djuri napísal:ad1)bolo tu uvadzane aj dalsie sudne rozhodnutie, aj ked asi nie priamo v tomto threade ked pan ktoreho napadla na dvore skupina spoluobcanov strielal po nich aj ked utekali a bol oslobodeny
Už som sa stretol s hocičím, ale aby sa niekto odvolával na argumenty ktoré ma mali presvedčiť pritom tu neodzneli, tak s tým som sa ešte nestretol.
djuri napísal:nikde vo svojom prispevku som netvrdil ze to bolo jednoznacne od zaciatku, to mi podsuvas ty..v obdobnom duchu..ak bola ta vec taka jednoznacna ze mu stala za podanie obzaloby preco nepodal odvolanie?
K tomu som sa vyjadril v reakcii na Panzera.
djuri napísal:ad2) nie to tvrdis ty, vo viacerych pripevkoch trvdis ze drzitel ZP nemoze konat pod vplyvom rozrusenia atd.
O tom je zbytočné polemizovať, opäť by sme sa nezhodli, navyše ods. 3 paragrafu NO sa vzťahuje len na toho "
kto odvracia útok", čo nie je prípad syna obete, ten nekonal v NO, nebol na neho vedený útok.
djuri napísal:podla nazoru niektorych je mozne na jeho konanie aplikovat ustanovenia o okolnostiach vylucujucich protipravnost co ty zasadne odmietas
"Niektorým" neberiem ich názor, ja sa s ním ale nestotožňujem.