Mestského parku v Košiciach sa ľudia boja.
Podla mňa je schodné riešiť pohyb živlov tak ako v nových rodinných zástavbách okolo Luníka IX, plot a uzavreté štvrte. Problém je v tom že lokality kde nie je plot od nova majú velký problém sa rozhýbať k tomuto kroku. Rieši to síce iba bezpečnosť obydlia a jeho blízkeho okolia, ale aj to je dosť pre ludí bývajúcich pri problémových lokalitách ako je Luník a pod.
Niekde možno už aj funguje , len o tom ale nevieme ...Jack napísal:Arminius, ktovie, možno to nebude trvať dlho a dospejeme do štádia, že slušní občania začnú organizovať občianske alebo tzv. susedské hliadky.
Ale zase keď vidím okolo seba toľkú ľahostajnosť, tak to asi až tak skoro nebude.
Na chalupe som požiadal suseda , aby mi dohliadol na majetok ...nemá problém ...
A aj keď sú v tej lokalite naši " obľúbení " spoluobčania , nemajú proste nárok ...
Sondáciou zloženia obyvateľstva som sa dopátral , že pomaly v každom dome je asi nejaký kvér ...
Majitelia - domáci , tak tí sú jednoznačne poľovníci ...
No a chalupári sú v hojnom počte zastúpení z oblasti polície , kriminálky aneb vojska ...
Takže minoritné obyvateľstvo pekne zdraví vopred ....