz,urobi to aj druhy,treti krat a nemusi to vzdy skoncit tak ako v tomto pripade.V tom lepsom pripade lahne grazel,a nie nevinny clovek.Aj sa niekedy zamysli nad tym co hodis do eteru.Igrlik napísal:Myslím, že majiteľ spravil to najrozumnejšie, čo mohol. Neviem, koľko máš rokov, čo všetko si už zažil, či si niekoho niekedy zachraňoval alebo naopak zmároval, ale chladnokrvne streliť do temer nedospelého mladíka - nech by to ktokoľvek označoval za oprávnenú sebaobranu - by som pokladal za ekvivalent pokusu o vraždu. Obzvlášť, ak mám v pokladni asi 300 EUR. Absolútny trest za potreštenú nerozvážnosť je trochu priveľa, nie? A v tomto prípade, aj keď by chalaniska nechytili, asi bude mať poučenie na dosť dlhú dobu.GLOBUS napísal: ...
Ale myslím že by som s tým nemal problém POKIAĽ by ma niekto ohrozoval STRELNOU ZBRAŇOU, keby som mal tu možnosť tasiť a bol by som si istý že ho zasiahnem skôr ako on mňa tak by som to spravil.
Ja sa len bránim, proti útočníkovi to on mňa bezdôvodne ohrozuje na živote a zdravý.
...