Navrh novely #3

Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Ak odpise daj vediet, ja som mu pisal 3, neodpisal ani raz....
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Vacsinu ludi novela o zbraniach ani nezaujima.
Ked chcete konkretny nazor a neboja sa vam ho povedat tak to znie zvacsa takto: Zbrane ? Jasne ze zakazat alebo aspon obmedzit. A psychotesty ? Kludne, aspon ti dementi budu bez zbrane a nebudu ohrozovat ostatnych.

Ja si myslim ze jedina nasa uspesna sanca je cez sport a polovnictvo.
jan69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa jan69 »

BKSL napísal:Vacsinu ludi novela o zbraniach ani nezaujima.
Ked chcete konkretny nazor a neboja sa vam ho povedat tak to znie zvacsa takto: Zbrane ? Jasne ze zakazat alebo aspon obmedzit. A psychotesty ? Kludne, aspon ti dementi budu bez zbrane a nebudu ohrozovat ostatnych.

Ja si myslim ze jedina nasa uspesna sanca je cez sport a polovnictvo.
ano ? napr. Gabor Gal ci ako sa vola (polovnik) zase chce sprisnit podmienky len pre sportovych strelcov a polovnik akoze OK... - ja osobne nemam problem s psychotestami, ked budu na policii, vyhodnocovane pocitacom a za 10 eur, ktore pojdu do vrecka statu a nie vybranej skupinke psychologov. Nazvem to potom dodatocne zdanenie drzitela ZP a zivot pojde dalej, kym zase nejaky pako niekoho nezakiluje a zacne sa riesit vobec preco zbrane (po vzore velkej britanie...)
inspiring_faraday

Príspevok od používateľa inspiring_faraday »

Tiez si myslim, respektive som si isty,ze nestrelcom je uplne jedno,co sa deje, aj preto by sa mal Lipshit spamatat a uvedomit si,ze moc politickych bodov mu jeho "ochranenie slusnych ludi" neprinesie.
Idem posielat maily, hadam to pomoze.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ok, myslel som si, že novelu už budem riešiť iba na Legis Telum fóre, ale toto mi nedá, toto sem postnem, aj keď by to mohlo skôr ísť do vtipných vecí, posielal som 4 poslancom SaS list "STOP LIPŠICOVEJ NOVELE" v štandardnom znení, tak ako je to na webe Legis Telum - plus tento dovetok:

"PS: ak si pozriete slovenské strelecké fóra ( http://webforum.sk a
http://www.grandpower.eu/phpBB2/ ), zistíte, že práve do strany SaS ako
do predstaviteľa liberálnej politiky vkladajú strelci najväčšie nádeje.
Ak vaši poslanci zahlasujú za túto novelu, stratíte obrovské množstvo
hlasov, včítane toho môjho. Môžete argumentovať tým, že sa urobil
"kompromis" a že nové znenie nie je tak hrozné ako keď ho Lipšic
predložil prvýkrát. To je pravda. Ale my sa neuspokojíme s tým, že
niekto nám chce zlomiť všetky končatiny a nakoniec nám kompromisne zlomí
iba ruku. Tento návrh treba zmietnuť ako celok, nie je na ňom nič užitočné."

Odpoveď:

"Dobrý deň,

pri poslancoch strany SaS nemusíte mať pochybnosti o tom, že to myslíme úprimne a vážne, dôkazom je aj viacmesačné snaženie sa o referendum s touto otázkou, ktoré sa nám podarilo zorganizovať minulý rok. Žiaľ, prezident a opozícia na čele s Róbertom Ficom (ale aj ostatné koaličné strany), urobili všetko pre to, aby nebolo úspešné. Veríme však, že vy ste sa ho zúčastnili a dali svoje áno. O referende sa môžete dočítať viac na www.referendum2009.sk. Ďakujeme vám za to.

Po dohode s koaličnými partnermi sme sa rozhodli podať návrh na zrušenie priestupkovej imunity poslancov a sudcov, ktorý bude predložený na marcovej schôdzi parlamentu. Prosím podporte nás. Sledujte našu web stránku www.strana-sas.sk alebo volebný program www.120napadov.sk alebo si pridajte našu fan page na facebook.com/stranasas.

S pozdravom,
Richard Fekete, asistent poslanca Jozefa Kollára"

Že má ten človek predpripravené šablónové odpovede niekde vo worde ma neprekvapuje, asi mu veľa ľudí píše s tými istými vecami, ale že spraví takúto debilnú chybu, že text môjho pôvodného mailu ešte nechá v správe a odpovie mi na niečo iné, ukazuje presne ako veľmi má tento poslanec ľudí na háku. Viem že to nepísal sám poslanec ale jeho asistent, ale ak nejaký poslanec najme asistenta ktorý píše nekompetentné odpovede, je to pre mňa rovnaké ako keby mi tú nekompetentnú odpoveď napísal sám.
Filip
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Ja som par nestrelcov presvedcil o podpisani prveho referenda velmi jednoducho... Stacilo povedat ze ak zbrane vyvlastnia, skonci to presne tak isto ako s vyvlastnenim pozemkov... na ustavny sud pojde zaloba, ta prejde, a stat bude platit odskodne atd... z koho penazi toto pojde? aj z tvojich a je jedno ci si strelec alebo nie. Ak by aj strelci prehrali, zo statneho sa bude platit cely proces vyvlastnenia, uskladnenie, likvidacia... takze stale na to doplatia vsetci.

Skoda len ze pri tomto zneni toto uz nejde, lebo o peniaze pridu len strelci :/
inspiring_panini

Filip: asi si mýliš petíciu a referendum...
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa GLOBUS »

....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 18:00, upravené celkom 1 krát.
inspiring_panini

Opravujem sa: po Glóbusovom príspevku som zistil, že ak by pán Fekete zrovna trafil správnu šablónu, tak by odpoveď bola alibistická sprostosť, takže z dažďa pod odkvap.
inspiring_kepler

jan69 vidis a polovnikom sa s novelou relativne dari :wink: .
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

V tom článku poslancom chýba argument, že aj držitelia ZP iného ako A a E môžu zobrať zbraň a postrielať niekoho.
Inak tie odpovede od tých poslancov jasne naznačujú že to majú na háku.
inspiring_kepler

Najprv udrzat flek a potom mozno nieco riesit :(
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zoidberg37:
Je to šablóna, a pekne hlúpa. Rovnaký list dostalo už viacero ľudí.

Mňa v tej odpovedi najviac 'nepotešila' veta:
"Verím, že aj vám je mŕtvych (ale aj pozostalých) úprimne ľúto, a ste za to, aby každý niesol za svoje činy zodpovednosť."
Je podľa mňa v duchu aplikovania kolektívnej viny jednoznačne smerovaná do radov strelcov, vzhľadom na obsah dotyčnej novely zákona.

Ako som už písal niekde inde - p. Harman a jeho obete si už svoju časť zodpovednosti odniesli mierou absolútnou, tu asi niet čo riešiť.
Ale o prípadnej zodpovednosti zložiek štátnej a miestnej správy na konečnej eskalácii toho prípadu sa pán asistent radšej taktne nezmieňuje.

No nič, mená Kollár/Fekete si treba zapamätať a vo vhodnej chvíli si ich pripomenúť...
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 17:05, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

počkal by som ako zahlasuje a potom riešil či sa dostane na zoznam alebo nie...
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"