Trezor/Uschovna schranka

inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

A preco si to neobjednas rovno na tom linku? Ja odtial nakupujem, i ked s obrovskou pomocou kamaratov, pretoze moja nemcina stoji za <> Ale casto je predavajuci anglofonny. Najprv sa ho PS spytaj co bude postovne k nam, on ti povie celu sumu. Dohodne te sa na systeme platby (ci uz VISA alebo prevod na ucet) a makas na postu. :wink:
Na 90% su tam nizsie ceny akoby si tu snival, vratane postovneho.
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Kurna, vsetci mate neake plechovicky na zbrane, to len ja musim mat 400Kg trezor? :wink:
Samotne dvere vazia 80kg a tom som v Ba byval na 6.Si viete predstavit ako
som ho tam dotrepal :roll: A to som sa zasa pred nedavnom stahoval na zahorie.
No tu som uz rezignoval a zostal na prizemy v komore, bo hore ho trepat nebudem :wink:
No a mal som ho za odvoz, lebo ho nemenovana firma doviezla do zberu a tam im povedali,
ze to nieje zelezo ale beton+? tak to nevezmu.No a nahodou aj majitel zberne aj chalan co to tam priviezol
zo sefom boli moji kamosi.
Ale navzajom sa nepoznali, tak sa predbiehali ze komu ho ponuknu a obaja volali mne :lol:
Je super a na 2 zamky,len Mosinka sa musi donho rozoberat, lebo na nu je kratky.
Tak ak vam mozem poradit, zbehnite na najblizsie srotoviska a popytajte sa majitela.
Tam su vseliake zelezne bedne a schranky a daju Vam ich za dobru cenu.
Ak nemaju momentalne, tak tam treba nechat flasku z mobilnim cislom a zvecsa sa ozvu.
Ja tak kupujem aj dural a mosadz ak potebujeme v robote daco vysustruzit.
TouchHD
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa TouchHD »

Dakujem, myslel som si, ze tak to osetruje aj zakon, ale jeden nikdy nevie, radsej sa spytam. Uz som nasiel aj tie prispevky k ulozeniu zbrani, len ma zmiatlo, ze niektori uzivatelia pisali, ze napriek tomu si ukaladaju strelivo zamknute v plechovej skrinke (v trezore spolu so zbranou).
TouchHD
občasný prispievateľ

Tak som sa prave vratil z Metra, mali tam ten spominany maly trezorik/bezpecnostnu schranku za tisicku (33 euro) v akcii, je to normalny trezor s elektronickoym zabezpecenim a alternativnym otvaranim na kluc (asi v pripade vybitia baterii vo vnutri trezora). Uz som ho mal v kosiku, ked ma napadlo, co mi doporucil Yarco a nakoniec som teda zobral o nieco vacsi trezor asi o 400 sk drahsi. Je to uz slusna "kocka" na zapustenie do steny pripadne na zakotvenie o stenu, v pohode sa do nej vojde niekolko kratkych, samozrejme dlhe nie.
Mali tam aj original trezorovu skrinu na zbrane, tusim za nejakych 260 euro, neviem presne, vyzerali dost solidne. Ale za tu cenu je pravda ze sa da zohnat aj lepsi trezor ako z Metra.
Diky vsetkym za rady a nazory.
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Ak by ta to neobtazovalo, mohol by si prosim uviest vnutorne rozmery svojho trezoru?
Dakujem
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

To by aj mna zaujimalo, lebo taky "trezorik" by sa hodil :wink:
Maju tieto trezori z Metra aj nejake 2 "priecinky" ? myslim zvlast uzamykatelne ? na zbran a naboje ?
TouchHD
občasný prispievateľ

NzPerX: Takze tento bol, ako som uz spomenul, o 360 Sk drahsi= 1360 SK oproti tomu najmensiemu, ktory je teraz v katalogu v akcii. Vnutorne rozmery su 360x380x240, pricom hlbka je tych 36 cm, vyska 24, cize kvader s dlhsou zakladnou. Uplne v pohode sa tam musia zmestit 4 kratke s nabojmi.
V navode je napisane, ze nesplna ziadne bezpecnostne poziadavky podla technickej normy, co je za tu cenu samozrejme, ale na to (ako sme sa uz spolocne v predchadzajucich prispevkoch zhodli) policajti nebudu pozerat, kedze nieco take v zakone o zbraniach a strelive nie je.
Trosku mi tam chyba ten oddeleny vnutorny priecinok ako pisal Xader, vnutro je jednym celistvym priestorom s takym hrubsim kobercekom na podlahe. Vlazne uvazujem o kupe malej plechovej schranky na kluc, ktora sa pouziva v obchodoch na drobne ci prenos malej hotovosti. Dal by som do nej strelivo a supol ju dovnutra vedla zbrane. Uvidime.
V kazdom pripade sa mi podarilo ciastocne eliminovat to hnusne pipanie pri stlacani tlacitiek, niekomu to mozno nevadi, ale mne to lezie na nervy, okrem toho kazdy naokolo pocuje, kolkomiestny kod zadavam. Nieze by to bolo bezpecnostne riziko, ale mohli tam zabudovat funkciu, ktorou sa da toto pipanie vypnut. Ak by mal niekto z vas zaujem, mozem uverejnit navod, ako toto pipanie stlmit asi o 50% (nie vypnut), pretoze viem, ze sa na to uz niekto v inych sekciach stazoval.
TouchHD
občasný prispievateľ

Myslim, ze je lepsie mat tam priestorovu rezervu, ako uz spomenul Yarco, takto sa mi tam v pohode vojdu aj ine dokumenty a dalsie zbrane. Nie je zac, NzPerX, treba si to nechat prejst hlavou jasne.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

TouchHD napísal:Ak by mal niekto z vas zaujem, mozem uverejnit navod, ako toto pipanie stlmit asi o 50% (nie vypnut), pretoze viem, ze sa na to uz niekto v inych sekciach stazoval.
To som bol asi ja, pipanie mojho Atlantisa mi pekne lezie na nervy, hlavne v noci.
Planujem to "vyriesit" po skonceni zaruky, ale ak mas dobru radu, sem s nou!
TouchHD
občasný prispievateľ

Yarco: s tou zarukou je to trosku zaludne, ak ho otvoria, tak sa da zistit, ze s nim bolo manipulovane, aj ked zasah v podstate nic neznici. Vsetko, co treba urobit, je otvorit zadny plastovy kryt (styri skrutky v rohoch). Na doske plosneho spoja je maly cierny valcek s otvorom v strede. To je mini reproduktor, treba ho upchat kuskom lepiacej pasky, nestaci ho vsak len prelepit, pretoze to velmi nepomoze, ale do toho maleho otvoru nieco vlozit (zrolovanu lepiacu pasku). Ja som to poriesil tak, ze som ten kusok pasky vlozil dovnutra a zakvapol ho sekundovym lepidlom (zaruka teda asi pada). Cely plosak som prekryl kusom textilu a vratil spat plastovy kryt. Teraz je to pipanie znesitelnejsie.
P.S.: Zasah robite na vlastne riziko, nezodpovedam za pripadne poskodenie a naslednu stratu zaruky :wink:
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Ahojte všetci, toto sa riešilo na tomto istom fóre : http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=530.
Pekný deň.
:roll:
Igoca
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Kúpil som trezor v Metre cca 999 Sk, zabudoval do steny 20 cm Hilti skrutkami a pohoda. Zmestí sa mi tam aj cca 3 - 4000 ks lugrov a 3 zbrane a zásobníky. Spokojnosť. Ako som sa utvrdil od Panzera na linku vyššie. neurobil som zle. Panzer je právnik a vyzná sa. Na to je fórum dobré, že sa človek veľa naučí zo skúsenosti iných a aj komunikáciou s ľuďmi, ktorí majú skúseností.
Naposledy upravil/-a Igoca v 26 Jan 2009, 14:14, upravené celkom 1 krát.
TouchHD
občasný prispievateľ

Chalani, ak mozem poradit, oplati sa radsej priplatit tych 10 euro a kupit ten vacsi. Ten maly na obrazku v mojom prispevku na prvej strane je fakt nic moc, zbran by donho musela ist po uhlopriecke ak vobec. Tento vacsi je v pohode, mam v nom aj tu uzamykatelnu skrinku na strelivo a miesta je dost aj na nejake papiere. Ten mensi je na porovnanie asi taky velky (na dlzku) ako ta modra skrinka na strelivo.
Pripajam foto.
Obrázok
Obrázok

edit: odstranenie chybnych liniek, nahradenie funkcnymi.

Arminius: Neviem ako v inych Metro predajniach na Slovensku, ale v NR, kde som kupoval tento vacsi na fotkach, mali este par kusov, skoda, ze len v bielom prevedeni, bol aj pekny antracitovy, ale bohuzial posledny vystaveny kus (predavac tvrdil, ze nepredajny, vraj k nemu nemaju kluce, podla mna bol len lenivy ich pohladat). V Metro katalogu je len ten maly, pretoze je v akcii, ale tie vacsie maju tiez, podla mna nielen v NR.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Ja som taku kupil v BauMax-e. Len si treba davat pozor, lebo maju dve znacky, nejaku noname a potom Italy, ak sa nemylim. Rozdiel je viac nez zanedbatelny, ale Italy je drahsia niekedy aj o viac ako 100%. :)

Moze sa stat, ze bude tam posledna skrinka ale nebude k nej kluc. Co som kupoval ja tiez nemala, ale nastastie bola odomknuta. Tak som prehodil zamok z mensej skrinky, su totiz totozne. :lol:
Gunslinger
moderátor

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Taky maly update ohladne malych trezorov/dnesna skusenost: V BA Metre uz tu FAIR line nemaju (len posledny vystaveny kus bez klucov a s vybitou bateriou - cize je za akciovu cenu - ale chyba poznamka "len pre kasarov" :lol: Uz ich vraj nebudu ani objednavat a nahradia ich Asistami - ktore maju dorazit v piatok a budu za tych cca 44 EUR (poznamka: tie ale asi maju tensie steny - pri rovnakej velkosti FAIR a ASIST bol FAIR o dost tazsi, aj ked otvorit a porovnat sa nedali). Dalsia moznost je nieco podobneho z Hornbachu - vyzeralo to na rovnaku velkost/typ, len v bezovom odtieni, a akciova cena EUR 33.

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."