Navrh novely #2
-
friendly_pare
....presne to som mal na mysli. v eu nie ej ziadna kontrola a samozrejme zbrane na ZP nikto z e-shopu objednavat nechce a ani nebude. to je somarina, ale ked chcem perkus z nemecka, tak mam smolu. takisto aj z usa, ak ma predajca vyvozne licencie, tak do ostatnych statov eu nie eje probl poslat cokolvek, len u nas je to zakazane....
takze skutocne tento predpis ide nad ramec eu legislativy a je totalne sprosty a v praxi nevykonatelny....ak mas znamich napr. v CR.... a do kat.D patria aj painbalove zbrane, airsoft, vzduchovky a strelivo do nich. chcem vidiet skener na ktorom sa javia paintbalove gule ako ostre strelivo...........
cele mi to zavana lobingom nasich obchodnikov, ktori hovno dovezu a snazia sa to predat ako zakusok (2-3xvyššie ceny ako v zahranici, o usa nehovorim - klieste LEE som kupoval za cca 14E, u nas pytaju 30, no comment)
takze skutocne tento predpis ide nad ramec eu legislativy a je totalne sprosty a v praxi nevykonatelny....ak mas znamich napr. v CR.... a do kat.D patria aj painbalove zbrane, airsoft, vzduchovky a strelivo do nich. chcem vidiet skener na ktorom sa javia paintbalove gule ako ostre strelivo...........
cele mi to zavana lobingom nasich obchodnikov, ktori hovno dovezu a snazia sa to predat ako zakusok (2-3xvyššie ceny ako v zahranici, o usa nehovorim - klieste LEE som kupoval za cca 14E, u nas pytaju 30, no comment)
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
... tak to si pekne mimo kamarat!! Legis Telum v navrhovanom pozmenovacom navrhu riesi aj tento nezmysel.matik napísal:...... ale to nastastie vam panom s plnotucnymi zbranami nevadi, tak to netreba ani riesit. ze?
over si fakty nez napises dalsiu blbost ...
-
friendly_pare
nepisem nezmysly, len som sa to nikde na fore nedocital a poplach okolo zakona nastal az po lipsicovom navrhu, ktory obnedzuje kazdy vie co, predtym som nezaregistroval ziadnu aktivitu.
nemam ZP, ale aj napriek tomu som podporil hromadnu pripomienku a podpisovu akciu, takze sam s tym nesuhlasim a je velni chvalihodne, ze sa LT zaobera aj touto castou. Len treba na nu upozornit, aby sa nezabudlo....ako hovorim, nikde na fore som sa nedocital. vsetko sa toci okolo seniauto, uskladnenia a pod.
k predch. prispevku, kde sa kompetentna osoba vyjadruje ze je to kvoli bezpecnosti a pod. pri posielani, len tolko, ze ked nieco objedna drzitel zb. licencie, nemoze sa zasielka stratit? a co by sa stalo, keby sa zbran kat.D stratila? je volne predajna od 18 rokov a vzduchovkou asi nikto teroristicku bunku navyzbroji. preto si stale myslim, ze je to lobing par uzernikov v SR, ktori sa snazia stazit/zabranit indi dovozu a vytvorit tak zavislost od ich predrazeneho tovaru. Vsetka cest LT ze mysli aj na nas
nemam ZP, ale aj napriek tomu som podporil hromadnu pripomienku a podpisovu akciu, takze sam s tym nesuhlasim a je velni chvalihodne, ze sa LT zaobera aj touto castou. Len treba na nu upozornit, aby sa nezabudlo....ako hovorim, nikde na fore som sa nedocital. vsetko sa toci okolo seniauto, uskladnenia a pod.
k predch. prispevku, kde sa kompetentna osoba vyjadruje ze je to kvoli bezpecnosti a pod. pri posielani, len tolko, ze ked nieco objedna drzitel zb. licencie, nemoze sa zasielka stratit? a co by sa stalo, keby sa zbran kat.D stratila? je volne predajna od 18 rokov a vzduchovkou asi nikto teroristicku bunku navyzbroji. preto si stale myslim, ze je to lobing par uzernikov v SR, ktori sa snazia stazit/zabranit indi dovozu a vytvorit tak zavislost od ich predrazeneho tovaru. Vsetka cest LT ze mysli aj na nas
-
inspiring_faraday
Presne, tak rok dozadu som objednaval kamaratovi vernu airsoftovu kopiu z Anglicka a uplne vpohode mi to doslo az domov,respektive na postu.luke napísal:a co to ma s cimkolvek spolocne? myslis, ze to na nejakom slovenskom letisnom skenere sa nieco javi? sak sem chodia uz schvalene ostemplovane zasielky a funguje to tak roky, bez akychkolvek problemov co sa tyka ersoftovych zbrani.
a nemyslim si, ze by aj preprava palnych zbrani bola nejaky velky problem.
ako hovori buchar, nez zacnete rypat overte si fakty. vsetky pozmenovacie navrhy ktore sme v Legis Telum pripravovali obsahovali aj doplnovaci navrh na odstranenie zakazu obchodu na dialku s kat. D !
neviem ako by p. Kalinak zareagoval keby bol po udalostiach v DNV sedel v kresle ministra vnutra. viem ale ze podporil dokumenty a argumentaciu LT. a to je fakt.
tolko k teme. myslim ze nema zmysel rozvijat konspiracne teorie a hypotezy. v LT sme si vydychli ale pripravujeme sa na dalsie kolo ktore moze a nemusi zacat na jar. tentokrat ale uz mame prvu skusku ohnom uspesne za sebou a budeme mat viac casu na pripravu. venujme sa teda buducnosti...
neviem ako by p. Kalinak zareagoval keby bol po udalostiach v DNV sedel v kresle ministra vnutra. viem ale ze podporil dokumenty a argumentaciu LT. a to je fakt.
tolko k teme. myslim ze nema zmysel rozvijat konspiracne teorie a hypotezy. v LT sme si vydychli ale pripravujeme sa na dalsie kolo ktore moze a nemusi zacat na jar. tentokrat ale uz mame prvu skusku ohnom uspesne za sebou a budeme mat viac casu na pripravu. venujme sa teda buducnosti...
-
inspiring_boyd
ale to neznamena ze LT to neriesi ked to tu neni ... toto neni forum LT ale verejnematik napísal:len som sa to nikde na fore nedocital a poplach okolo zakona nastal az po lipsicovom navrhu
a preco to neriesilo za kalinaka ??? no lebo este vtedy nejestvovalo .......
matik, pokúsim sa vyjadriť slušne a pokojne.matik napísal:...ale to nastastie vam panom s plnotucnymi zbranami nevadi, tak to netreba ani riesit. ze?...
... len som sa to nikde na fore nedocital a poplach okolo zakona nastal az po lipsicovom navrhu, ktory obnedzuje kazdy vie co, predtym som nezaregistroval ziadnu aktivitu...
Dobre chápem tvoje naznačené rozhorčenie, že vo veci, ktorá sa týka priamo teba, nezačal iniciatívne a vo vlastnom voľnom čase konať niekto iný, koho sa daná vec možno vôbec netýka?
Ak si mal a máš výhrady voči marcovému 92/2010 Z.z., aký konkrétny humbuk, poplach alebo aktivitu si v čase jeho schvaľovania sám osobne inicioval?
Nečakám odpoveď, skôr dávam podnet na zamyslenie...
-
friendly_pare
myslim ze vec sa netyka len mna, al aj inych ludi. co som podnikol? asi nic, sypem si popol na hlavu..................staci napisat, ze sa riesi aj tento problem a je vybavene. nemal som v umysle rypat, ale myslim ze nie je zle nan upozornit. a opravte ma ak sa mylim, ze poplach okolo zakona nastal az po lipsicovi. pred par tyzdnami som pisal prispevok s touto temou, nikto sa nevyjadril ze je to tiez na pretrase. takze asi tolko. cele mi to tu pripada ako o voze a koze........
............a vratim sa k predchadzajucim prispevkom, netreba si robit nadeje, ze ak by bol ficko premier, kalinak ministrom, tak by vas/nas s poziadavkami vitali s otvorenou narucou. dnes su v opziii tak sa pridaju k akejkolvek aktivite proti koalicii a potom sa otovia chrbtom............
............a vratim sa k predchadzajucim prispevkom, netreba si robit nadeje, ze ak by bol ficko premier, kalinak ministrom, tak by vas/nas s poziadavkami vitali s otvorenou narucou. dnes su v opziii tak sa pridaju k akejkolvek aktivite proti koalicii a potom sa otovia chrbtom............
problem je v tvojom sposobe, ludia z LT, ktori sa rozhodli nieco konat na obranu svojich zaujmov, nemaju ziadnu povinnost obranovat aj tvoj zaujem, to ze sa tak napriek tomu deje aj bez tvojho vedomia je len bonus.
prisiel si a vypenil si, ze ako je mozne, ze pani s plnotucnymi zbranami zacali hasit, az ked ich zacalo palit a nezacali uz ked tebe horel dom. ked sa potom dozvies, ze vlastne sa riesi aj tvoj problem, tak povies, ze keby sme to povedali skor, tak by si nam sem nemusel prist vyplachut zaludok.
prisiel si a vypenil si, ze ako je mozne, ze pani s plnotucnymi zbranami zacali hasit, az ked ich zacalo palit a nezacali uz ked tebe horel dom. ked sa potom dozvies, ze vlastne sa riesi aj tvoj problem, tak povies, ze keby sme to povedali skor, tak by si nam sem nemusel prist vyplachut zaludok.
-
friendly_pare
.nevkladaj mi slova ktore som nepovedal, ked chces citovat pouzi citaciu, nie volny vyklad. to je take strasne povedat ano je to p....covina, ale riesi sa? a staci? neviem preco by to mal byt iba moj problem? vlakno o hlavnych castiach zbtrane a dovoze z usa som tiez zalozil ja? a mam tam iba ja prispevky? som zvedavy, keby sa po navrhu novely vsetci vrhli na teba s tym, ze ich sa to netyka, tak cO? SAK KONAJ? co som uznal za vhodne som urobil, aj ked sa ma to netyka a moj podpis je medzi tymi skoro 14000, alebo uz ho nechcete? ...........strata casu.......... 
-
inspiring_liskov
cely obsah tvojho prispevku sa nesie v tom duchu, ze to co si tu predviedol bolo uplne v poriadku, pretoze teba nikto neinformoval, ze sa to riesi. a co ze sa zacali vody hybat az po lipsicovej novele a nie po kalinakovej novele?
co ma spolocna tema hlavnych casti a sucasti s tymto? nijako priamo sa to zakazu uzatvranaia zmluv na dialku netyka.
si asi pleties priebeh veci, na teba sa tu nikto nevrhol, ty si prisiel sem a zacal si tu velice rozhorcene provokacnym tonom riesit, preco nikdo nic nezorganozoval, ked tebe zakazali kupovat diabolky z eshopu.
toto je tvoj sposob, ktory mne a dalsim, ktori sa ti vyjadrili vadi.
alebo zjednodusene, nemal si ani sajn, a miesto toho, aby si slusne prisiel a opytal sa, ze ci sa nejako tento problem riesi, si si tu zacal velmi nestastnym sposobom vyrabat kamaratov stavnatymi recami o utlacanej proletarskej mensine, na ktoru pani s plnotucnymi zbranami seru.
dufam, ze si uz rozumieme.
edit: akurat som si presiel aj tvoje ostatne prispevky, tak ano, slusne si sa to raz opytal, problem je v tom z v polke oktobra, kedy este ziaden pozmenovaci navrh nebol pripraveny, takze...
mimochodom, to co tam pises v dovoze z usa v perkusnych zbraniach je chybne, kde je vyslovne zakazany dovoz z usa bez zbrojnej licencie?
zakazane je uzavriet zmluvu, nie prebrat zbran poslanu postou. to ze sa to mozno v nejakej colnej informacii nachadza je irelevantne, kedze to postrada oporu v zakone.
co ma spolocna tema hlavnych casti a sucasti s tymto? nijako priamo sa to zakazu uzatvranaia zmluv na dialku netyka.
si asi pleties priebeh veci, na teba sa tu nikto nevrhol, ty si prisiel sem a zacal si tu velice rozhorcene provokacnym tonom riesit, preco nikdo nic nezorganozoval, ked tebe zakazali kupovat diabolky z eshopu.
ci je toto provokacny ton alebo nie, nech si kazdy spravi nazor sam.matik napísal: sucasne znenie ktore je platne po poslednej novelezacii a zakazuje objednat aj diabolky cez e-shop je uz len kvalita...... ale to nastastie vam panom s plnotucnymi zbranami nevadi, tak to netreba ani riesit. ze? humbuk sa robi az ked chce niekto siahnut na vas majetok.
toto je tvoj sposob, ktory mne a dalsim, ktori sa ti vyjadrili vadi.
alebo zjednodusene, nemal si ani sajn, a miesto toho, aby si slusne prisiel a opytal sa, ze ci sa nejako tento problem riesi, si si tu zacal velmi nestastnym sposobom vyrabat kamaratov stavnatymi recami o utlacanej proletarskej mensine, na ktoru pani s plnotucnymi zbranami seru.
dufam, ze si uz rozumieme.
edit: akurat som si presiel aj tvoje ostatne prispevky, tak ano, slusne si sa to raz opytal, problem je v tom z v polke oktobra, kedy este ziaden pozmenovaci navrh nebol pripraveny, takze...
mimochodom, to co tam pises v dovoze z usa v perkusnych zbraniach je chybne, kde je vyslovne zakazany dovoz z usa bez zbrojnej licencie?
zakazane je uzavriet zmluvu, nie prebrat zbran poslanu postou. to ze sa to mozno v nejakej colnej informacii nachadza je irelevantne, kedze to postrada oporu v zakone.