Pračka na nábojnice
keby niekto chcel vela keramickeho materialu viem pomoct. Na dvore mam vyhodene dve stare hajzlove misy a tusim aj nejake umyvadlo. len teda bolo by s tym viacej roboty to nadrvit na pozadovanu hrubku zrniek. Vysledok zarucit neviem ale uspora to urcite bude... neviem ale ci nevadia nabojnicam a pracke ostre hrany zrniek. inac skusal uz niekto prat nabojnice v tom okrasnom kremenovom strku? pouzivaa da ako deko do vaziciek pod sviecky a podobne.
Jerry Miculek ma tiez zaujimave idey pre velkoprebijacov http://www.youtube.com/watch?v=O5y_dsP3dsM 
-
inspiring_sanderson
Obnovym trosku temu, kupil som si novu ultrazvukovku, lebo sa mi nechcelo rozoberat moju Cizu.
Po siestich rokoch len mazania a hrubeho cistenia (kam som sa dostal) som ju supol do jarovej vody na 30min.

Jedno upozornenie, pouzivajte prilozeny kosik a obracajte pistol ako steak po par minutach, lebo mne na TSku zisla i farba
Po siestich rokoch len mazania a hrubeho cistenia (kam som sa dostal) som ju supol do jarovej vody na 30min.
Jedno upozornenie, pouzivajte prilozeny kosik a obracajte pistol ako steak po par minutach, lebo mne na TSku zisla i farba
Toto ma zaujíma, napíš trošku viac o tom, pls. Na aké časti si ju rozobral? Len na tie, ktoré sú dané základnou rozborkou alebo viac? A ako ju potom premazať? Ponoriť doslova celú zbraň do oleja?
Mám doma len tú Lidlovskú ultrazvukovku, tak vlastne ani neviem, či sa mi tam zbraň vojde.
Mám doma len tú Lidlovskú ultrazvukovku, tak vlastne ani neviem, či sa mi tam zbraň vojde.
nevojde problem solved 
tepla jarova voda, ultrazvuk a po par desiatkach minutach vytiahnes preplachnes, osusis a kompletne namazes bodka.
Zbran bola rozobrata na hlavne casti.
tepla jarova voda, ultrazvuk a po par desiatkach minutach vytiahnes preplachnes, osusis a kompletne namazes bodka.
Zbran bola rozobrata na hlavne casti.
Máš pravdu, teraz som vyskúšal, nevojde tam ani subkompakt. Ešte by sa snáď dalo, keby som nezatvoril horné veko, na dvakrát, že najprv jednu polovicu ponoriť, potom druhú...
Taketo experimenty som skusal raz a potom som sa na to vysral a priznal si porazku s lacnou prackou 
v1911 napísal:Na dobierku z technoservisu. Napísal som mail na adresu: technos@technoservismt.cz . Jednanie ústretové a po dohode čo a ako prišiel Poštou balík.Vybavoval to p. Chromý. Objednal som 5 kg omielacich teliesok TVJ ZS 2x4, ktoré podla jeho slov posielal už veľa krát práve na pranie nábojníc.
PS: Na túto tému nájdeš veľa informácii na: strelectvy.cz
Cau, stačí priemer tých teliesok 2 mm. Nezostanú ti zaseknuté v dierke, kde je zápalka ?
Stále máš dobré skúsenosti s tými telieskami ? Ja rozmýšlam bud to, alebo nerezové guľičky (mám bubnovú práčku).
robert
Pretože periem nábojnice cal. 45, v pár kusoch ostávajú telieska v lôžku zápalky (nie v priešlahovom otvore), vždy dva vedľa seba, no neni problém ich vyšpárať napr. špendlíkom. S kvalitou prania som spokojný.
Ale dnes by som šiel asi skôr do ultrazvukovej pračky. Odpadá problém zo separáciou teliesok.
Ale dnes by som šiel asi skôr do ultrazvukovej pračky. Odpadá problém zo separáciou teliesok.
Preto mam 6l ultrazvukovu, vybracnu so skrupinami, automatku na objemove pranie a nedokoncenu rotacnu na keramiku