...ked Vam chcu ukradnut auto "za jazdy"

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

R: Mhm, skoda len ze toto nie je jednym z kriterii testovania. Pricom co z toho ze auto ma 5x***** a 8 airbagov, ked sa po havarii zachranari nevedia dostat k zranenym vovnutri a musia cakat kym dojde aspon jedno hasicske auto vybavene kliestami... Hlavne ze ADAC dava/ztrhava body za to aku velku nalepku o airbagu auto ma, pripadne ako hlasno pipa upozornenie nezapnutia pasov... Skoda hovorit, ale to uz sme trocha offtopic :roll:

Gunslinger
inspiring_snyder

Príspevok od používateľa inspiring_snyder »

Gunslinger nemusíš sa báť, hasiči majú na každej stanici, automobil hasičskej a záchrannej služby (AHZS), v príslušenstve ktorého sa okrem iného nachádza aj hydraulické vyprosťovacie náradie.
A k ťahaniu cez okná, možno iba jedno : robiť iba ak je nevyhnutné a ak vec nestrpí odklad, inak poskytnút predlekársku pomoc a so zraneným hýbať čo najmenej !!!
Kludne si dvere môžeš zamknúť.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

auta s anti-hijack zamykanim maju vacsinou aj airbag :) takze sa skutocne odomknu pri aktivacii airbagu. To ci sa to aj podari samozrejme zavisi od charakteru narazu, ale vacsinou ano.
Nejaky cas som zil v Juhoafrickej republike, kde nas pri vyjazde z firmy , hotela ci nakupneho centra ochrankar pri vyjazdovej rampe kontroloval ci mame zamknute dvere a vytiahnute okienka. Ak nie VZDY ma taktne upozornil aby som sa zamkol , zavrel okno a NEZAPINAL pas.

Dovod, preco sa v JAR jazdi bez pasu je ten, ze ak stojis napriklad v upchatej krizovatke A1/Rivonia rd, co je notoricky snamy hijack spot, a pristupi k tvojmu okienku spoluobcan s kalachom, mas zdvihnut ruky, opatrne otvorit dvera a pokojne vystupit. Ak sa zacnes smatrat pri sedadle a odopinat pas, mac velku sancu, ze tvoja seda kora mozgova spozna zblizka strelu z naboja 7,62x39.

osobne sa mi tam nic zle nestalo, ale zamykam sa odvtedy aj v BA
Gunslinger
moderátor

Vlado: Mno, ja mam na toto trochu iny nazor, totizto co to o tejto oblasti viem (dokonca daleko viac nez by som chcel :roll: Ak by aj zrovna bolo auto AHZS hned na mieste aj s komplet vybavou a tym najlepsim timom, neviem ci si videl/zucastnil sa vyprostovania hydraulickymi kliestami a roztahovakmi, ale nie je to ziadna parsekundova zalezitost, podla situacie to moze kludne trvat od par minut do par hodin, co pre tych vnutri moze znamenat rozdiel medzi zivotom a smrtou, pripadne vozickom ci inym postihnutim. Co sa tyka slabosti nasich zachrannych systemov (ci uz vybavy, vystroja, legislativy, organizacie, atd.) bolo by to na par stran alebo celu knihu (ale ak v tejto oblasti pracujes, alebo ju dobre poznas, asi netreba hovorit nic :P A aj ked sa to pomalicky zlepsuje, potrva este hodne dlho nez sa tejto oblasti dostane takej pozornosti a dorazu aku by si zasluzila, lenze potom uz to aj tam bude s ludskymi zdrojmi podobne ako je to so zachrankami a lekarmi uz dnes (mas tam alebo uplne mladu generaciu s nedostatocnymi skusenostami, ktori sa nemaju od koho ucit, alebo tam mas tazku geriatriu - ludi ktori uz davno mali byt na dochodku ale z x-dovodov sa tam drzia zubami nechtami a aj dnes pouzivaju metody zo 60tych rokov...), atd. atd.

Ale aby som nesiel OT - myslim ze zamykanie sa v aute z dovodu hrozby car-jackingu zavisi od prostredia a situacie, a je na individualnom zvazeni kazdeho z nas (a len tak mimochodom, napriklad v Bosne som sa citil bezpecnejsie nez na niektorych predmestiach New Yorku :shock: :lol:

Gunslinger
inspiring_snyder

Príspevok od používateľa inspiring_snyder »

Gunslinger : trocha pravdy na tom je, ale tieto veci sa nedajú veľmi ovplyvniť. To už záleží na "sudičke" každého z nás. Ale môžeš mi veriť, že ak niekto bude potrebovať spomínané hydraulické náradie na to , aby Ťa dostal z tvojho "vozítka", bude úplne jedno či si bol zamknutý alebo nie. :wink:

tiež si myslím, že sme trocha OT ,takže ja osobne sa tiež zamykám. :oops:
Gunslinger
moderátor

Vlado: Suhlas, tak ako pises. A len ako perlicku: s mojim 'vozitkom' by sa hydraulicke klieste riadne natrapili, na druhej strane pravdepodobne by vobec neboli potrebne pretoze profily dveri ma to moje 'vozitko' specialne usposobene aby sa pri havarii tlakom otvorili same. A co sa car-jackingu tyka, myslim ze pri pohlade na to 'vozitko' by sa o to pokusil len absolutny samovrah... :twisted: :lol: :lol: :lol:

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"