Nesmrtiace náboje pre vz.52

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja Tokarevy naboje zbieram, tak to aj trocha sledujem a mam aj TTcko to som tym chcel povedat. Pistol vz.52 je nepodarena prekalibrovana pistol, to je znamy fakt, problem z uzamyk. valcekmi, praskajuce zavery pri vyhodziom okienku, lamajuce sa uderniky. Mozno tak do zbierky by som ju bral, ale na strelbu, ci pokusy s gumenymi projekt. uz vôbec nie. A s tou plnohodnutnou obranou som myslel tak, naco sa pripravit s nejakymi gumakmi, (ktore ti ani jednak neprebiju, ked budes najviac potrebovat) o ocinnu obranu s "ostrou municiou", lebo ak uz mas pouzit zbran, situacia je zrejme natolko vazna, ze ti ide o krk a vlastne uz mozes pouzit aj "ostre", takze v tom nevidim zmysel, leda ak by si bol nejaky prehnany humanista :lol:. Este by ma zaujimalo ako docielite, ze to nebude mat viac ako 50J ( vsetko nad tuto hodnotu, tak to uz nemusi byt iba non-lethal) a zaroven obtiahne zaver v tej 52. Neviem, mozno som sa nechal trocha uniest a urcite som sa nechcel nikoho dotknut, ale uz tu bolo zopar takych "odbornikov" co skusali podobne kusky s gumakmi, napr: v plynovke. Tak pre takych ja nemam moc velke pochopenie :).
friendly_mahavira

Príspevok od používateľa friendly_mahavira »

to CO8R4

Noo,o problemoch tejto zbrane viem, aj tak ma neodradili pri kupe, tak isto som si ju nekupoval koli pokusom s gumakmi, proste som cital clanok na fore o neletalnom strelive, tak ma napadlo ci je mozne take nieco napratat aj do 52-ky, samozrejme napratat vtedy ked je na to urcene, mam sa celkom rad a nerad by som mal zaver medzi rohami:-)
To co som sa chcel dozvediet nemalo s pouzitim zbrane pri obrane nic spolocne, ani som sa nepytal na to preco pouzit alebo nepouzit neletalne strelivo, resp. zbrane pri obrane, pytal som sa jednoduchu otazku, technicku, na ktoru som aj dostal odpoved.Jedine co ma stvalo, ze sa to cele zacalo dostavat do inej roviny, teda tej netechnickej ktora ma nezaujimala a na ktoru som sa nepytal.
No a mna si sa nedotkol, takze pohoda, :-) akurat som si vsimol, ze vo vela prispevkoch sa tu dost casto odbocuje od temy, a nabera cela diskusia k teme opacny smer nez mal pytajuci sa clovek v plane.
Este raz dakujem vsetkym za odpovede
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

COBRA: skúšať v plynovke čokolvek iné ako plynový/peprový náboj je na Darwinovu cenu, ale spochybňovať či vz.52 vydrží gumový projektil nemá význam, núdzovo udrží dokonca aj 9br. :wink: Projektil sa prekalibruje, osobne by som to ale využil iba v prípade že mi ide o život a nemám náboje 7,62. Áno, je to poddimenzovaná zbraň, pôvodne ju konštruovali pr 9L, v tejto konfigurácii by šlapala v pohode. Bohužial soudruzi někde udělali chybu...

Obrázok
C08R4
častý prispievateľ

Az by to niekto skusal, bolo by dobre to pustit ten gumak cez hradla a porovnat rychlost/energiu.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 27 Okt 2009, 00:06, upravené celkom 3 krát.
R
častý prispievateľ

COBRA: to už je zhovadilosť, na to mám svojho tokareva príliš rád, ale posledné riešenie v nejakom extrémnom prípade to fungovať bude. Detto sa.vz26 prípadne špagin alebo sudajev.
C08R4
častý prispievateľ

R: To by ma zaujimalo ako odpalili naboj 9 Luger z TT 33

U mna to vyzera asi takto, ked som dal do komory klasicky "skolny Luger" a tak isto to vyzera s 9mm PA Knall (Ktory ma rovnaku dlzku ako 9 Rubber):
Obrázok

Strela musela byt viac asi zapustena dovnutra do nabojnice. Ale ani takto "upraveny" gumak ani Luger by som urcite neskusal z TTcka pustit, nato sa mam moc rad a nielen to TTcko :lol:
friendly_mahavira

No, myslim, ze ten obrazok projektilov a nabojnic po vystrele roznymi zbranami asi poukazoval na nejake uplne extremne pouzitie ci zamenu streliva v nejakych "strasne nevyhnutnych pripadoch"( takych bolo za sicializmu istotne neurekom:-) ) Apropo-napisal autor kolko vystrelov s oboma nabojmi vydrzaly testovane zbrane?
Pre CO8R4: myslim ze sudruhovia asi pouzili hrubu silu pri presviedcani toho naboja aby vliezol do komory :-) Bohvie kolkokrat to znieslo konkretne TT zo spominanych zbrani..
C08R4
častý prispievateľ

Len pre zaujimavost: No komoly kuzel SP 9 Luger do tej komory TTcka v pohode vliezol a sadlo to tam jak rit na serbel :lol:
friendly_mahavira

Pockam este 15 minut a daj vediet ako dopadol vystrel:-), este sem napis kontakt, kde budes, keby si sa neozyval poslem sanitku:-)
C08R4
častý prispievateľ

Vystrel? Ako jednorozec skoncit nechcem :lol:.
friendly_mahavira

jasne, ved ani ja, preto pockam kym to niekomu neda a neskusi to:-), celkom zaujmave, nebol by som povedal ze je relativne bezproblemove vystrelit zo 7,62 mm hlavne 9mm projektil..No nic, mam nad cim premyslat nez zaspim:-)
R
častý prispievateľ

taurus: Fotky vznikli po vojne pre knihu Učebice kriminalistiky, ostala tu hromada zbraní a ludia do nich pchali čo prišlo, tak aby novopečení vyšetrovatelia vedeli o čo ide keď narazia na podivný projektil v niečej hlave. kolko výstrelov to udrží neviem, ale asi dosť, pokial nenabiješ luger z vojnovej nemeckej produkcie, niektoré sú zo spekaných Fe pilín a to by dobre nedopadlo. Ak pošleš pár 9rubbrov môžem skúsiť prekalibrovať a aj vystreliť.

COBRA: myslím že dlhší luger tam doslova nabili. Ale ako píšeš záleží tiež na tvare projektilu.
friendly_mahavira

Hmm, tak ano, vtedy to tu mohlo byt ozaj divoke, asi aj bolo, myslim ze si asi pozriem znova celu seriu majora zemana :lol: , bohuzial 9rubber nemam ani kus, takze asi momentalne nic ale mozno niekedy nejaky zozeniem a potom ozvem

edit Panzer: Necituj príspevok, ktorý predchádza tvojmu, zneprehľadňuje to fórum.
elegant_poitras

Príspevok od používateľa elegant_poitras »

Tak s napadom dat do tokareva gumeny projektil som sa zahraval a nakoniec som to aj nalaboroval, avsak s laboraciou ktoru som urobil gumeny projektil prerazil v pohode plastovy kanister plny vody na ccca 10metrov. Zaver vsak neprebilo . Tak ani sam neviem kolko prachu by tam trebalo aby sa zachovala funkcnost zbrane .... :D
R
častý prispievateľ

aký priemer mal ten gumený projektil ?
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"