ja som macíka ešte nestretol, ale raz ked som kradol vianočný stromček som na sniežiku našiel otlačky jeho labiek, mali cca 20cm. Aj napriek skutočnosti, že už 27 rokov strielam veškerú zver žijúcu u nás, nevedel som si predstaviť čo keby bol za bučkom a sledoval ma....kamarát ktorý bol so mnou mi dodal, že dva týždne dozadu sedel na skale na horizonte a čakal diviaka, na snehu, pri splni, a len tak letmo pozrel smerom dolu, odkiaľ prišiel, a po jeho stope išiel s hlavou pri zemi medveď, celkom isto a neomylne, nechcel tomu veriť, ale nenechal nič na náhodu a zareval na neho, nič sa nestalo, strielať neskúšal a radšej ušiel, obzerajúc sa celou cestou k autu každých 10 krokov za seba. Druhý den išiel aj s kamarátom na miesto, a ten maco prišiel až na miesto, kde sedel na skladacej stoličke a išiel po jeho stope ešte asi 200 metrov, zo stopy zišiel asi 200 metrov pred miestom, kde stál jeho žiguliak....
Nechcem týmto nič naznačiť, boli by to iba hypotézy, a tomu sa nevenujem, len tlmočím zážitok môjho dobrého známeho