Ako ma prepadli...
mototechna
celkom dobre citanie o boji s nozom:
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/05/ ... -noom.html
video noz vs. tasenie zbrane (rozne vzdialenosti)
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/08/ ... video.html
..inak noz je aj moj priatel
celkom dobre citanie o boji s nozom:
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/05/ ... -noom.html
video noz vs. tasenie zbrane (rozne vzdialenosti)
http://kyarorusan.blogspot.com/2007/08/ ... video.html
..inak noz je aj moj priatel
-
inspiring_liskov
Mno, osobne si myslim, ze to absolutne splna definiciu "mentalnej masturbacie" - Doing useless things to exercise your brain resp. engaging in something intellectually stimulating, yet barely practical.mab napísal:celkom k teme, ako byt v strehu
http://postapo.cz/nutne-k-preziti/zajis ... -paranoia/
"Co to tedy situační ostražitost je? Je to v podstatě koncept, který nás učí vyhodnocovat rizika a přizpůsobovat své reakce situaci, ve které se zrovna nacházíme. Je to evaluace situací z hlediska vlastní bezpečnosti a nezdráhám se připojit i hlediska komfortu žití, za pochodu."
myslim, ze nejake prechadzanie do farebnych modov by ma priviedlo akorat tak na psychiatriu.. alebo by sa zo mna stal nejaky rain man, alebo podobny autista..
mozno ten koncept ma nejake svoje opodstatnenie v military problematike, ale v beznom zivote aspon ja osobne nejake velke uplatnenie nevidim.
-
inspiring_shannon
roman- pritazujucou okolnostou urcite nie, tie su taxativne menovane v § 37 Trestneho zakona.
Ale na skutocnost, ze si napr. dobry strelec, ovladas dobre boj s nozom, resp. mas v danej oblasti, ktorou si sa branil nejaku danost bude sud urcite prihliadat. Vacsinou to pre braniaceho moze mat negativne dosledky, lebo u niekoho kto je v niecom dobry, resp. ma istu specializaciu sa predpoklada ista vacsia miera regulacie a usmernenia jeho konania, obrany. Inak sa bude sud pozerat na obranu z hladiska jej primeranosti, napr. ked roztrasena zena vezme pri uplatneni § 26 ods. 2 TZ (opravnene pouzitie zbrane, ochrana obydlia) manzelovu zbran a nahodne da pachatelovi vcielku priamo do hlavy, pricom nikdy nestrielala, inak ked da za obdobnych okolnosti vcielku do cela pachatelovi byvaly prislusnik specialnej jednotky s niekolkorocnym vycvikom. Sud totiz okrem okolnosti toho daneho pripadu prihliada aj na osobu pachatela a obrancu, cize vo vseobecnej rovine to az taky urban legend nie je.
Ale na skutocnost, ze si napr. dobry strelec, ovladas dobre boj s nozom, resp. mas v danej oblasti, ktorou si sa branil nejaku danost bude sud urcite prihliadat. Vacsinou to pre braniaceho moze mat negativne dosledky, lebo u niekoho kto je v niecom dobry, resp. ma istu specializaciu sa predpoklada ista vacsia miera regulacie a usmernenia jeho konania, obrany. Inak sa bude sud pozerat na obranu z hladiska jej primeranosti, napr. ked roztrasena zena vezme pri uplatneni § 26 ods. 2 TZ (opravnene pouzitie zbrane, ochrana obydlia) manzelovu zbran a nahodne da pachatelovi vcielku priamo do hlavy, pricom nikdy nestrielala, inak ked da za obdobnych okolnosti vcielku do cela pachatelovi byvaly prislusnik specialnej jednotky s niekolkorocnym vycvikom. Sud totiz okrem okolnosti toho daneho pripadu prihliada aj na osobu pachatela a obrancu, cize vo vseobecnej rovine to az taky urban legend nie je.
Ja som
tu stupnicu poznam uz dlho a nemam zatial psycho problem
ja to beriem ako pomocku- stupnicu vlastnej pozornosti voci okoliu (ostrazitosti), napr: ak mam ist cez len potencionalne nebezpecne prostredie sa prepnem (obrazne )- ide o stupen pozornosti, sustredenia teda primerane zvysim svoju ostrazitost..
mna este nikdy neprepadli, ale raz som mal zazitok. okolo 11 v noci dvaja opaleny stali na zastavke a ja som siel okolo s priatelkou pytali cigaretu. uz ked som ich len videl som sa obrazne prepol do vyssieho stupna pozornosti. (som B ckar - zeleza nenosim, nosim nieco z mojej oblubenej trojkombinacie - teleskop, kaser, noz).
dal som im po jednej cige a sli sme s priatelkou dalej.
pred nami dlha opustena ulica a oni sa vybrali za nami. tam som uz bol skoro v cervenom
pocul som ich kroky kusok za nami tak som si do ruky otvoril noz a spomalili sme nech nas predbehnu - chodnik bol dost siroky. bol som pripraveny na rozne vyvoje situacie, ci uz vystartuju obaja po mne alebo len strhnu holke kabelku z pleca ap. bol som v maximalnej pripravenosti..uz len vystartovat. oni spomalili tiez. stale za nami. noz som drzal podhmatom v ruke volne pri tele. zas sme zrychlili a ked som sa po chvili pootocil do zadu (uz som ich nepocul) tak stali a nepokracovali za nami. takze nastastie k nicomu nedoslo ale bol som pripraveny aspon nedat sa zadarmo. minimalne jeden z nich by sa zoznamil s mojim ostrým kamosom.
tu stupnicu poznam uz dlho a nemam zatial psycho problem
ja to beriem ako pomocku- stupnicu vlastnej pozornosti voci okoliu (ostrazitosti), napr: ak mam ist cez len potencionalne nebezpecne prostredie sa prepnem (obrazne )- ide o stupen pozornosti, sustredenia teda primerane zvysim svoju ostrazitost..
mna este nikdy neprepadli, ale raz som mal zazitok. okolo 11 v noci dvaja opaleny stali na zastavke a ja som siel okolo s priatelkou pytali cigaretu. uz ked som ich len videl som sa obrazne prepol do vyssieho stupna pozornosti. (som B ckar - zeleza nenosim, nosim nieco z mojej oblubenej trojkombinacie - teleskop, kaser, noz).
dal som im po jednej cige a sli sme s priatelkou dalej.
pred nami dlha opustena ulica a oni sa vybrali za nami. tam som uz bol skoro v cervenom
Ak už len bežné vnímanie a zvažovanie situácie okolo nás (nepliesť s paranojou) označíme ako mentálnu onaniu a useless thing, akým výrazom potom označíme jav každodenného nosenia teleskopu, spreju či nebodaj pištole?Ja som napísal:Doing useless things to exercise your brain
Odhliadnuc od military sveta, kto v bežnom živote sa s radosťou nevyhne stretnutiu s vreckárom, ožratým skínom, vreštiacou cigánkou či grcajúcim somrákom? A na to, aby som sa im mohol vyhnúť (resp. inak zareagovať), musím o nich vedieť skôr, než mi dýchajú na krk.
Súhlasím s tým, že ak niekto skĺzne do farbičkovej mantry a dokola bude vedome prepínať módy, je to na psychiatriu.
Ale samotná pointa toho systému je myslím jasná a veľmi praktická - v závislosti od prostredia a diania vo svojom okolí byť na rôznom stupni pripravenosti a predvídania nečakaného. Pripadá mi to viac než prirodzené, farbičky imho slúžia len na lepšie vysvetlenie toho konceptu.
Myslím, že ani Mr. Cooper to nemyslel tak, že ľudia budú chodiť po ulici a pod fúzy si drmoliť - "I'm in yellow - Still in yellow - Switching to orange - Back to yellow - Still ..."
Btw. každý skúsený šofér funguje presne na rovnakých princípoch, len k tomu nemá patričné názvoslovie...
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Kontaktovať používateľa:
...si myslíš, že keď vieš robiť také pekné veci, že smieš len tak beztrestne chodiť po inšpiráciu do môjho náraďového šuplíka???
http://igrlik.rajce.idnes.cz/Naradie#nozicek.jpg

http://igrlik.rajce.idnes.cz/Naradie#nozicek.jpg
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Kontaktovať používateľa:
Sauer napísal:roman- pritazujucou okolnostou urcite nie, tie su taxativne menovane v § 37 Trestneho zakona.
Súhlas. Pred nedávnom som pojednával prípad, kde páchateľ, ktorý sa venoval niekoľko rokov "ázijským bojovým umeniam" - citujem obžalovaného - bol vyprovokovaný poškodeným (strkanie a sácanie) a tohto napadol. Výsledok - zlomená tvár poškodeného. Práve skutočnosť, že obžalovaný, podľa jeho vlastných slov, presne vedel ako udrieť a spôsobiť to ktoré poranenie mala za následok, že som neuznal NO a bojovník dostal štyri roky nepodmienečne. Rozsudok je právoplatný, keďže bol potvrdený krajským súdom. Ak by som nevedel, že robí BU, tak by som to asi riešil ako klasickú bitku.
mab, yarco
Inak s myslienkou byt ostrazity a premyslat , ci je napr fetak v dostatocnej vzdialenosti aby som vytiahol z kapsy teleskop, alebo by sa skor hodil kaser, ci popripade bude stacit noz, alebo ked nemam nic, co mi ponuka prostredie - s takymto stylom uvazovania uplne suhlasim a podporujem.
Ale to jak yarco spomenul - prepinanie farieb, to je z mojho pohladu cisty autizmus
btw, nemam rad take to skatulkovanie, lebo pre niekoho je situacia, kedy sa okolo neho motaju traja fetaci (lebo byva napr. vedla pentagonu) uplne bezna a teda zlta farba a pre niekoho oranzova s tym, ze spotenou rukou zviera noz vo vrecku..
presne toto som myslelyarco napísal:
Súhlasím s tým, že ak niekto skĺzne do farbičkovej mantry a dokola bude vedome prepínať módy, je to na psychiatriu.
zabilsyarco napísal:... a pod fúzy si drmoliť - "I'm in yellow - Still in yellow - Switching to orange - Back to yellow - Still ..."
Inak s myslienkou byt ostrazity a premyslat , ci je napr fetak v dostatocnej vzdialenosti aby som vytiahol z kapsy teleskop, alebo by sa skor hodil kaser, ci popripade bude stacit noz, alebo ked nemam nic, co mi ponuka prostredie - s takymto stylom uvazovania uplne suhlasim a podporujem.
Ale to jak yarco spomenul - prepinanie farieb, to je z mojho pohladu cisty autizmus
btw, nemam rad take to skatulkovanie, lebo pre niekoho je situacia, kedy sa okolo neho motaju traja fetaci (lebo byva napr. vedla pentagonu) uplne bezna a teda zlta farba a pre niekoho oranzova s tym, ze spotenou rukou zviera noz vo vrecku..
mam otazku..Panzer napísal:Sauer napísal:roman- pritazujucou okolnostou urcite nie, tie su taxativne menovane v § 37 Trestneho zakona.
Súhlas. Pred nedávnom som pojednával prípad, kde páchateľ, ktorý sa venoval niekoľko rokov "ázijským bojovým umeniam" - citujem obžalovaného - bol vyprovokovaný poškodeným (strkanie a sácanie) a tohto napadol. Výsledok - zlomená tvár poškodeného. Práve skutočnosť, že obžalovaný, podľa jeho vlastných slov, presne vedel ako udrieť a spôsobiť to ktoré poranenie mala za následok, že som neuznal NO a bojovník dostal štyri roky nepodmienečne. Rozsudok je právoplatný, keďže bol potvrdený krajským súdom. Ak by som nevedel, že robí BU, tak by som to asi riešil ako klasickú bitku.
poznam cloveka co robil v mladosti chvilu karate, box, potom 10 rokov aikido, popri tom self defence (boj s nozom, teleskop ap.).. teraz uz netrenuje len sa uci strielat a rastie mu brucho..
teda bude jeho minuly trening posudzovany v jeho neprospech v pripade uspesnej obrany ak sposobi vacsiu ujmu.. ked to iste sposobi netrenovany obranca tak dopadne lepsie. ak som dobre pochopil tvoj prispevok. myslim tym skutocneho obrancu, nie dvoch pripitych kohutov niekde na diskoteke.
ak je to tak, mne to pripada ako znevyhodnenie pripraveneho. ved utocnik musi pocitat s nasledkami. to aby sa clovek bal branit aj holymi rukami, nie to este zbranou. chces setrit utocnika, das slaby uder, je neucinny a utocnika moze este viac rozurit, stratis vyhodu, nacasovanie.. branis sa efektivne utocnik ma zlomenu napr. sanku ci spominanu tvar a obranca ma problem. podla mna sa agresorom davaju vyhody co im nepatria. oni prvi daju podnet, utok.. tak ked natrafia nahodou na male delo
a zistuje sa napr. policiou automaticky pri vysetrovani a posudzovani skutku ci obranca nieco ovlada co v minulosti trenoval? teda ak sa tym sam nepochvali..