HK vs. Glock

inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Gewehr . Súhlas ! Ja napr. som u zbrani hľadal spoľahlivosť a dobrú cenu. = Mlock . :lol:
Ešte dodám, že mi perfektne sedí v ruke a čuduj sa svete aj sa mi páči . :D
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Janesk, to je skvelé že ti sadne do ruky a ešte sa ti aj páči. Mne síce nie, narozdiel od HK USP (tiež som hľadal -a aj našiel- absolútnu spoľahlivosť a dobrú cenu), ale v tom je práve tá krása. O to menej chápem význam tohto vlákna a jemu podobných (Glock vs. K 100, či Glock vs. ČZ 75). Akoby si mlokári chceli niečo dokzaovať... Huh,ale čo?
:D :lol:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Už kašlime na to a nedokazujme si nič,kedysi ked boli na trhu tak CZ 75 a Glock sa to dalo lepšie posudit,ale dnes je vela špičkovych zbraní,takže je to len a len o osobnych preferenciach :wink:
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Jack napísal:Janesk, to je skvelé že ti sadne do ruky a ešte sa ti aj páči. Mne síce nie, narozdiel od HK USP (tiež som hľadal -a aj našiel- absolútnu spoľahlivosť a dobrú cenu), ale v tom je práve tá krása. O to menej chápem význam tohto vlákna a jemu podobných (Glock vs. K 100, či Glock vs. ČZ 75). Akoby si mlokári chceli niečo dokzaovať... Huh,ale čo?
Skutocne si nemusime nic dokazovat. Ak sa chceme tvarit inteligentne, povieme si, ze kazdy predsa fandi svojej pritulke. Ved, ked ju kupoval, niecim ho iste oslovila... Ale vies k tomu hromadnemu porovnavaniu sa s Glockom :) , my si nemusime nic dokazovat, ale zjavne ostatne znacky maju potrebu zistit, ako su na tom s kvalitou a spolahlivostou, v porovnani so skoro dokonalym Glockom :D
Berte to samozrejme ako zart... alebo nie? No tak do mna :roll:
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Jack napísal:Janesk, to je skvelé že ti sadne do ruky a ešte sa ti aj páči. Mne síce nie, narozdiel od HK USP (tiež som hľadal -a aj našiel- absolútnu spoľahlivosť a dobrú cenu), ale v tom je práve tá krása. O to menej chápem význam tohto vlákna a jemu podobných (Glock vs. K 100, či Glock vs. ČZ 75). Akoby si mlokári chceli niečo dokzaovať... Huh,ale čo?
Tí čo majú v rukách takmer dokonalú vec si nič dokazovať nemusia. :lol: :lol: :D
Nieje to náhodou tak, že to chcú majitelia iných kvérov dokazovať niečo nám? :roll: ( no aspoň reč nebude stáť :D :D :D )
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Jack:

Comu na tych vlaknach nerozumies?
Zbrane sa porovnavali porovnavaju aj sa porovnavat budu...
Na sutaziach v casopisoch na strelnici ci len tak v krcme pri pive. Pokial si presvedceny o kvalite HK tak sa nemas predsa coho bat :D
A nemyslim ze tu niekto spochybnuje kvalitu HK :idea:
Ak sa niekto rozhoduje medzi HK a glockom tak si precita toto vlakno a mozno mu to pomoze rozhodnut sa to je cele :!:
Skor si myslim ze nie vsetci na tomto fore dokazu akceptovat "iny nazor"
Jack
moderátor

Noacoak, NzPerX to napísal presne. :wink: Ja len, že sa bojím, že keď si toto prečíta niekto zvonku, tak to nebude brať ako poradňu, ale skôr bude mať z toho taký pocit, že chlapci (teda my) sa dohadujú, kto ďalej a vyššie dociká. :lol:
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Mas pravdu, pre niekoho noveho by toto asi bolo bez informacneh vyznamu, ale medzi nami, my sa skutocne bavime, kto ho ma dlhsieho a vyssie docika :D a ako tak citam, este sa pri tom celkom dobre bavime :D
eager_haslett

Príspevok od používateľa eager_haslett »

8)
Naposledy upravil/-a eager_haslett v 13 Jan 2010, 22:15, upravené celkom 1 krát.
Jack
moderátor

Lemon: ach jaj, veď to sme tu už riešili. :lol:
- má SA/DA spúšť?
- má vypúšťanie kohúta?
- má manuálnu poistku?
- má ergonómiu vhodnú pre viacero typov rúk?
:D
Nesnaž sa objektivizovať porovnávanie zbraní, lebo už x ľudí tu dokázalo, že to zrovna moc nejde. Čo je dôležité kritérium pre teba, môže byť druhoradé pre mňa a naopak. A s cenou je to tiež také všelijaké. Mne 24 litrov za zbraň napríklad neprišlo veľa, lebo som vedel, čo za ne dostávam. Pre teba možno nerozumná cena. Pre mňa optimálna. A to nie som nejak v extra balíku. A potom by som mohol začať starú pesničku o tom, jak je do mloka v kalibri .40 , ktorý ja osobne preferujem, riziko pchať prebíjance kvôli menšiemu konštrukčnému "nedostatku", atď. :twisted:
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

No dovolte prispiest svojim nazorom aj cloveku, ktory nevlastni ani jednu z nich, ale rozhoduje sa prave medzi nimi :) Konkretne je to G19 a P30

Mam dobry zvyk, precitat vsetko dostupne aj nedostupne predtym ako sa nieco rozhodnem pevne kupit. Zvlast co sa zbrani tyka. Po precitani tohto vlakna mam stale pocit,ze kazda liska svoj vlastny chvost chvali, comu sa ani velmi necudujem, pretoze evidentne su obe strany majitelov so svojimi zbranami spokojne.
Jednu vec som tu vsak pri porovnavani nepostrehol. Porovnavate tu opracovanie zbrane, SA/DA, vypustanie kohuta, cenu. Chyba mi tu vsak volba pistole na zaklade pouzitia.
Najprv k zbraniam: Mal som docinenia s oboma, subjektivne mi P30 sedi v ruke o nieco lepsie ako Glock, resp. ako uliata, ale to neznamena,ze by mi Glockovsky uchop vyslovene vadil. Dalsia vec je, ktora zaradila P30 do finale su obojstranne ovladacie prvky, co je obrovske plus, pretoze som lavoruky strelec. Cena ako faktor nema az take klucove postavenie, co sa tyka doplnkov, jedina vec, ktora mi naozaj pri HK chyba je nedostatok kvalitnych puzdier pre P30, najma fobus a pod. To,ze je P30 aj krajsia je dalsi bod, ale "krasa" nie je rozhodujucim faktorom pri vybere kratkej zbrane. Aspon nie pre mna.. :)
Ale prejdem k veci, na zaklade ktorej cely tento prispevok vznikol. A to je vyuzitie zbrane. Ja osobne ju chcem primarne vyuzivat na sebaobranu, kazdodenne nosenie a strelbu na strelnici+mozno nejaka IDPA. Pokial clovek uvazuje tymto smerom, ma glock v niecom navrch.
Vaha: velmi porovnatelna, rozdiel priblizne 100g pri nabitej zbrani v prospech glocku. Ci to clovek pocas celodenneho nosenia pociti je subjektivne, kazdopadne rozdiel tu je.
SA/DA- nepreferuje nosenie naboja v komore, preto radsej pred vystrelom obtiahnut a frcat na SA. Pri DA je riziko strhnutia prvej rany znacne vyssie, zasa na druhej strane pri naplneni nutnej obrany je najcastejsia vzdialenost okolo 1-3m, cize clovek sa snad trafi aj tak. Okrem vypustenia kohuta vsak vyhodu v tomto nevidim...
Manualna poistka: Dost zdrzujuca vec, plati to iste co som pisal o noseni naboja v komore. Je to vec individualna, ale na kratkej zbrani je to skor minus ako plus.
Co ma potesilo je to,ze najnovsia,cize 4.generacia glocku uz riesi lavostranne vypustanie zasobnika a pravdepodobne pribudne aj manualna poistka(pre USA trh urcite nie, EU je otazna)
Dalsie vyhody glocku okrem vahy su jeho mensie rozmery oproti P30,je plochejsi a ma nizsie ceny nahradnych dielov. Udrzba je udajne menej narocna, nemal som vsak moznost robit rozborky a cistit jednotlive zbrane preto nemozem napisat. Kazdopadne glock je svojou spolahlivostou preslaveny, aj ked beriem ohlad na marketing, aj ten ma velmi silny. Co som sa dozvedel zo zahranicnych for, preferencie tychto zbrani su 50 na 50 presne ako na Slovensku :lol: U P30 je dokazovana vyssia presnost,ale na ucely ake som popisoval nepotrebujem na 25m strielat do 10cm kruhu, preto opat poukazujem na faktor vyuzitia zbrane.
Nebyt tuzby vlastnit zbran, ktora je troska netradicna a nema ju "kazdy" asi davno siahnem po glocku. Zatial su vsak hre obe, s mensim predstihom Gcka najma vdaka vlastnostiam, ktore ho predurcuju na bezne sebaobranne nosenie. P30 je podla mna viac zbran na strelnicu, mierenky ci obcasne nosenie, glock je otlkanok, ktory dokaze uspokojit siruku vrstvu strelcov. Teraz uz len cakam na 4generaciu a podla toho co prinesie sa rozhodnem 8)
eager_haslett

Príspevok od používateľa eager_haslett »

8)
Naposledy upravil/-a eager_haslett v 13 Jan 2010, 22:14, upravené celkom 1 krát.
Jack
moderátor

Lemon, nechcem rýpať, ale ty akú zbraň vlastníš? A... že ty nenosíš náboj v komore? Bojíš sa hádam, že mlokovská safe action spúšť nie je až taká safe? :D Na napáskovaný rezervný zásobník sa ani nepýtam. Ale to eventuálne prebíjanie/páskovanie ma zaujalo... veď pri revolveri 5 x .38 Sp. musíš prebiť tri razy, aby si dosiahol kapacitu pištole (15 x 9mm Luger). 8) Navyše, hošan jasne vraví, že chce zbraň aj na to, aby sa s ňou mohol realizovať na strelnici. Na to asi "obranný" revolver s dvojpalcovou hlavňou neni to pravé orechové. Teda aspoň malý SW s titánovým rámom, čo som pred časom skúšal, určite nebol. A ťahať so sebou full-size revolver je už predslen trochu otrava a znižuje sa nielen komfort, ale aj možnosti skrytého nosenia.
:roll:
Stagstalker, ja by som ti určite odporučil P30, ale mňa počúvať nemusíš, lebo ja som HK pozitívny. Nie však preto, že som si kúpil zbraň a zrazu ju začnem chváliť do neba, lebo je moja, ale preto, že doterajšia skúsenosť mi vraví, že motto HK "No compromise" je viac ako len dobre znejúci slogan.
S P30 nemám dostatok skúseností, ale je to (rovnako ako USP, s ktorým mám skúseností o dosť viac) zbraň veľmi spoľahlivá, jednoduchá, nenáročná na údržbu (rozborka rovnako ľahká jak na G) príjemná na streľbu (tlmič dorazu záveru robí svoje), bezpečná na nosenie (aj s nábojom v komore), s plynulým chodom spúšte, so skvelou ergonómiou (P30) a solídnymi mieridlami.
Pokiaľ ide o mloka, vždy opakujem, že je to fajn zbraň, jednoduchá a spoľahlivá a občas si ju požičiam na strelnici alebo od známych. Ale keď som mal voliť medzi G22 a HK USP, bola to absolútne jasná voľba. Obe (G aj HK) som mal predtým v rukách, ale... proste nebolo o čom.
Verím, že aj ty si vyberieš dobre a či už to bude HK alebo mlok prinesie ti nový kvér kopu radosti a bude ti roky verne slúžiť.
:wink:
Hlavne ale daj pri výbere viac na svoj pocit zo zbrane ako na kecy mudrlantov z internetového fóra ako som ja, lemon, či ďalší (chlapci, bez urážky).
:D
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Kedze tato tema sa vola HK vs. Glock tak iba jedna pripomienka k revolverom (inac by ich bolo viac :D).
Lemon napísal:Po každom výstrele je [revolver] v takom bezpečnom stave ako keby bol v púzdre. Na rozdiel od semiauto.
HK aj Glock je bezpecny na nosenie s nabojom v komore ak sa so zbranou naraba ako ma (hlavne sa zbytocne nestrka prst do lucika) a na nosenie je pouzite kvalitne, idealne na konkretnu zbran vyrobene puzdro.

Ked sme uz pri noseni s nabojom v komore tak spomeniem jednu vec, co je podla mna obrovske plus pre HK -- modularny spustovy mechanizmus. Neviem konkretne ktore modely su takto robene, USP urcite.
Jedna so o to, ze sa cely spustovy mechanizmus da vymenit. Napriklad si niekto kupi DAO, leby si mysli ze to bude najbezpecnejsi system. Po roku zisti, ze to nie je az take dobre, a stale premackavat DA je unavne, tak si to vymeni na DA/SA (alebo na velmi zaujimavy LEM) a nemusi kupovat novu zbran.
Pre uplnost doplnim, ze neviem ako by u nas fungovala takato vymena a kolko by stala, ale tazko si viem predstavit ze by bola cena porovnatelna s novou zbranou.

Kaliber. Sice to tu odznelo, ale iba ako taky vedlajsi argument. Bavime sa o HK vs. Glock, cize nie je specifikovany kaliber. Pri 9 Luger nie je o com, ale ak pojdeme vyssie, tak Glock zacne velmi stracat na HK. Glock je proste stavany na 9 Luger, a az potom boli verzie pre .40 SW, pricom USP by mala byt od zakladu stavana pre .40 SW (co inac plati aj pre S&W M&P). Takze ak neberieme do uvahy kaliber, tak podla mna ma HK jasne navrch, aj ked je drahsia. Ak sa bavime o 9 Luger, tak je to 50/50, ak zaujemcovi vyhovuje Safe Action, co je podla mna genialny system a mne sa s nim strielalo velmi dobre. Ak by tam dali este vypustenie udernika, tak by to bolo este lepsie.

Manualna poistka. Je to zbytocnost pre Safe Action, aj pre HK s DA/SA ak je kohutik dole. Su to bezpecne zbrane ak, ako som uz pisal, sa so zbranou naraba ako treba.

Na koniec este dodam, ze nevlastnim ani HK ani Glock. Ja som M&P-pozitivny. ;)

Fuha, toto je moj doteraz najdlhsi prispevok. :lol:
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

V jednej nemenovanej bratislavskej predajni zbraní som bol svedkom naozaj odborného porovnania HK vs. G. Nemecky hovoriaci zákazník aj s tlmočníkom si nechali ukázať HK P2000 a Gneviemkoľko. Opýtali sa pani predavačky, ktorá zbraň je lepšia a prečo...No a dostali odpoveď že lepší je HK, pretože "nemci to robia lepšie ako rakušáci" :lol: Akurát že zákazník bol rakušák :roll:
Glock je dobrá zbraň, tiež vlastním jednu, má aj pilku (Survival Knife 81), možno dokúpim aj lopatku :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"