Situácia po novele zákona o zbraniach

Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

pre istotu manzelka ma A ale asi dva roky nerobila psycho testy len zdravotne atd...
Cize ona psycho testy potrebuje az pri predlzovani co je cca o 8 rokov ?
Ja mam skoro vsetko takze ja som jasny potrebujem si ujasnit jej testy.... Dik
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Manzelka potrebuje psychoša až pri predlžovaní. Teda o osem rokov.
Sigarms
prispievateľ

Príspevok od používateľa Sigarms »

Panzer dik
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

pif paf napísal: Inak ja osobne po sprísnení zákona o zbraniach a strelive paradoxne vidím nárast vlastníkov Sa.58
presne ako pises tiez idem kupovat kosu hlavne kvoli tomu ze som musel absolvovat psychotesti a velmy by ma zaujimalo ako sa tvari kaprohub ked mu prdkladaju "statisticky" narast tychto dvoch faktorov :twisted:
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Nomed, ale veď psychotest ti stačilo absolvovať až do 30.4.2012 ak si chcel 58-mu..
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ja viem ale naco to nechavat na poslednu chvilu tak ako ostatny ?

aj tak som mal "cakaciu dobu na vysetrenie okolo 3t .... takze pred koncom to bude dlsie ...... ja som bol u nej 2 kient z touto poziadavkou ... mozn aj kvoli cene ale ktovie

podstatne je ze to uz mam za sebou :)
mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Ahojte,neviete niekto,či musím robiť psychotesty keď mám Ačko a chcem si rozšíriť ZP na športovú streľbu koly malej odstreľovačke?Dík
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Nemusis, az pri predlzovani zp.
mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Dík :lol:
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

a potom kazdych desat rokov robit ten psychotest?
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Kedže si nenapísal aké skupiny ZP máš ani aké zbrane, tak asi áno.
LT napísal:7. V § 24 odsek 2 znie:
„(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú §
16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti
nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje inak. V konaní o vydanie nového zbrojného
preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň
a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného
preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V konaní
o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo
držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon
zamestnania, policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň
a strelivo.“.

V uvedenom ustanovení je zakotvená povinnosť pre držiteľov ZP skupín A a C
preukazovať sa pri vydávaní nového ZP potvrdením o psychickej spôsobilosti. De
facto je to povinnosť držiteľov ZP skupiny A a C absolvovať psychotesty
každých 10 rokov.
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Zdravím vospolok.
Verím,že píšem do správnej témy. Potrebujem si overiť "právny" názor na takúto vec.
Som držiteľom ZP sk. A,E,F. Platnosť končí v r. 2014. Kupujem (v blízkej budúcnosti) Sa58,čiže zbraň kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) na športové účely. Doteraz som nerobil psychotesty.

Otázka znie: Musím ešte pred kúpou vykonať psychotesty,alebo stačí zakúpiť SA.58 a podľa § 72d zák. 190/2003 Z.z. dodatočne spraviť spychotesty do 30. apríla 2012 ?

Na polícii žiadať o nákupné povolenie som zatial nebol,chcem mať pred tým aku-takú istotu v § :P

Môj názor je,že Sa58 môžem kúpiť a do 30. apríla 2012 urobiť spychotest, inak stratím spychickú spôsobilosť.

Tak,a za môj názor ma môžte regulérne zdrbať :lol:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Snypo: ja skúsim skôr prakticky - urob si ten psychotest hneď, pretože sa môže stať, že bude v marci a apríli oveľa vyšší nával ako teraz a podľa toho sa budú odvíjať aj ceny. Mnohí si to nechajú na poslednú chvíľu.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Snypo,
No podľa mňa budeš musieť spraviť psychotesty pred kúpou. V deň nadobudnutia účinnosti novely si nevlastnil zbraň spadajúcu do tejto kategórie, takže podľa mňa sa na teba § 72d ods. 1 nevzťahuje.

Aspoň takto mi to vychádza podľa logiky, že sa prechodné ustanovenia vzťahujú na tých, čo na základe novely majú spĺňovať niečo čo predtým nemuseli a preto na to dostávajú určitú lehotu.

No a ako bonus budeš musieť spraviť psychotesty ešte aj v r. 2014 pri žiadaní o nový ZP.
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Zoidberg37: ono ja stále verím,že po predčasných voľbách NR SR okamžite novelizuje 190/2003 Z.z. a zrušia nezmyselné psychotesty :-) Naivné že :oops:

Dôležité je pre mňa vedieť,či môžem hneĎ budúci týždeň vybaviť NP a kúpiť Sa58,alebo budem musieť spraviť pred týmto psychotesty,čo oddiali predaj a chlapík - predajca Sa58 - ju posunie inému záujemcovi no :roll: Nechcem ho natahovať.
Ešte podotknem,že po skúsenostiach s oddelením zbraní a streliva v mojom meste,je nutné,aby som pred vstupom na oddelenie jasno v zákone a vedel citovať § :mrgreen: Inak sa k ničomu nedopracujem.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"