Trezor/Uschovna schranka
-
inspiring_panini
Rasťo ja mám celkom solídny malý trezor, so zámkom na motýlikový (obojstranný, každá strana iná) kľúč Mauer, ale ten kľúč má sotva polovicu tej dĺžky čo hovoríš. Inak ak by som už mal mať superdrahý a bezpečný trezor, tak potom kombinácia kľúču a kódu (či už elektronického alebo mechanického), kým by som bol doma, tak by bol iba na kód zamknutý aby bolo všetko dostupné a naopak keby som šiel mimo domu nadlhšie, tak by som pro sichr zamkol aj na kľúč.
Bezpednost je prvorada, ja som volil mechanicky kodovy zamok na trezor, strelivo je zamknute zvlast. Mam dve deti a to nieje sranda. Mal som motyl kluc kedysi, ale ten sa da vzdy vziat a aj moj 6 rocny chlapec s nim vie odomknut. Preto tociaca mechanika zamok bez kluca. Otvorim to len ja a nikto iny. Ak pravda nema autogen
alebo C4
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 5 months
Myslim si, ze vela strelcov pouziva rozne plechove skrine z toho dovodu, ze ak mam zbrane v nakupnej hodnote cca 2000,- Eur , pricom ich hodnota pri dalsom predaji padne minimalne o 1/3, tak si predsa nebudem kupovat trezor za 1000 Eur a viac. Navyse aj tie drahe trezory su "otvoritelne". Ak Vam drahy trezor zlodej dodrbe, tak ho mozte pouzivat tak na uskladnenie zemiakov. Ak vylomi plechovu skrinu, opravite si ju sami a pouzivate dalej. A este jeden problem s drahym trezorom-- putate na seba pozornost v predajni a potom este pri dovoze. Ak ma vsak niekto drahe zbrane, pripadne ine cennosti, chapem ho, ze chce kvalitu. Ak mam len plechac, treba este nejaku kombinaciu dalsich bezpecnostnych opatreni a pripravit tak "prekvapkanie" nezvanej navsteve.
Myslím, že najväčšia slabina tejto bedne sa skrýva na poslednom obrázku.
Síce som zatiaľ nikdy takúto skriňu nepotreboval otvoriť "neštandardným" spôsobom, ale videl som raz zvnútra ten zámok a prezrel si jeho konštrukciu.
Síce som zatiaľ nikdy takúto skriňu nepotreboval otvoriť "neštandardným" spôsobom, ale videl som raz zvnútra ten zámok a prezrel si jeho konštrukciu.
Tu skrinu som videl nazivo(V KE je sklad kde sa daju vidiet). Nie je to sice ziadna slava ale za tu cenu na Slovensku neexistuje nejaky extremny vyber. Vsetky tieto plechove veci maju dost daleko od realnych trezorov.
Pri vybere takejto veci je treba sa hlavne rozhodnut aky ucel ma vlastne splnat. Ak ide iba o splnenie litery zakona tak takato skrina jednoznacne postacuje. Ak ide o to aby sa tam nedostali povedzme deti a pod. myslim si ze sice to nie je ziadna slava ale tiez ako tak staci ci nestaci -zalezi od situlacie . Ak ide o ochranu pred zlodejom tak niekedy nestaci ani namakany trezor.
Slabin ma tato skrinka rozhodne viac ako lacny zamok. Otvorit sa da aj otvaracom na kondzervy ale Rasto za 5s ju budes mat problem otvorit aj ked poznas kombinaciu.... Jedine ze na nu pojdes dynamitom
.
Pri vybere takejto veci je treba sa hlavne rozhodnut aky ucel ma vlastne splnat. Ak ide iba o splnenie litery zakona tak takato skrina jednoznacne postacuje. Ak ide o to aby sa tam nedostali povedzme deti a pod. myslim si ze sice to nie je ziadna slava ale tiez ako tak staci ci nestaci -zalezi od situlacie . Ak ide o ochranu pred zlodejom tak niekedy nestaci ani namakany trezor.
Slabin ma tato skrinka rozhodne viac ako lacny zamok. Otvorit sa da aj otvaracom na kondzervy ale Rasto za 5s ju budes mat problem otvorit aj ked poznas kombinaciu.... Jedine ze na nu pojdes dynamitom
-
inspiring_austin
Pred tyzdnom som daval robit kluciarovi system vloziek gen. kluc a tak. Po case padla debata aj na trezori a cas, kt. potrebuje na otvorenie. Do pol hodiny aj pri zlozitom systeme bez poskodenia.
S pouzitim rozbrusovacky otazka desat minut ak pozna kde vybiehaju koliky. Otazka hluku z nej sa da tiez ucinne riesit...
Pytam sa teda aky je ten tazsie prekonatelny? Su to tie velmi stare, tazke. Z dovodu, ze boli este vyrabane v malych seriach, rucne, tolerancne pole byva rozdielne a tazko sa na ne chystaju "pripravky" a ich vnutro uz novi kasari nepoznaju.
S pouzitim rozbrusovacky otazka desat minut ak pozna kde vybiehaju koliky. Otazka hluku z nej sa da tiez ucinne riesit...
Pytam sa teda aky je ten tazsie prekonatelny? Su to tie velmi stare, tazke. Z dovodu, ze boli este vyrabane v malych seriach, rucne, tolerancne pole byva rozdielne a tazko sa na ne chystaju "pripravky" a ich vnutro uz novi kasari nepoznaju.
hej, staré trezorové zámky mali vraj dobrý stupeň ochrany, preto "kasari" radšej investovali energiu do otvoru v plášti trezoru.
V dnešných podmienkach je riešením skutočný trezor, ktorý má steny liate betónom+ železné prvky. Na karbíne skurvíte kartón kotúčov, kým urobíte dieru. Tieto trezory sú ale o dosť drahšie ako bežne ponúkané sejfíky.
Popravde, ak už máte v byte či dome "návštevníkov"- budú sa realizovať s hocijakým nádobičkom a nikomu od susedov to vadiť nebude.
Najúčinnejší spôsob ochrany je kombinácia alarmu a mechanického zabezpečenia.
(Jeden kamoš si necháva počas dovolenky "obsadiť" svoj dom niekoľkými hadmi, ktoré mu tam umiestni jeho kamoš chovateľ
)
V dnešných podmienkach je riešením skutočný trezor, ktorý má steny liate betónom+ železné prvky. Na karbíne skurvíte kartón kotúčov, kým urobíte dieru. Tieto trezory sú ale o dosť drahšie ako bežne ponúkané sejfíky.
Popravde, ak už máte v byte či dome "návštevníkov"- budú sa realizovať s hocijakým nádobičkom a nikomu od susedov to vadiť nebude.
Najúčinnejší spôsob ochrany je kombinácia alarmu a mechanického zabezpečenia.
(Jeden kamoš si necháva počas dovolenky "obsadiť" svoj dom niekoľkými hadmi, ktoré mu tam umiestni jeho kamoš chovateľ
Tento týždeň som kúpil v Hornbachu Montana 5. Mám ale pochybnosti či si ju nechať a poprosil by som ľudí čo sa do tohto trochu vyznajú nech mi s dilemou pomôžu:
1) Myslíte si, že prípadná novela, ktorá by presnejšie definovala čo to trezor vlastne je, mohla prekročiť jeho normu?
Podľa toho linku:
- bezpečnostná trieda Z2
- STN EN 1143-1 a ČSN 91 6012
2) Poznáte niekto porovnateľné, ale cenovo dostupnejšie riešenie? Alebo takto - stojí ten "trezor" za tie peniaze (240€)? BTW v Hermese 340€
1) Myslíte si, že prípadná novela, ktorá by presnejšie definovala čo to trezor vlastne je, mohla prekročiť jeho normu?
Podľa toho linku:
- bezpečnostná trieda Z2
- STN EN 1143-1 a ČSN 91 6012
2) Poznáte niekto porovnateľné, ale cenovo dostupnejšie riešenie? Alebo takto - stojí ten "trezor" za tie peniaze (240€)? BTW v Hermese 340€
Ak priplatíš 10 Eur máš túto skriňu (Skriňa na zbrane LISA „5”) aj s dovozom zdarma. Navyše je oproti tvojej väčšia, o 30 kg ťažšia a plech dverí je 4mm hrubý.
Ta Lisa 5 vyzera dobre, vhodne umiestnit (medzi nabytok a stenu, uchytit 4 dlhymi srobami do steny a 2 do zeme a mas slusnu bezpecnost.
Co sa tyka tried, niekto to v Cachticiach na LOS spominal, ze po precitani normy STN mozeme byt kludny. V tej norme sa nespominaju ziadne skrinove trezory ani nic podobne. Sprisnenie zakona v tomto smere by nemalo hrozit.
Co sa tyka tried, niekto to v Cachticiach na LOS spominal, ze po precitani normy STN mozeme byt kludny. V tej norme sa nespominaju ziadne skrinove trezory ani nic podobne. Sprisnenie zakona v tomto smere by nemalo hrozit.
-
inspiring_panini
Panzer, Cubitko, Yarco: Bohužiaľ, Lisa 5 vyzerá dobre najmä papierovo, v reále to také super rozhodne nie je, 4mm dvere by som možno veril, ale 3 mm steny určite nie a 70 kg (myslím, že predtým uvádzali 60 kg) váhy teda tiež nie. Tiež sa mi kedysi veľmi páčila, no potom čo som mu videl naživo, tak láska ochladla, plne porovnateľná s ostatnými týmito skriňami, čiže lepšie ako GUN-5, cca na úrovni tých Montán a podobne.
Nehovoriac o tomto článku na webe LT: http://www.legistelum.sk/bezpecnost/30- ... a-streliva
a následne druhého článku zospodu v menu na webe lltrezor.sk
Nehovoriac o tomto článku na webe LT: http://www.legistelum.sk/bezpecnost/30- ... a-streliva
a následne druhého článku zospodu v menu na webe lltrezor.sk
-
inspiring_panini