CZ 75 SP-01 SHADOW
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
- dirty harry
- častý prispievateľ
- dirty harry
- častý prispievateľ
Vecna tema. Chlopi so Shadowmi sa snazia nahovorit ze SIG je drahy a pod. Materialovo su tieto zbrane neporovnatelne. Pozrite si prosim teda aspon hlavne. Vyraba ich pre SIG najlepsia svetova firma v tomto odbore, preto je ich dokonalost a zivotnost taka aka je (dalej to riesit nemusime). O povrchovej uprave a celkovom spracovani SHADOW versus SIG X-five vobec nemusime diskutovat.
to Balistik: vytrhol si z kontextu len to co si chcel (robi to casto aj Fico). Test 226-ky od SIG bol zamerany na to, ci tato zbran ktora sa v nezmenenej podobe vyraba viac ako 13 rokov drzi krok s dnesnymi modernymi pistolami. Takze v teste bola pouzita zbran, nie nova a nevykazala ziadne zavady. Jedine dve veci co jej boli vytknute bola 1. cena (ano v porovnani s K100 za 400€ to tak moze vyzniet) a druha bol ten chory nazor ze "vysoko ulozena hlaven" moze mat vplyv na zdvih zbrane a strelbu (co je pseudo dojem lebo nebol dokazany).
Vysledok bol cize uplne iny ako si to kratene uviedol. Mimochodom v najnovsom cisle mal nejake "odborne" kydy autor aj na SPHINX 3000 tactical. Jedine co vyhodnotili najlepsie je K100 X-trim a venuje sa jej na viac stranach ako SPHINX (je to asi o tom ze dostali nejaky ten kus K100 bezplatne, ale kto ti da zadarmo SPHINXa?).
Mimochodom X-trim s ladenou spustou a mieridlami Heinie vychadza na 24.220 CZK co mi vychadza na cca. 931 € za samotnu zbran.
Ja mam Competition package s X-five, nosicmi, 4 zasobnikmi, opaskom, puzdrami ...... za 1500 €, takze ktora zbran je draha? Shadow by vysiel este viac ako K100 X-trim, takze zmente argumenty
to Balistik: vytrhol si z kontextu len to co si chcel (robi to casto aj Fico). Test 226-ky od SIG bol zamerany na to, ci tato zbran ktora sa v nezmenenej podobe vyraba viac ako 13 rokov drzi krok s dnesnymi modernymi pistolami. Takze v teste bola pouzita zbran, nie nova a nevykazala ziadne zavady. Jedine dve veci co jej boli vytknute bola 1. cena (ano v porovnani s K100 za 400€ to tak moze vyzniet) a druha bol ten chory nazor ze "vysoko ulozena hlaven" moze mat vplyv na zdvih zbrane a strelbu (co je pseudo dojem lebo nebol dokazany).
Vysledok bol cize uplne iny ako si to kratene uviedol. Mimochodom v najnovsom cisle mal nejake "odborne" kydy autor aj na SPHINX 3000 tactical. Jedine co vyhodnotili najlepsie je K100 X-trim a venuje sa jej na viac stranach ako SPHINX (je to asi o tom ze dostali nejaky ten kus K100 bezplatne, ale kto ti da zadarmo SPHINXa?).
Mimochodom X-trim s ladenou spustou a mieridlami Heinie vychadza na 24.220 CZK co mi vychadza na cca. 931 € za samotnu zbran.
Ja mam Competition package s X-five, nosicmi, 4 zasobnikmi, opaskom, puzdrami ...... za 1500 €, takze ktora zbran je draha? Shadow by vysiel este viac ako K100 X-trim, takze zmente argumenty
-
inspiring_wu
to, že vysoko uložená hlaveň má vplyv na chovanie zbrane, konkrétne zdvih nie je pseudo dojem ale fyzika prvej triedy strednej školy prinajmenšom. cena ma v prípade SIGa absolutne neobmedzuje, mal som zbraň porovnateľnej ceny a aj tá už je fuč. SIG má fantasticky detailne dotiahnuté pištole, kvalita materiálov a ich obrobenie je také, že keby som mal parochňu, tak "smeknu"
bez debaty. v tomto mi trošku príde ľúto Shadowa, ktorý sa týmto parametrom ani zďaleka nepribližuje. čo je však v MOJOM prípade rozhodujúce, že som nikdy nenašiel SIGa, ktorý by sa aspoň priblížil správaniu sa Shadowa pri strelbe, čitateľnosti mieridiel úchopu a ovládaniu v MOJICH rukách. preto o SIGu ani nerozmýšľam. našiel som, čo som hľadal a čo pasuje mojim rukám. to je všetko
balistik: tu vobec nejde o to kolko som mal zbrani, ani kolko mam zbrojak (to nie je patent na rozum). Ja len hovorim to, ze svoje komplexy si riesite debatami o nicom. Ved keby som mal zbrani ako ty (co pre mna nie je podstatne) kupim si SPHINXA aj SIG z Mastershopu s kompnezatorom a kolimatorom a este by mi aj zostalo.
Ja nemusim nic ladit, mam to vyladene z fabriky (aspon nemusim dokupovat nahrdne diely na vymenu a tuning, nemusim do toho zasahovat).
Marek: bohuzial nemas v tomto pravdu. pred kupou zbrane pre Biondu sme dlho zvazovali co kupit (mal si ju v ruke ale nestrielal). A zvlastne je to (a vymyka sa jej spravanie fyzike), ze ma odlahceny ram, ma rovnaky zaver ako klasicky X-five a napriek tomu ma pri vystrele mensi zdvih. teraz to fyzikalne obhajuj. To ze mas Shadowa je ok, vyjadrujem sa po 100 x, ze mne sa so Shadowa strielalo vyborne, ale mam SIGa a tym ja tuto debatu koncim.
Takze toto neriesme. Ked sa jedneho dna zobudim a rozhodnem sa ze budem strielat SPHINXom tak si ho kupim v ten den, ale mozno to bude Glock alebo CZ, dnes to vsak neriesim.
Ja nemusim nic ladit, mam to vyladene z fabriky (aspon nemusim dokupovat nahrdne diely na vymenu a tuning, nemusim do toho zasahovat).
Marek: bohuzial nemas v tomto pravdu. pred kupou zbrane pre Biondu sme dlho zvazovali co kupit (mal si ju v ruke ale nestrielal). A zvlastne je to (a vymyka sa jej spravanie fyzike), ze ma odlahceny ram, ma rovnaky zaver ako klasicky X-five a napriek tomu ma pri vystrele mensi zdvih. teraz to fyzikalne obhajuj. To ze mas Shadowa je ok, vyjadrujem sa po 100 x, ze mne sa so Shadowa strielalo vyborne, ale mam SIGa a tym ja tuto debatu koncim.
Takze toto neriesme. Ked sa jedneho dna zobudim a rozhodnem sa ze budem strielat SPHINXom tak si ho kupim v ten den, ale mozno to bude Glock alebo CZ, dnes to vsak neriesim.
Mozno tu nejde o to kto mal kolko zbrani,ja si len proste robim radost rad skusam ,testujem,porovnavam.Ano sig je kvalitou vysoko,hlavnou a zaverom tiež
ale nechcem ho,mozno raz ked vyrastiem.Ale aj to bude klon 1911,ked porovnam zbran v cene siga a priklad STI-Edge tak je jasny vitaz STI-lacnejsie,presne,nadhera.Ale kaslime na to preto ze nemame sigi strielame kazd zvlast
krasne sme sa poparili
Ps-vecna debata,ozaj vyhral niekto zo sigom nejake majstrovstva
IPSC
-
inspiring_wu
k tej vysoko položenej hlavni, to, že sa s tým Sig popasoval a dokázal to ustáť neznamená, že to popiera fyziku. zbraň je dynamický systém, kde na fungovanie celého systému vplýva x faktorov. preto ak dokázali potlačiť primárny problém zdvihu systémom pružín, použitých materiálov s rôznou schopnosťou pohltenia rázov, časovaním odomknutia a podobne, tak gratulujem. fyzikálnu dynamiku to ale rozhodne nepopiera. skôr by som povedal, že je to jeden z dôvodov zvýšenej ceny oproti iným zbraniam