Koniec slovenskej armady

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

2 Inzo
Ked citam tieto kydy o zradcoch, akoby som zase cita Mayovky.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

hmmm tak trochu chapem co chce inzo napisat ... na druhej strane toto je "dobrovolna" pomoc "spojeneckeho/ych statov .... sme clenmi ... bla bla bla .... ale ved to "sme chceli" ked sme vstupovali do EU ......
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Inzo, Luke ti len - na jeho pomery veľmi taktne a diplomaticky - chcel naznačiť, aby si sa skúsil k téme vyjadrovať až vtedy, keď pochopíš, o čo vlastne ide.
:wink:
Ja ako mod nechcem zbytočne vstupovať do tejto debaty a rešpektujem vaše právo vyjadriť svoj názor, len by som bol nerád, keby sa to tu opäť zvrhlo na nejaký protimaďarský guláš.
:wink:
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

2 Vlado: to tazko, pretoze v mayovkach dobro vitazilo nad zlom. stav v akom skoncila slovenska armada je horsi ako po vojne, ako by si chcel lepsie nazvat ludi, ktori to zapricinili?

Jack: jednou zo zakladnych funkcii statu je obrana svojho uzemia a obyvatelstva. vlastna armada v rozklade a na oblohe cudzie stihacky - co o tom potrebujem viac vediet? ci veris na nezistnu pomoc?
protimadarske nalady to tazko vyvola, ale je iste, ze s niektorymi susedmi mame lepsie vztahy, s inymi horsie, mozno za to ludia nemozu, ale ich voleni zastupcovia ano
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Inzo, veľmi stručne: v tomto prípade na netreba vzrušovať, lebo (zatiaľ) nejde o nejaký projekt spoločnej "nadštátnej" obrany vzdušného priestoru SR, ale skôr o praktickú stránku riešenia hrozieb. Možno ťa to prekvapí, ale aj pred podpisom tejto zmluvy existovali (a stále existujú) spôsoby, keď môžu vojenské lietadlá cuzdej moci legálne "narušiť" vzdušný priestor SR.
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

Zrušit letectvo a zmodernizovat protilietadlovú obranu, sme moc malá krajina. Lepšie rakety typu zem-vzduch majú niekedy lepší dolet ako je dlžka celého slovenska ak sa nemílim. Na vzdušmú obranu nie som expert tak ak trepem opravte ma. Som strážil na vojne preotilietadlové základne v okolí Bratislavy a ani domáci nemali šajnu čo sa v danom objekte nachádza. Radari máme kvalitné a vidíme aj čo prichádza zo zahraničia . Mohlo by to byt lacnejšie ako lietanie a bránenie vzdušného priestoru nadzvukovými lietadlami.
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

UGLI, rakety zem-vzduch nie su boh vie co. Chcelo by to take zem-ciel, len kde take zobrat :)
inspiring_blackburn

Príspevok od používateľa inspiring_blackburn »

UGLI:.. ľudia dodnes myslia, že máme podzemné bunkre s raketami s jadrovou hlavicou :-) to myslím úplne vážne.. :-)
inspiring_curie

Naši projektanty v armáde boli tak lenivý, že aj tie podzemné bunkre spravili nadzemné, šak aby sa lepšie hladali . Inak niektorý si myslia, že sme predmestie Ruska .
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Okolo Bratislavy si myslím že sú kvôli tomu viac-menej nadzemné, lebo sú to z časti otvorené a mali by problém so spodnou vodou keby boli celkom zapustené (pravda, predpokladám že myslíš na PVO úkryty pre rôzne vozidlá zo systému Neva). Pri dnešných arzenáloch nemá priveľký význam zakopať dôležité časti systému 2-3metre pod zemou (pre priebojné pumy nie je problém vysporiadať s desaťmetrovou skalou, a nie so smiešnou zeminou a pôlmetrovým žb stropom). Ochrana sa má zabezpečiť inak....
Druhá vec je že sa spolieha iba na bariérový plot okolo areálu a ostatné veci sú zanedbávané. Neviem, kedy boli naposledy zmodernizované naše PVO systémy, ale bez toho sú viac-menej iba na zabezpečenie vycvičenosti obsluhy, veľkú reálnu bojovú hodnotu v pôvodnej podobe nevidím. To však neznamená že ich nepotrebujeme (aby sme nedopadli ako napr.české tankové jednotky).
inspiring_curie

tie objekty su už zrušené a niektore aj predané, som zvedavý ak ich bude treba čo potom?? strážil som ich pol roka ale ten objekt v devínskej bol najlepší , by som si tam vedel predstavit nejaký baráčik na tom kopci , bol tam pekný výhlad.
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

tak ma napadlo čisto teoreticky.prečo u nás nefunguje niečo podobné ako v čechách .su tam aktývne zálohy na baze dobrovolnosti.normálne maju cvičenia a v podstate si opakuju čo nadreli za bolševika.dovolím si tvrdiť že maník čo za bolševika dva roky brázdil LIBAVU a DOUPOV za rajčákmi tanku by po pár jazdách bol ďaleko pred dnešným moderným profesionálom čo si na tanku prejde akurát po auto parku aby vyklepal pás od blata,ktoré tam ostalo ešte z posledného cvičenia ŠTÍT :). a máme ešte vôbec nejaký tank? pár som videl v B.Bystrici a jeden je v Tisovci v miestnom parčíku :P
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Jeden stoji v Nemšovej a vraj sa da aj naštartovat :)
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak mame secko ...ale je to dobre ukryte .... minule to hladali aj nasi vojensky pohlavary a nenasli .... no na papiery je ze to mame takto nekde asi bude .......

:evil:

ale nejake "stavy" su aj tu

http://sk.wikipedia.org/wiki/Pozemn%C3% ... _republiky
inspiring_curie

istý čas sme mali na rote pridelených viac kusov techniky ako sme mali ludí. teraz už nemáme ani techniku a aj ludia sa nejako preriedujú.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"