Situácia po novele zákona o zbraniach
-
inspiring_boyd
presne ako pises tiez idem kupovat kosu hlavne kvoli tomu ze som musel absolvovat psychotesti a velmy by ma zaujimalo ako sa tvari kaprohub ked mu prdkladaju "statisticky" narast tychto dvoch faktorovpif paf napísal: Inak ja osobne po sprísnení zákona o zbraniach a strelive paradoxne vidím nárast vlastníkov Sa.58
-
inspiring_boyd
Kedže si nenapísal aké skupiny ZP máš ani aké zbrane, tak asi áno.
LT napísal:7. V § 24 odsek 2 znie:
„(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú §
16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti
nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje inak. V konaní o vydanie nového zbrojného
preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň
a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného
preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V konaní
o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo
držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon
zamestnania, policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň
a strelivo.“.
V uvedenom ustanovení je zakotvená povinnosť pre držiteľov ZP skupín A a C
preukazovať sa pri vydávaní nového ZP potvrdením o psychickej spôsobilosti. De
facto je to povinnosť držiteľov ZP skupiny A a C absolvovať psychotesty
každých 10 rokov.
Zdravím vospolok.
Verím,že píšem do správnej témy. Potrebujem si overiť "právny" názor na takúto vec.
Som držiteľom ZP sk. A,E,F. Platnosť končí v r. 2014. Kupujem (v blízkej budúcnosti) Sa58,čiže zbraň kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) na športové účely. Doteraz som nerobil psychotesty.
Otázka znie: Musím ešte pred kúpou vykonať psychotesty,alebo stačí zakúpiť SA.58 a podľa § 72d zák. 190/2003 Z.z. dodatočne spraviť spychotesty do 30. apríla 2012 ?
Na polícii žiadať o nákupné povolenie som zatial nebol,chcem mať pred tým aku-takú istotu v §
Môj názor je,že Sa58 môžem kúpiť a do 30. apríla 2012 urobiť spychotest, inak stratím spychickú spôsobilosť.
Tak,a za môj názor ma môžte regulérne zdrbať
Verím,že píšem do správnej témy. Potrebujem si overiť "právny" názor na takúto vec.
Som držiteľom ZP sk. A,E,F. Platnosť končí v r. 2014. Kupujem (v blízkej budúcnosti) Sa58,čiže zbraň kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) na športové účely. Doteraz som nerobil psychotesty.
Otázka znie: Musím ešte pred kúpou vykonať psychotesty,alebo stačí zakúpiť SA.58 a podľa § 72d zák. 190/2003 Z.z. dodatočne spraviť spychotesty do 30. apríla 2012 ?
Na polícii žiadať o nákupné povolenie som zatial nebol,chcem mať pred tým aku-takú istotu v §
Môj názor je,že Sa58 môžem kúpiť a do 30. apríla 2012 urobiť spychotest, inak stratím spychickú spôsobilosť.
Tak,a za môj názor ma môžte regulérne zdrbať
-
inspiring_panini
-
inspiring_tharp
Snypo,
No podľa mňa budeš musieť spraviť psychotesty pred kúpou. V deň nadobudnutia účinnosti novely si nevlastnil zbraň spadajúcu do tejto kategórie, takže podľa mňa sa na teba § 72d ods. 1 nevzťahuje.
Aspoň takto mi to vychádza podľa logiky, že sa prechodné ustanovenia vzťahujú na tých, čo na základe novely majú spĺňovať niečo čo predtým nemuseli a preto na to dostávajú určitú lehotu.
No a ako bonus budeš musieť spraviť psychotesty ešte aj v r. 2014 pri žiadaní o nový ZP.
No podľa mňa budeš musieť spraviť psychotesty pred kúpou. V deň nadobudnutia účinnosti novely si nevlastnil zbraň spadajúcu do tejto kategórie, takže podľa mňa sa na teba § 72d ods. 1 nevzťahuje.
Aspoň takto mi to vychádza podľa logiky, že sa prechodné ustanovenia vzťahujú na tých, čo na základe novely majú spĺňovať niečo čo predtým nemuseli a preto na to dostávajú určitú lehotu.
No a ako bonus budeš musieť spraviť psychotesty ešte aj v r. 2014 pri žiadaní o nový ZP.
Zoidberg37: ono ja stále verím,že po predčasných voľbách NR SR okamžite novelizuje 190/2003 Z.z. a zrušia nezmyselné psychotesty
Naivné že
Dôležité je pre mňa vedieť,či môžem hneĎ budúci týždeň vybaviť NP a kúpiť Sa58,alebo budem musieť spraviť pred týmto psychotesty,čo oddiali predaj a chlapík - predajca Sa58 - ju posunie inému záujemcovi no
Nechcem ho natahovať.
Ešte podotknem,že po skúsenostiach s oddelením zbraní a streliva v mojom meste,je nutné,aby som pred vstupom na oddelenie jasno v zákone a vedel citovať §
Inak sa k ničomu nedopracujem.
Dôležité je pre mňa vedieť,či môžem hneĎ budúci týždeň vybaviť NP a kúpiť Sa58,alebo budem musieť spraviť pred týmto psychotesty,čo oddiali predaj a chlapík - predajca Sa58 - ju posunie inému záujemcovi no
Ešte podotknem,že po skúsenostiach s oddelením zbraní a streliva v mojom meste,je nutné,aby som pred vstupom na oddelenie jasno v zákone a vedel citovať §