Koniec slovenskej armady

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Koniec slovenskej armady

Príspevok od používateľa Inzo »

http://spravy.pravda.sk/slovensko-je-ta ... domace_p29

30 tankov a 15 lietadiel nas deli od otroctva...
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Vzdy ked ide vojas OS SR mimo uzemie SR, tak sa hanbi az do navratu a to nehovorim o psychickej ujme :roll:
To ze mame 15 lietadiel a 22 vrtulnikov je holy fakt, len mi povedzte naco mame potom tolko pozemneho personalu a tomu sefuje samostatne velitelstvo, co je dalsia strata fin prostriedkov a navysuje to celkovy pocet PrV :?: :?: :idea:

Je to chore a zbytocne zaroven.

Prioritou i do buducna je plnenie uloh NATO ci OSN mimo uzemia SR, takze ked vybavime nasich aspon kompatibilnym nie to interoperabilnym vybavenim, tak to je len zaplata na najviac bolavom mieste a nie systemovy krok.
erebos
expert

Príspevok od používateľa erebos »

Pytam sa : Naco ma armada SR 4 stupne velenia????
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

možno si myslia, že je to ako s prevodovkami. čím viac stupňov, tým nižšia spotreba. :idea:
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

. . .
Naposledy upravil/-a Ja som v 13 Máj 2011, 10:56, upravené celkom 1 krát.
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

a to patrila 1.CSR k voj.velmociam,mala tusim druhu alebo tretiu najmodernejsiu armadu sveta.a teraz? :lol:
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

teraz to je taká mrdka. keby nemala čestná stráž tie šašovské uniformy, tak by to už naozaj za veľa nestálo :D
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Preto sme v EU a NATO aby sme nemuseli mat silnu a drahu armadu, my drzime hubu a krok a oni nam drzia hranice a predavaju ropu. That`s all.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Za sucasneho stavu a aka sa nic nezmeni bude potrebna armada akurat na udrzanie vnutorneho poriadku ( na vychode to za 20 rokov rachne). Pochybujem ze by nas vzali daki susedia utokom
Akira
prispievateľ

zrusme profesionalnu armadu a zriadme milicny system.kazdemu dospelemu muzovi 21-60 rokov domov do trezora full auto zbran
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

BKSL napísal:Preto sme v EU a NATO aby sme nemuseli mat silnu a drahu armadu, my drzime hubu a krok a oni nam drzia hranice a predavaju ropu. That`s all.
História nám ukazuje, že na podobné pakty sa nedá príliš spoliehať, obdobný sme mali s Francúzskom, ale potom prišiel september 1938...
Inzo
prispievateľ

Príspevok od používateľa Inzo »

Akira - full auto rucna zbran je fajn, ale proti tazkej technike moc nepomoze. jedine zeby nam rozdali aj Javelin-y , Hellfire a S-300 na zahradu. ale inak je myslienka domobrany dobra
BKSL - vsetky spolky funguju len kym sa nic nedeje. ked ide do tuheho, kazdy sa stara len o svoju prdel
Akira
prispievateľ

Javelin-y , Hellfire a S-300 by kludne mohli byt uskladnene v nejakych strazenych priestoroch ,a v pripade mobilizacie by sa rozdali
samozrejme,milicny system by si vyzadoval aj obcasne vojenske (paravojenske) cvicenia,ale stale by nas to vyslo lacnejsie,ako profi armada
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Javeliny, to sú tie rúry čo občas niečo vypľujú a viac nefungujú ako fungujú? :D Naša "armáda" je na smiech, treba to zrušiť odhora až dole... Ja by som tie gumy zelené hnal! Hovno to robí, za pár rokov je z toho dôchodca s odstupným, v lepšom prípade odstupným+bytom, a po tých pár rokoch je z toho civil na pôvodnom mieste s vyšším platom a väčšími možnosťami. Vidím to furt, tatko ako bývalý výsadkár a dlhoročná guma, a máti pracuje ako civilka na bývalom "genštábe". Debata s gumami ohviezdičkovanými je fasa, tí sa bez rozkazu snáď ani nevyserú. Páni v rokoch, pupkatí seladóni... A akcieschopnosť je asi na úrovni impotenta v bordeli. Keby sa čosi kdesi zomlelo a kým by naši našli kľúče od muničáku aby "zasiahli", bude po všetkom a dedko Zemanovič si bude veselo okopávať mrkvu na záhradke... Inak včera som si pozrel Zeitgeist, super, doporučujem kto ešte nevidel.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Akira napísal:zrusme profesionalnu armadu a zriadme milicny system.kazdemu dospelemu muzovi 21-60 rokov domov do trezora full auto zbran
Suhlasim ak nechceme, alebo nemame prostriedky na financovanie armady, zriadme milicny system - domobranu nazvyme to akokolvek, ale na baze dobrovolnosti. Zbrane by ani nemuseli byt nutne doma, clenovia domobrany by mohli chodievat niekolkokrat do roka na cvicenia (Myslim, ze by bol o to dost velky zaujem), zbran by sa im vtedy prepozicala. Samozrejme niektore zlozky armady by museli zostat profesionalne, niekto by sa musel skratka starat o techniku, vzdusne sily a pod. Znovuzavedenie nutenej zakladnej vojenskej sluzby by bol krokom spät a urcite nezmyslom.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"