Lupara

inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

a co na E?
Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Este budu od teba pytat potvrdenie streleckeho klubu, ze strielas s tym nejaku sportovu disciplinu, ako ked ja som riesil nakupko na 58 :)
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

No na E neviem ci sa to bude dat, zakonne by to ist malo, ale OR PZ ti moze robit problemi. Zalezi aky dovod tam udas :lol:. No s luparou, neviem aku disciplinu by si strielal :lol:, ak mas, ze sportova strelba. Skuste dat cvicna strelba, mozno by to slo.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Tak skusit z toho vystrelit 1050 barovy s ball pripadne dvojstrel a rovno na sadrovnu :D
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Tak pani, ked sa nazbiera dost odvazlivcov co pojdu do lupary, tak by sme mohli aj robit nejaky pretek - ze mexicka westernova strelba abo co. A potom by to bolo v poho na Ecko aby sme mohli trenovat na pretek. Mozno by nebolo na skodu nakontaktovat westernakov co setko strielaju a ci by sa tam nedala este prisunut jedna disciplina. :D :D :D
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Venet, alebo sicílska akčná strelba. :lol:
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

No ak by bola moznost kupit za rozumnu cenu Luparku na A,
tak by som do nej rozhodne siel. §26 by dostal uplne novy rozmer :twisted:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Kto hladate obrannu brokovnicu, ktoru je mozne zapisat aj na ZP sk. A alebo B, mozno vas bude zaujimat 870 Shorty - Remington upraveny firmou Dlask Arms.

Je na nu recenzia a testy v jesennom speciali Zbrane & Naboje - "Testy zbrani". Recenzia je to podla mna slusna - nie len oslavna zmes marketingovych plkov, ale snazi sa vcelku rozumne popisat silne a slabe stranky tejto specifickej zbrane a citatelovi objasnit, pre koho a na co vhodna je a na co sa uz nehodi.

V skratke:
- vdaka rozmerom je to podla zakona kratka zbran (hlaven 216 mm, celkovo 470 mm)
- konstrukciou je to brokova pumpa s kapacitou 3+1 resp. 2+1 podla streliva, ktore tam naladujete (12/70 resp. 12/76Mag)
- kedze je mala a preto dost "kope", ma na predpazbi pomocny popruh pre slabu ruku, vraj velmi prakticky
- spominana cena cca 35k CZK asi nepotesi kazdeho
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Tak ta cena je na mna trochen dost :( Skoda
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

To vies, cim mensia, tym drahsia :shock:
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

s luparou na E nik nic nove nevykumal?
existuje vobec ina zbran zapisatelna na D a nie na E sucasne?

z vlastnej skusenosti si nemyslim, ze ktokolvek na ORPZ by robil dusno
otazkami, ze aku disciplinu tym chcem strielat, aspon teda v mojom obvode.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 225de5dc21

takze, ako sa to da doviezt k nam legalne a podari sa mi to zapisat na Acko? :lol:
C08R4
častý prispievateľ

§ 27
Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu
(1) Držiteľ skupiny A a skupiny B zbrojného preukazu je oprávnený
a) nadobudnúť na základe nákupného povolenia do vlastníctva a držať zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1 písm. a), b) alebo c); držiteľ skupiny A zbrojného preukazu je oprávnený aj na nosenie tejto zbrane v stave, pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej komore hlavne, v nábojovej komore valca revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani (ďalej len „stav umožňujúci okamžité použitie“), ak osobitný predpis neustanovuje inak,24)
b) nadobudnúť do vlastníctva, držať a nosiť strelivo do zbrane, na ktorú má vydaný preukaz zbrane (§ 37 ods. 2).

§ 5
Zbraň kategórie B
(1) Zbraňou kategórie B je
a) krátka opakovacia palná zbraň alebo krátka samonabíjacia palná zbraň,
b) krátka jednovýstrelová palná zbraň na strelivo so stredovým zápalom,
c) jednovýstrelová palná zbraň na strelivo s okrajovým zápalom, ktorej celková dĺžka je menšia ako 280 mm,
d) dlhá samonabíjacia zbraň, ktorej zásobníkové zariadenie a nábojová komora môžu spolu pojať viac ako tri náboje,
e) dlhá samonabíjacia palná zbraň, ktorej zásobníkové zariadenie a nábojová komora nemôžu spolu pojať viac ako tri náboje a ktorej podávacie zariadenie je odnímateľné alebo pri ktorej nie je zaručené, že nemôže byť zmenená bežne dostupnými nástrojmi na zbraň, ktorej zásobník alebo nábojová schránka a nábojová komora môžu spolu pojať viac ako tri náboje,
f) dlhá opakovacia alebo samonabíjacia palná zbraň s hladkým vývrtom hlavne, ktorej dĺžka hlavne je menšia alebo je rovná 600 mm,
g) samonabíjacia zbraň, ktorá má vzhľad samočinnej zbrane.
(2) Zbraň kategórie B podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti.

No mozno to fakt pojde :lol:. Ale:
§ 4
Zbraň kategórie A
(1) Zbraňou kategórie A je zakázaná zbraň, zakázané strelivo a zakázané doplnky zbrane.
(2) Zakázanou zbraňou je
c) zbraň, pri ktorej bol jej pôvodný charakter a podoba zmenená tak, aby sa jej použitím mohol spôsobiť ťažší následok ako pred jej úpravou, alebo zbraň, ktorá má vzhľad iného predmetu
g) vyrobená alebo upravená zbraň, ak nejde o dovolenú výrobu alebo dovolenú úpravu, zbraň sťažujúca jej kriminalistickú identifikáciu.
Skratenie hlavne bude asi zakazana uprava, nakolko ta brokovnica ma vacsi rozptyl a tym aj tazsi nasledok pri jej pouziti. Neviem, mozno len bude treba k tomu mat asi nejaky papier, ze to upravoval puskar s nasou zbrojnou licenciou. Dôlezity udaj bude aj dlzka hlavne ako spravne poznamenal bum.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tak podla info je to samozrejme legalna uprava puskarom a ide o oficialnu kratku zbran (s hlavnou pod 300mm) - pistole vicehlavnova, cize kategoria B (bavim sa o ceskej legislative), otazka je ako by to dokazali pozut nasi policajti, az by som si to osiel zapisat na Acko :D
C08R4
častý prispievateľ

V najhorsom pripade ta zavru a zbran pojde na expertizu, ze co im to tam nesies luparu, sak zbranova amnestia este neplati :lol:. Ja by som najprv na nu pockal az potom pokusal stastie :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"