Zberatelstvo streliva

sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

škoda, že je to také komplikované, podľa mňa zbytočne, pretože keď mám doma napríklad náboj 12,7x108mm ktorý som našiel na strelnici povedzme ostrý, ako preukážem jeho nadobudnutie.
ad2. načo my je evidencia doma, keď mám 5 kusov .45ACP a pištoľ na 9x19, ako môžem tie náboje zneužiť. Okrem toho načo my je napríklad evidencia, veď zberateľstvo je o každom unikáte a každý zberateľ sa snaží o tom unikáte zistiť čo najviac, takže to samo je evidencia a ešte k tomu lepšia ako ti zákon stanovuje. apropo keď už máš zbroják, prešiel si skúškami a teda vieš niečo o bezpečnosti pri manipulácii so strelivom takže nič sa nemôže stať ani pri vojenskom strelive. ešte pochopím že vojenské strelivo je zakázané pre používanie (o tom sa tu už popísalo určite dosť) ale keď mám doma vo vitríne napríklad tú 12,7čku čo to môže ovplyvniť na bezpečnosti spoluobčanov. Viac nebezpečné sú staré škodovky na cestách.

No keby prišiel na záťah niekto k nám do kanclu tak nám zoberú aj rodné listy nieto ešte zbrojáky :lol:
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Nakolko mam aj ZP sk. F a zbieram veci z WWI a WWII, chcel by som nadobudnut na zberatelstvo aj nejake naboje z tohoto obdobia (Jedna sa mi hlavne o 7.65 Parabellum, 7.63x25mm Mauser, 9 mm Mauser Export, 7.92 Kurz, 7.62 Nagant, 8mm Mauser, vojnovy 9x19 Luger, 7.62x25TT a atd. atd.) Je mi jasne, ze budem potrebovat zaznamovu knihu, ktoru predava Seft a zrejme ju budem musiet mat potvrdenu aj OR PZ, ale moja otazka znie, aky je presny postup pri tej zaznamovej knihe (Poprosil by som krok po kroku, kto s tym ma skusenosti, lebo zakon je v tomto ohlade nejasny podla mna, ta kniha ma byt u mna, ci na OR PZ?) a pri nadobudani streliva raze, na ktoru nemam preukaz zbrane, ako sa to tam zapisuje a atd. Dakujem za odpoved.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

kup knihu,chod potvrdit na OR PZ,kniha ostava u teba,zapisuj datum,mnozsvo,raz,pocet kusov,
Vyradenie streliva z evidencie: strelba,vymena-
Precitaj si zakon: na sk F mozes kupovat max .najmensie spostrebitelske balenie streliva,na ktore nemas preukaz zbrane.
C08R4
častý prispievateľ

Cize, ked pôjdem napriklad k puskarovy kupit naboje ineho kalibru ako mam zbran, musim mat tu zaznamovu knihu so sebou, nie? Sak inak by mi to asi ani nepredal. A vyradovat to strelivo moze iba policajt na zbraniach, nie?
inspiring_newton

k nakupe streliva nepotrebujes zaznamovu knihu,len ZP sk.F.Policajt nic nevyraduje,policajt kontroluje.
C08R4
častý prispievateľ

Tak to je potom fajn, nemusim vlastne ani nikam stale behat na OR PZ, ako som si myslel. Dik za odpoved. Kebyze mam dlhu zbran zapisanu na sk. F ZP (Je to tu OT, ale rozmyslam nad Saiga MK, alebo semi SA vz.58, alebo vojnovym Mauser K98) tak tie naboje mozem aj vypukat. A znova si kupim dve najmensie spotrebitelske balenia a vyradim( Ako dôvod: cvična/športova strelba) a atd. dookola, ale asi az do tej novej senzacnej novelizacie :lol:, potom si dam prepisat preukaz zbrane na sk. E, ktoru zial este nemam, bo ziaden seriozny klub som este nenasiel.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 22 Dec 2009, 20:50, upravené celkom 1 krát.
inspiring_newton

v MN som nikdy nic nekupil/schvalne/ presne kvoli "odbornosti" obsluhy.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

V MN platí :

veni, vidi, vici - prišiel som, videl som, zvíťazil som (údajný Caesarov výrok)

Moja úprava :

veni, vidi, novici - išiel som do pici - prišiel som , videl som , zaplakal som / ceny , obsluha , ochota ..../ :wink:
C08R4
častý prispievateľ

Ja do KE nebudem behat po naboje. Ale v Ba je to obdobne. Hlavne polovnictvo na Vajnorskej :lol:.
Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

To musi byť ober hovädo, keď si myslí, že nové náboje sa nedajú zbierať ...
Ale asi má vedomosti a IQ primerané platu. :twisted:
inspiring_chatterjee

Príspevok od používateľa inspiring_chatterjee »

Pani rad by som Vas, uviedol na pravu mieru. Ak ziadas o zbrojny preukaz mozes si poziadat bez dalsich dokladov o sk.F zberatelstvo zbrani a streliva. Zaznamovu knihu potrebujes na 100% kupenu v Sevt, potvrdenu na OR PZ zbrane a strelivo. Ak nadobudnes strelivo treba poriadne vypisat vsetky kolonky datum, pocet, typ, raz... Ak nadobudnes strelivo od zberatela staci vypisat cislo zbrojaku pripadne dalsie udaje. Je mozne nakupit v obchode hocijake strelivo v najmensom spotrebitelskom baleni. Ale nieje mozne ho v ziadnom pripade pouzit na cvicnu strelbu ak sa jedna o:
-strelivo zakazane - vojenske
-sa jedna o strelivo ak nemas zbran a preukaz zbrane na ktorej si ho mohol legalne pouzit na cvicnu strelbu.

Nieje v ziadnom pripade mozne nakupit nejake aj civilne strelivo a akoze ho niekde pouzit ked nemas na to strelivo preukaz zbrane a preukaz... Jedna lo by sa o porusenie zakonna...
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Prečo by si nemohol. Kamaráti majú skvelé malorážky (.22 LR), keď mám v zbierke dve krabičky .22LR, prečo by mi na strelnici nemohol požičať svoju zbraň, ja doložím svoje náboje a strieľam. Čo je na tomto protizákonné. Keď je možné aby si na strelnici pod dohľadom strelil aj ten čo zbroják nemá a celkom legálne, prečo by som ja nemohol strieľať iné zbrane aj keď na ne nemám kartičky.
inspiring_newton

sano2
presne tak,ja to tak robim,ako dovod vyradenia uvediem cvicnu strelbu.
inspiring_chatterjee

Príspevok od používateľa inspiring_chatterjee »

sano2 napísal:Prečo by si nemohol. Kamaráti majú skvelé malorážky (.22 LR), keď mám v zbierke dve krabičky .22LR, prečo by mi na strelnici nemohol požičať svoju zbraň, ja doložím svoje náboje a strieľam. Čo je na tomto protizákonné. Keď je možné aby si na strelnici pod dohľadom strelil aj ten čo zbroják nemá a celkom legálne, prečo by som ja nemohol strieľať iné zbrane aj keď na ne nemám kartičky.
Ide o to aby si jeden cloviecik nekupoval denne vsetky typy municie na zberatelstvo a akoze ich niekde vypukal a pritom by skoncily uplne niekde inde.

sk.F je na zberatelstvo prioritne... nie na nakup a pouzitie kade tade...
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"