Pračka na nábojnice

Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Jean: Ahoj, ja vezmem 6 kg, daj vediet ze ci ides do toho.... pripadne si to objednam aj sam
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Objednavat sa urcite bude. Niektoryludkovia su vsak momentalne bez penazi takze to chvilocku potrva.
ivo_PN
prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa ivo_PN »

keby niekto chcel vela keramickeho materialu viem pomoct. Na dvore mam vyhodene dve stare hajzlove misy a tusim aj nejake umyvadlo. len teda bolo by s tym viacej roboty to nadrvit na pozadovanu hrubku zrniek. Vysledok zarucit neviem ale uspora to urcite bude... neviem ale ci nevadia nabojnicam a pracke ostre hrany zrniek. inac skusal uz niekto prat nabojnice v tom okrasnom kremenovom strku? pouzivaa da ako deko do vaziciek pod sviecky a podobne.
mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Dnes som skúšal prať ako Mykymiki,to je horúca voda a fixinela a som milo prekvapený ,nieje to síce na 100%,ale na moje strieľanie IPSC mi to úplne stačí,takže som zamietol aj kúpu práčky a separátoru. :D
Myky dík za recept.
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

Jerry Miculek ma tiez zaujimave idey pre velkoprebijacov http://www.youtube.com/watch?v=O5y_dsP3dsM :D
inspiring_sanderson

Príspevok od používateľa inspiring_sanderson »

Ma niekto skusenost s ultrazvukovymi cistickami od Hornady alebo teraz novej RCBS? Alebo to budu len take hracky.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Obnovym trosku temu, kupil som si novu ultrazvukovku, lebo sa mi nechcelo rozoberat moju Cizu.
Po siestich rokoch len mazania a hrubeho cistenia (kam som sa dostal) som ju supol do jarovej vody na 30min.

Obrázok

Jedno upozornenie, pouzivajte prilozeny kosik a obracajte pistol ako steak po par minutach, lebo mne na TSku zisla i farba :-)
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Toto ma zaujíma, napíš trošku viac o tom, pls. Na aké časti si ju rozobral? Len na tie, ktoré sú dané základnou rozborkou alebo viac? A ako ju potom premazať? Ponoriť doslova celú zbraň do oleja?
Mám doma len tú Lidlovskú ultrazvukovku, tak vlastne ani neviem, či sa mi tam zbraň vojde.
Rasto
expert

nevojde problem solved :-)
tepla jarova voda, ultrazvuk a po par desiatkach minutach vytiahnes preplachnes, osusis a kompletne namazes bodka.
Zbran bola rozobrata na hlavne casti.
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Máš pravdu, teraz som vyskúšal, nevojde tam ani subkompakt. Ešte by sa snáď dalo, keby som nezatvoril horné veko, na dvakrát, že najprv jednu polovicu ponoriť, potom druhú...
Rasto
expert

Taketo experimenty som skusal raz a potom som sa na to vysral a priznal si porazku s lacnou prackou 8)
rs06
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa rs06 »

v1911 napísal:Na dobierku z technoservisu. Napísal som mail na adresu: technos@technoservismt.cz . Jednanie ústretové a po dohode čo a ako prišiel Poštou balík.Vybavoval to p. Chromý. Objednal som 5 kg omielacich teliesok TVJ ZS 2x4, ktoré podla jeho slov posielal už veľa krát práve na pranie nábojníc.
PS: Na túto tému nájdeš veľa informácii na: strelectvy.cz

Cau, stačí priemer tých teliesok 2 mm. Nezostanú ti zaseknuté v dierke, kde je zápalka ?
Stále máš dobré skúsenosti s tými telieskami ? Ja rozmýšlam bud to, alebo nerezové guľičky (mám bubnovú práčku).
robert
v1911
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa v1911 »

Pretože periem nábojnice cal. 45, v pár kusoch ostávajú telieska v lôžku zápalky (nie v priešlahovom otvore), vždy dva vedľa seba, no neni problém ich vyšpárať napr. špendlíkom. S kvalitou prania som spokojný.
Ale dnes by som šiel asi skôr do ultrazvukovej pračky. Odpadá problém zo separáciou teliesok.
Rasto
expert

Preto mam 6l ultrazvukovu, vybracnu so skrupinami, automatku na objemove pranie a nedokoncenu rotacnu na keramiku :-)
Tibor_sk
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"