Navrh novely #2

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Bud si isty ze LT este viac, pretoze maju urcite i lepsie veci na praci!
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

krasna vizitka sudruha ministra

:roll:
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Prihodím troška konšpiračnej teórie:

Keď Daniel L. z Bratislavy zistil, že s tou "novelou" to nebude mať také ľahké, dal zákazku na "dokument" Devínsky masaker. Teraz sa akože bez akejkoľvek súvislosti posúva druhé čítanie na čas po premiére filmu, kedy bude môcť ešte lepšie hrať na populistickú strunu.
aris
častý prispievateľ

berseker: moze byt

jeden zaujimavy nazor z diskusie

Presne - vytahovanie penazi z vrecka. Kedysi som to tu ratal, nechce sa mi znovu hladat vsetky udaje, ale podla poctu drzitelov zbrojnych preukazov, poctu psychologov na stranke komory psychologov, cene psychovysetrenia profesionalneho vodica a lehotam navrhovanym v novele zakona si kazdy psycholog prilepsi o cca 10 000 eur rocne.

A najlepsie je, ako k novele zakona o zbraniach prisla v pripomienkovom konani pripomienka tusim od komory psychologov (alebo takeho niecoho), ktora pozadovala pridat odseky umoznujuce psychologovi kedykolvek drzitela predvolat na dodatocne vysetrenie. Pripomienka bez akychkolvek uprav prijata do finalnej verzie navrhu novely, kdezto oargumentovane pripomienky generalnej prokuratury, narodneho bezpecnostneho uradu a verejnosti boli z velkej casti ignorovane.

Priratajme si k tomu skratene pripomienkove konanie - 1 tyzden, lebo to vraj bolo surne potrebne novelizovat (teda surne bolo potrebne, aby neprislo vela pripomienok, novela sa DOTERAZ po styroch mesiacoch nedostala do parlamentu, resp. raz tam uz bola, ale aj to ju stiahli, kedze este nemali dosadeneho generalneho prokuratora).

Takze - dost rozsiahla pripomienka priamo si diktujuca ako maju vyzerat jednotlive odseky zakona prijata bez akychkolvek uprav a pripomienkove konanie 1 tyzden. Nuz bud sa niekto velmi velmi dobre otacal, ze sa za tyzden od zverejnenia spamatal a este to spravil tak vyborne, ze to ministerstvo vnutra cele doslovne prevzalo, alebo to proste bolo na pozadi koordinovane uz od pociatku.

A zarazujuce je, aku svojvolu ma mat psycholog sediaci niekde v kancelarii - nechodia mu zarucene financie (vodici z povolania a ziadatelia/predzovatelia ZP), tak vezme kartoteku, napise par predvolani a uz mu buzerovani drzitelia ZP si beru dovolenky v praci chodia odovzdavat svoje zarobene peniaze, len preto, lebo z tepla kancelarie z nicoho nic nadobudol potrebu preverit drzitela ZP, ktoreho pred par mesiacmi sam testoval. Proste cloveka ma len tak na zaklade nicoho predvolavat osoba, ktora zaroven za to predvolanie ziska poplatok...

Tak OK, nech sa psychotesty robia, nech musi clovek kedykolvek na predvolanie kymkolvek okamzite nabehnut na pretestovanie, ale nech je to komplet zadarmo a pri opakovanych bezdovodnych predvolaniach preplati psycholog uslu mzdu. Jaj to uz nie.
Autor prispevku: opera_mini

Ak si chcete prispevok precitat cely aj s reakciami a pridat vlastnu odpoved, kliknite sem:
http://www.sme.sk/diskusie/dpr/15692733/
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Rasto napísal:Bud si isty ze LT este viac, pretoze maju urcite i lepsie veci na praci!
Rasto, tym si isty som.

Chalani sa urcite uz peknych par dni nezastavili a behaju ako "fretky".
Maju moj obdiv a plnu podporu!
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

Ked uz maju mat psychotesty majitelia ZP, mali by mat psychotesty aj poslanci a ministri obzvlast. Ich debilitou je narod ohrozeny viac ako jednym strelcom s pustickou.
A ake testy budu robit psychologovia? Predsa nemozu o niecom rozhodovat, kym aj oni nebudu prevereni...
inspiring_mcnulty

Príspevok od používateľa inspiring_mcnulty »

Ja som zase rozposlal pár mailov "našim" poslancom a dúfam že to nebude márne. Naťahujú "to" jak sopeľ po rukáve :x :x :x
friendly_turing

Príspevok od používateľa friendly_turing »

Uz to ide!!! 16:54....akurat rozprava Lipshitko...
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Hmmm je to ako pozerat skolkarov. Bola by to celkom komedia keby to nebolo take hrozne...
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Toto je teda pracovné tempo. Pripojil som sa o 17:02 keď akurát bežala prestávka do 17:05. Potom sa horko-ťažko dohodli, že neidú hlasovať ale pokračujú ďalej, a hneď ďalšia prestávka. :roll:
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Zakladam fanklub "Martin Pado za ministra!"
aris
častý prispievateľ

Vo vláde z roku 2002 bol minister vnútra Slovenskej republiky.

aky vlastne bol?

asi dobry, ked o nom nebolo pocut. Povedzte svoj nazor. Znamy co ho pozna osobne tvrdi, ze ma zdrave nazory (aj na LPSHT novelu)
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Klobik dolu pred PADOM.
Beriem ho v tomto vsetkymi desiatimi :!:
inspiring_driscoll

Príspevok od používateľa inspiring_driscoll »

sledujem to poslednych 15 minut. suhlasil vobec niekto s Lipsicovym navrhom? :)
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Tento šašek z KDH čo teraz rozprával..
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"