Ukradli pištoľ v plechovej skrinke

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Ale podla zakona nemozu byt zasobniky(aj prazdne) ulozene spolu so zbranou ak sa nepouzije trezor.
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

§ 55
Zabezpečenie zbraní a streliva

(6) Zbraň musí byť zabezpečená v nenabitom stave, to znamená, že zbraň nie je nabitá strelivom v zásobníku, nábojovej schránke, nábojovej komore hlavne alebo v nábojových komorách valca revolvera.

(7) Ak má zbraň odnímateľný zásobník na náboje, zásobník sa ukladá oddelene od zbrane a musí byť uzamknutý samostatným zámkom. Zásobníky môžu byť uložené spolu so strelivom. Zásobník môže byť uložený so zbraňou len vtedy, ak ide o zbraň určenú na predaj v rámci podnikateľskej činnosti a výrobca zbraň zabalil spoločne so zásobníkom.
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

maros15, COBRA, presne tak som ten postih myslel, teda za ten zásobník pri tej zbrani, bo sa mi marilo ze je nieco o tom oddelenom uložení aj prázdneho zásobníka v zákone...

Raz som bol s kolegom na jednej vlámačke a tam teepkovi ukradli z uzamknutej dieľne z poličky Margolinu z plným zásobníkom a viem,že potom dostal pokutu v správnom konaní, myslím že vtedy asi 10 litrov. Bolo to asi pred dvoma rokmi.

Ale to mal vtedy nabité a chlapík spomínal niečo také, že obvykle ju máva zamknutú v dome v trezore ale že večer prišiel zo strelnice a nechcelo sa mu ju čistiť, tak že ju vyčistí na druhý deň a nechal ju v uzamknutej dielni a na druhý deň bola pištol aj s nejakým náradím z tej dielne fuč...
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ale v tomto pripade tam nemal naboje a to je hlavne. Naco niekoho natahovat za prazdny zasobnik v priestupkovom konani, ak uz niekto ukradne pistol, nieje potom pre neho problem si prikupit novy za 10€, ale s nadobudanim streliva to nieje az tak lahke :roll:, aj ked i to še da :).
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Nechapem, preco s tym zasobnikom robi zakon take drahoty ked to nie je sucast zbrane podliehajuca registracii.
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

Podľa mňa je to s tým prázdnym zásobníkom tiež konina, ale to treba vysvetliť zákonodarcom chlapi... :wink:

Chlap urobil dobre, že to nemal zamknuté v tej skrinke spolu zo strelivom.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

a jo mea culpa
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Sak ked si skrinku kupil ako trezor tak tam mohol mat kludne aj naboje si myslim...na zaklade tychto diskusii a interpretacii a aplikacii toho zakona stale nechapem ci mam ja tie moje zbrane ulozene podla predpisu alebo nie. Mam ich spolu s nabojmi a zasobnikmi v trezore ukotvenom v stene a izba ma aj alarm napojeny na GSM a sirenu...staci to kua alebo ne...mam tam vykopat este vodnu priekopu a kupit pol tucta krokodilov...nechapem preto logike preco by som mal zasobnik a naboje alebo zbrane zamknut separatne niekde vedla do suflika...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"