Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

Používateľov profilový obrázok
Kuro
expert
Registered for: 22 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Najkrajšie na Glokaroch je, že neveria svojim očiam, ale zato pevne veria reklame.
normalne by to malo byť naopak.
Elektron, sam si sa presvedčil o spolahlivosti Tvojho G v sude s vodou :-)
tak o čom vlastne točíme ?
Realita je asi takáto : Glock ked začínal, bol na tom zo spoľahlivostou daleko biednejšie , než K100 v začiatkoch. Potom sa výrazne zmenil(od 3 generácie - zmena komory, vyťahovača, vyhadzovača ) a bol naozaj fasa, teraz sa však jeho kvalita prudko znižuje.
K100 bola volakedy dost chulostiva na strelivo a udržbu, ale aj toto sa mení. na rozdiel od G myslím výrazne k lepšiemu. ( tiež som musel zmenit komoru a vyťahovač :-) a čo sa týka presnosti,komfortu strelby a životnosti, trufnem si G kedykolvek vyzvat na suboj
Jaro

no a? ubralo to na spolahlivosti G? dOdmerany pristup firmy G k problemu neznamena ,ze G je shit a naopak.[/quote]
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ja si myslim ze Glock je vyborna zbran.
Teda aspon bola dokial nezacali viest firmu manazery namiesto inzinierov.
Hned sa zacalo rozmyslat, kde sa da usetrit a zacali velmi odborne menit materialy a povrchovky a idu cestou reklamy, velkych predajov len zabudaju na kvalitu.
Podla mna Glock uz neni tak kvalitny ako bol.
Ziju stale z dobreho mena, ktore si urobili pred 10 rokmi, ale dnes tu vidime ze realita je ina.
Prasknute hlavne a zavery hovoria sami za seba.
Je mi luto ze to tak je, ale Kacku zatial taku nevyrobili.
Jasne ze sa zmätok vyskytne, to je normalne, ale tolko co ich je vidiet na nete?
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

to Kuro:
"Ach tá naša slovenská malosť,obmedzenosť a závisť....."

z K100 mam nastrielane viac ako vaecsina cerstvych majitelov K100 tu na fore. Pravidelne si ju poziciavam na strelnici v Castej. Je to solidne spracovana zbran co ma podla mna buducnost. Nedovolim si ale povedat, ze je to zbran co ma zazracne vlastnosti. To nie je mimochodom ziadna.

K Tvojmu prispevku hore:
Neviem preco sa nechas strhnut do krcmovych debat na forach a reagujes invektivami. Skodi to solidnosti obchodu![/quote]
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

a da sa na tvoj príspevok napísat niečo iné ?

"jasne a ta K100 na prezentaciu bola zasadne nahodne vybrana z vyroby, a nahodne sa dostala do ruk nejakemu majstrovy Europy...."

AKI napísal:to Kuro:
"Ach tá naša slovenská malosť,obmedzenosť a závisť....."

K Tvojmu prispevku hore:
Neviem preco sa nechas strhnut do krcmovych debat na forach a reagujes invektivami. Skodi to solidnosti obchodu!
[/quote]
add
prispievateľ

Príspevok od používateľa add »

Michal1 napísal: ...
Prasknute hlavne a zavery hovoria sami za seba.
...
Kacku zatial taku nevyrobili.
...
Ak si tym myslel ze na Kacke zatial nikdy nepraskla hlaven, tak sa mylis. Jednu rozpadnutu hlaven K100 som osobne drzal v rukach (strelnica T&T v Dubravke).
Nic dokonale sa vyrobit neda, takze prehnana idealizacia cohokolvek nie je asi na mieste.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Ano, ale aj ked tam slo jednoznacne o gulu do gule bez mihnutia oka sme
im vratili peniaze, napriek tomu, aka bola ta zbran zapečená karbonom a aký mala zanesený vývrt olovom
Jaro Kuracina

Ak si tym myslel ze na Kacke zatial nikdy nepraskla hlaven, tak sa mylis. Jednu rozpadnutu hlaven K100 som osobne drzal v rukach (strelnica T&T v Dubravke).
Nic dokonale sa vyrobit neda, takze prehnana idealizacia cohokolvek nie je asi na mieste.[/quote]
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

slo jednoznacne o gulu do gule bez mihnutia oka sme
im vratili peniaze, napriek tomu, aka bola ta zbran zapečená karbonom a aký mala zanesený vývrt olovom
To Add:
Ak napises A, tak potom napis aj B.
Hlavne ak je v diskusii niekto, koto o tom vie viac!
Nehadze to potom pekne svetlo na tvoj prispevok a mozes sa javit nedvoverihodne. :wink:
Len taky postreh, nic vzlom. :)

Ako som uz napisal hore, nik nezabrani vyrobe zmetku.
add
prispievateľ

Michal1 napísal: Ak napise A, tak potom napis aj B.
...
mozes sa javit nedvoverihodne. :wink:
...
->Michal1
Ani som uz nechcel reagovat, ale ked si ma priamo oslovil...

Budem celkom rad ak na teba nebudem posobit "dvoverihodne", aspon sa vyhnem tomu ze by si sa mi nebodaj zacal zverovat so svojimi jednoduchymi radostami z K100 a z jej vyrobcu (prepac Jaro, nic osobne :) ). Doveryhodnost si strazim u ludi ktorych si vazim.

Aby som len nerypal: ked som si pozeral tu hlaven tak som nevidel nic, co by jednoznacne svedcilo guli do gule. Ziadne ocividne nafuknutie, ziadne pozdlzne praskliny, len hlaven rozpadnuta na dva samostatne kusy (skoro ako rozrezana sikmo cez komoru). Ak Jaro tvrdi ze to bolo vystrelom do upchatej hlavne, nemam dovod to spochybnovat (aj ked by ma zaujimalo, ako sa taka analyza robi ked to nie je ocividne). Takze moje A bolo korektne a B som nemal ako vediet...
Na druhej strane som nepochopil Jarovu poznamku o zakerbonovanej a zaolovenej pistoli. Ved ju pouzivali na strelnici, sla z ruky do ruky, zrejme aj v den ked krachla mala odstrielanych par stovak - tak ako mala vyzerat? Ak si dobra pamatam tak u K100 v Jegorovkach to sam Jaro prezentoval ako nieco super (...taka zasvinena a furt striela...)
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Ak mas v hlavni nanos olova, postupne sa zmensuje jej priemer a stupaju tlaky. to zas zvyšuje namahanie laufu , a v konečnom dôsledku sa material unavý , a ked potom supnes gulu do gule , podda. neviem co si tam videl ty, ale bol tam vo vnutry prstenec, podobný ako mal jeden nemenovaný občan čr, ktorý vyplakaval na našom fore ( tam som pre istotu zavesil fotky)
Naozaj si tu pistol videl ? mi bol do placu , ked som videl ako sa niekto dokaže "starat" o zbran :-(

Na druhej strane som nepochopil Jarovu poznamku o zakerbonovanej a zaolovenej pistoli. Ved ju pouzivali na strelnici, sla z ruky do ruky, zrejme aj v den ked krachla mala odstrielanych par stovak - tak ako mala vyzerat? Ak si dobra pamatam tak u K100 v Jegorovkach to sam Jaro prezentoval ako nieco super (...taka zasvinena a furt striela...)[/quote]
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Juuuj niekto je nam ale urazlivy :!:
Ak si si nevsimol dal som tam smejka a myslel som to v dobrom.
Nie ako utok na tvoju osobu.

Nenapisal som ze si nedvoverihodny, ale ze to tak moze posobit.
Ak by si bol zenska poviem ze mas pred kramami, ale takto si to neviem vysvetlit. :lol: :lol:

Co ktomu dodat, ja ti na oplatku prajem prajem pekny den. :wink:
add
prispievateľ

->Kuro
Vdaka za vysvetlenie, znie to logicky. Ten vyvrt bol pomerne spinavy, takze som mohol ten prstenec prehliadnut. Bolo to nafuknutie vidno aj na povrchu hlavne? Ja som ho skor hladal tam. Ale najviac ma prekvapilo, ze to vyslovene rozdelilo komoru na dva kusy. Unava materialu je svina. :?
Co sa tyka zaspinenia - nedokazam odhadnut. Ja zbrane cistim skoro po kazdej strelbe, takze neviem kolko by som musel vystrielat aby to vyzeralo ako ta K100 v Dubravke. Viem vsak ze 200-300 prebijanych v jednej session mi zasvini pistol fakt poriadne.
add
prispievateľ

->Michal1
Ziadne urazanie sa nekonalo ...
Rypol si si ty, rypol som si ja, mozme ist na pivo ... 8)

Pekny den aj tebe. :wink:
inspiring_moser

Príspevok od používateľa inspiring_moser »

Kua, ktora zbran je lepsia? Najlepsia? Ktore auto je najlepsie, najkvalitenjsie? Ktory mobil je naj na trhu ? :evil:
Pitchovina, nikto nikoho nenuti kupit si K100 alebo Glock. Kto z nas tu na fore nieco vyraba? Hoci dvere na toaletu? Podnikam na Slovensku a nieje to lahke. Nieco vyrabat, predavat, presadit sa ... Skuste si to. Nestrielam denne krabicu nabojov, ale mam denne so sebou K100 a urcite si dokupim nieco mensie na leto na skryte nosenie od Glocku. Pred kupou si urcite vypocujem nazory inych, ale urobim po svojom. Presne ako ked som sa zenil, kupoval auto a byt. HOWGH. :wink:
Speedy
prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa Speedy »

to Niemand:chlape videli sme sa len raz v zivote a presne taky pocit som mal s z teba ako teraz ked som si precital tvoj prispevok posledny....normalny rozumny chlap co popozera poskusa vypocuje povie nazor a rozhodne sa podla seba.....presne tak to ma byt ...ja stale nechapem toto popudzovanie a osocovanie....co nas za to plati niekto alebo co kua?pamatam sa na nase podpichovanie ked sme na celu dlzku strelnice strielali na flasku ...moja padla na prvy sup!som snad preto lepsi strelec?hovno!bola to nahoda ako bejk!ved mam taku hrubu muchu ze som tu flasu ani nevidel!alebo je snad preto moja pistolka lepsia?!staru belu!nechajme preto uz tieto vsetky dementne reci tak a podme radsej na nejake fasa stretnutie ako bolo min.rok ....myslim si ze to bude prinosnesie a urcite zabavnejsie
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Odjakziva sa chlapci dotahuju kto ma "lepsi ci vedsi" kver.

Tak to ber takto.
Nakonic sa aj tak skonstatuje ze obydve zbrane su vyborne. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"