Navrh novely #3

Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

luke: ta odpoved je velmi deprimujuca. absurdnosti pretrvali. neskutocne.
RisoP
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Zaujímavé...akoby nemohlo prdnúť v bedni držiteľovi ZP, ktorý ju môže držať doma a na strelnici a trebárs nejakému poľovníkovi. Držitelia sk. A a E sú asi potom všetci potencionálny ... radšej napíšem tri bodky! A potom naozaj treba hádzať polená pod nohy všetkým, ktorí si zadovážili zbraň pre svoju ochranu. Najlepšie odzbrojiť a umožniť tak rôznym živlom s väčšou svalovou hmotou ako rozumom aby si v pohode od Vás zobrali po čom túžia a čo sa im páči. Lebo aj slabá žena s revolverom sa dokáže ubrániť útočníkovi. Inak má asi smolu. Otázka: Čo by sa asi hlasovním v parlamente odhlasovalo potom, keby takýto živel znásilnil a obral pani manželku "nejakého" politika?
aris
častý prispievateľ

ja neviem, ale pre mna osobne je takyto navrh urazkou. Skutocne zacinam mat velmi cudny pocit diskriminacie. Uplatnuje sa tu na nas prezumpcia viny?
Igoca
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

nie že by som nevedel, alebo snáď nechcel, ale nad konaním čiernokabátnikov od LiPshita mi opäť .......

Obrázok

...a to potichu vrabce čvirikali o poľovníckej lobby je na svete !
...a polišom dajú 58čky.
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

inak teraz je to ako? novy navrh pojded zase do pripomienkoveho konania alebo.....?
Phill22
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa Phill22 »

Nie, bude sa pokračovať tam kde sa prestalo....v druhom čítaní.
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Len pre info:

Ľudovít Miklánek napisal:

Re: Novela zakona

Postby Ľudovít Miklánek » Thu Feb 24, 2011 8:51 am
Telefonicky som rozprával s kompetentným a veci sa majú zhruba nasledovne:
- ešte nie je na stole vec na papieri, čo tam presne bude sa bude dať povedať až potom, ako bude návrh naformulovaný
- predbežná dohoda hovorí zhruba o tom, čo uviedol pán poslanec Pado, teda psychotesty na X spôsobov
- nemal by obsahovať žiadny zákaz nadobúdania, žiadne povinné uloženie, žiadne priateľské návštevy policajtov po domoch ad hoc

Takže proti pôvodnému návrhu ktorý hovoril o plošných zákazoch a praktickej likvidácii ľudovej športovej streľby zásadný posun správnym smerom. Čo sa týka posudkom filozofa (prepytujem psychotestu), minister to tlačí ako vedenie vojny do svatej zeme. Čo ma znepokojuje je to, že pri poslednom rokovaní ako ho pán Pado na SME spomína, boli narážky na zrušenie alebo zásadné obmedzenie A čka zbrojáku a podobné výpady. Tu sa nás pán poslanec Suja zásadne zastal, takže to, že by boli iba psychotesty je paradoxne tá lepšia verzia. Hrozil generálny problém s Áčkom. Veci sú v riešení. Trúfam si povedať, že už dnes je predbežne jasné, že na najbližšie rokovanie NR sR pojde pozmeňovák, ktorým bude novela riešiť iba psychotesty, informovanie športovej organizácie o zániku členstva a možno kontrolu stavu zbrane (STK). To že to určitou dohodou koalície je, je pravda, ale neznamená to, že to parlamentom prejde. Kľudne môže prísť ešte nejaké prekvapenie (milé aj nemilé) Čo sme si zvolili, to máme... ale nie je všetkým dňom koniec.

zdroj:
http://www.legistelum.sk/forum/viewtopi ... 8&start=30
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

R, málo, hodne málo vieš o Kaliho pôsobení na MV SR, že tresneš takú vec. No offense, just facts.
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa GLOBUS »

.....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:56, upravené celkom 1 krát.
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

GLOBUS
moc pekne :)

snazil som sa pozhovarat, tesne po "Devinskej" s jednym politikom na temu "ako pomoct" a co tak nieco urobit proti obmedzovaniu osobnych slobod obcana - legalneho a cisteho vlastnika legalnej zbrane a bol som prekvapeny negativnou odpovedou. Zla skusenost s nejakym polovnikom alkoholikom ktory ohrozoval okolie a jeho zaver je, ze nelutuje, co sa deje, angazovat sa nebude, pozna "aki su to ludia" a pod. Nehovorim, ze som sa sklamal, skusil som.
Takze mi to pride tak, ze ozaj toho L...ca mlatili asi pazbou vz58. Mozno by mal ist k tomu psychiatrovi on, lahnut na gauc a pozhovarat sa, ze kde je koren problemu.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Nemoze, lebo keby si raz lahol, tak ho po rozhovore rovno priputaju a nechaju si ho :lol:

Vsetko je to zle a nielen v nasom "obavanom" zakone, ale vsetko naco Pat a Mat siahnu, alebo len pomyslia sa zmeni na hovno.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

To uz fakt nieje normalne toto. To tam nieje ozaj v tom parlamente jeden jediny poslanec, ktory by sa zastal nasich prav a vysad (myslim sport. strelcov ci obranarov a nielen polovnikov)? Nejake psychotesty pre drzitelov zbrani by si vo Svajciarsku, USA, ci Finsku a pod. nedovolili v ziadnom pripade zaviest takto politici a buzerovat vlastnych obcanov, brat im ich prava (Ved vlastne uz skuska odbornej spôsobilosti je dost radikalny krok a ustupok z nasej strany, to nemaju vsade a v takej forme ako my). Je to podla mna jasny zasah do slobody obcanov v demokratickej spolocnosti. To nesmieme dopustit. Dnes ustupime psychotestom (A treba povedat dost kontroverznym) v periode kazdych 5 rokov a co bude zajtra ak sa znova nedajboze nieco prihodi (a ci tu budu psychotesty, alebo nie, je to znova iba otazka casu podla mna a bol by to iba boj s vetrom a netreba zabudat, ze na Slovensku je ovela zavaznejsi problem a to s rozsirenim nel. zbrani, na tie psychotesty netreba, ani vypis z reg. trestov ), aku kravinu na nas vymysli potom duo DL, JS a mozem povedat, ze tych kravin vypustaju ozaj vela, aj v inych oblastiach.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

GLOBUS napísal:S tou petičnou akciu bude niečo - nebude?
teraz by bola peticka zbytocna, ale chystame jednu drobnejsiu hromadnu akciu kde sa bude dat realizovat. Dame vediet vcas.
C08R4 napísal:To uz fakt nieje normalne toto. To tam nieje ozaj v tom parlamente jeden jediny poslanec, ktory by sa zastal nasich prav a vysad
to nie su vysady ale jednoznacne prava. A stale tam su nejaki poslanci, ktori su odhodlani zastat sa nas. Hladame, komunikujeme. Treba sledovat ktori a podla toho v dalsich volbach volit.
aris
častý prispievateľ

...

necudoval by som sa, keby napr. ti aktivnejsi z LT mali problem prejst cez psychotesty.
Naposledy upravil/-a aris v 15 Apr 2011, 18:48, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

aris: píšeš ako keby sme žili v štáte s nulovou korupciou, ak máš možnosť tak pokecaj s nejakým prof. šoférom aká je realita. Kupujú sa poslanci, tak prečo by nešiel kúpiť zdrap papiera za ktorý autor nenesie zodpovednosť...
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"