Pokuta za obciansky preukaz
nasty: skludni hormon.
buzeracia je pre mna aj dovod, ktory si on na place vymysli a ja sa mu podla zakona musim prisposobit. alebo musi vykazovat cinnost a musi niekoho skontorlovat. to je vsetko jeho problem, a mna obtazuje, ked to padne na mna.
nikto sa tu nehada o to na co ma policajt podla zakona pravo.
buzeracia je pre mna aj dovod, ktory si on na place vymysli a ja sa mu podla zakona musim prisposobit. alebo musi vykazovat cinnost a musi niekoho skontorlovat. to je vsetko jeho problem, a mna obtazuje, ked to padne na mna.
nikto sa tu nehada o to na co ma policajt podla zakona pravo.
luke to je tvoj uhol pohladu, kazdy mame nejake zamestnanie a mame nejake povinnosti, niektore veci musis urobit a niektore mozes urobit, a kazdy to robi inak, ale potom ako sa stavias k tomu, ked ti vo vlaku niekto kontroluje listok to uz nie je podla teba buzeracia, lebo asi ano, tiez ten clovek pride za tebou a chce od teba listok
Ano, a preto ma rovnake prava ako kazdy obcan - vyzadovat od ostatnych (aj nim platenych) statnych uradnikov, aby si plnili svoje povinnosti a zbytocnymi obstrukciami nestrpcovali zivot obcanovi.NASTY napísal:ibaze ten policajt plati take iste dane ako ty
Ale s plnenim jeho vlastnych povinnosti voci obcanom nema jeho platenie dani ziadny suvis, ci hej?
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
policajt vsak nema ziadne pravo dat pokutu za nenosenie OP, akurat je tam to predvedenie atd.NASTY napísal:suhlasim
obcan nema ziadnu povinnost nosit so sebou OP, mozno je to chyba v zakone mozno umysel, akurat potom musi ratat s predvedenim atd.
ked sa dovolavas pravneho statu, tak si najskor pozri jeho definiciu.
policajt nemoze robit nieco, co mu zakon neumoznuje,
yarco to niesú len povinnosti policajta: viď Zákon č. 171/93 o PZ v znení noviel...yarco napísal:Ano, a preto ma rovnake prava ako kazdy obcan - vyzadovat od ostatnych (aj nim platenych) statnych uradnikov, aby si plnili svoje povinnosti a zbytocnymi obstrukciami nestrpcovali zivot obcanovi.NASTY napísal:ibaze ten policajt plati take iste dane ako ty
Ale s plnenim jeho vlastnych povinnosti voci obcanom nema jeho platenie dani ziadny suvis, ci hej?
ma: napríklad policajt ti môže uložiť pokutu, že nemáš pri sebe doklady predpísané pre vedenie motorového vozidla (aj OP)momentalne anonymny napísal:
policajt vsak nema ziadne pravo dat pokutu za nenosenie OP, akurat je tam to predvedenie atd.
obcan nema ziadnu povinnost nosit so sebou OP, mozno je to chyba v zakone mozno umysel, akurat potom musi ratat s predvedenim atd.
ked sa dovolavas pravneho statu, tak si najskor pozri jeho definiciu.
policajt nemoze robit nieco, co mu zakon neumoznuje,
občan v zmysle Zákona o OP (teraz neviem z hlavy číslo) má pri sebe nosiť preukaz totožnosti....
najvyšší zákon v štáte je ústava. od nej sa odvíjajú ďaľšie zákony napr. aj 171/93 o PZ (je tam aj kopec iných oprávnení...)
-
inspiring_agnesi