Grand Power obvinil Kaliňáka z ohovárania

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Kuro
expert
Dátum registrácie: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

MrBlu
už som to sem napísal - NIč by sa nestalo. vo výrobe su 3 ludia na pozícii konštrukter/programator, takže výroba aj predaj už beží mimo mna.
ja sa venujem akurat PR a sem tam spekulujem nad novinkami, aj ked su v šufliku, bo ich zatial nepotrebujeme davat do serie- aj bez nich fičíme na 3 smeny
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Neviem ako K100 dopadne, ci bude vybrata, ale kazdopadne Vam drzim palce a nie len ohladom prezbrojenia PZ ale vseobecne.
Stale som nazoru, ze je to dobra pistol, aj ked ma niekto ine nazory. Kazdy ma pre a proti na nejaky druh zbrane
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jaro zakladom PR je mat peknu a ukecanu asistentku. Neviem ci taku mas, ale ak nie tak si ju zaobstaraj ako prvu, lebo nie vzdy bavi obchodneho partnera robit len bizniss. Asistentka je ovela lepsia namiesto takych tych viet "aka bola cesta" a podobne :wink:
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

aby som sa držal témy:

ja ako policajt budem pozorne sledovať, ako skončí výberové konanie. Ak by sa K100 dostala do výzbroje PZ- poteším sa.
Ak vyhrá iná značka- poteším sa akejkolvek výmene pukálu vz.82
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Dakujem za vysvetlenie. Mal som trocha ine informacie o zavislosti chodu firmy na tvojej osobe,ale kedze toto je info doslovne z prvej ruky,tak si nazor opravujem. :)
inspiring_payne

peterson: Ja sa tiez potesim nieco inemu ako tie nase 82, len som pocul info, ze prezbrojenie moze este par rokov trvat. Taktiez ma nepotesila informacia, je novy riaditel vraj nechce podpisovat sukromne zbrane do sluzby, aj ked je nato platny pokyn od byvaleho riaditela. Cize G19 by som nemal brat do sluzby.
inspiring_kepler

To je mozne ako policajt mat v sluzbe vlastnu zbran ? :shock:
inspiring_payne

Ano, je to mozne, musi splnat napr. 9mm Luger a aspon 12 nabojov v zasobniku, potom to podpisu tusim dvaja riaditelia na OR PZ a KR PZ a potom mala skuska na PPU a da sa. Ale nepodpisuju to vraj, neviem preco. V mojom pripade uniformu nenosim a Gcko sa nosi pod trickom ci bundou lepsie ako 82. Mali by byt radi, ze clovek si kupi za vlastne pistol, puzdro, naboje a zbran je spolahliva, ale je to asi u nich opacne
inspiring_kepler

Tu ide podla mna o vlastnicke prava ku zbrani vzhladom na poslanie policajta. Ty tym tvojim podpisom poziciavas svoju zbran statu po lopate povedane ? T.j. ze stat s nou moze robit co chce ?
inspiring_payne

Trosku nechapem. Gcko mas na mysli ? Zato, ze ho budem mat v sluzbe ? Lebo radsej budem mat v sluzbe vlastne G na ktore sa spolahnem, ako trapnu 82, ktora sa mi uz par krat sekla a priatelke skoro dost vazne ublizila (aj ona je policajtka).
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

Kaliňák vydal nariadenie, ktorým sa povolilo používanie súkromných zbraní príslušníkom PZ v službe. Urobil to z dôvodu, že rezort finančne nezvládne prezbrojenie v krátkom časovom slede. A preto umožnili používanie súkromných zbraní.
Medzi schválené značky zaradili: CZ, Glock, HK, Sig, Springfield, Colt, Walther a ešte tuším dve značky.

Povolenie dáva príslušný okresný alebo krajský riaditel.

Realita je taká, že niekde na Slovensku to povolili, kto si požiadal, niekde len kriminálke a niekde NIKOMU NIČ !
Holt iný kraj iný mrav.

Ale to som už mimo tému.
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Uf, popísali ste tu toho už dosť, možno budem opakovať niekoho slová, ale neviem si predstaviť, ako by bola schopná firma GP dodať na objednávku 15-20 000 kusov zbraní. Na jeden termín by to zrejme nebolo, možno ani na dva, alebo sa mýlim?

Ďalšia vec je servis. Prístup k zákazníkovi je na vysokej úrovni, ale pre mňa je nepredstaviteľné, že nová fungl nová zbraň nefunguje a treba ju dolaďovať. Nehovorím o starých sériach, ale nedávno tu chalan z fóra mal problémy s novou kačkou, taktiež na fóre GP som čítal o problémoch s novou K22 a podobne..
inspiring_payne

pochybujem, ze MVSR bude chciet naraz vsetky zbrane. Bude to postupne
inspiring_kepler

TomasARN mna to zaujalo skor z pravneho hladiska ze stat pouziva vyzbroj sukromnej osoby. Ci mas povinnost napriklad poskytnut svoju sukr.zbran kolegovi ak sa jeho pokazi alebo poskodi.
Ber to cisto iba ako taku vrtaciu uvahu ci by to sedelo aj pravne keby sa ide az do podrobnosti. Je mi jasne, ze Glock-u sa nic nevyrovna.
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

miro2851 je to tu napisane, ze dodavka ma byt v seriach 400 kusov mesacne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"