Majiteľ predajne použil proti pachateľovi zbraň.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Skor si myslim, ze stary netrafil :-)
Keby bol taky duchapritomny a videl, ze ma v ruke atrapu, tak by ho poslal doprdele a nemusel strielat vo vlastnom obchode.

PS ozaj a kde boli nasi vsemohuci policajti, ktori nas ochrania??? Asi na vychode :lol:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

majitel tam hovoril ze to bola zbran co si este z vojny pamata... ktovie ci to nebola pumpicka alebo ina expanzka (teda ak to nebola ostra samozrejme)
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

alebo airsoftove AK
DOBERMAN
prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa DOBERMAN »

Ten predavač mal podľa mňa obrovské štastie. Strieľať do vzduchu ak ma niekto ohrozuje zbraňou a nie som si na 100percent istý že ide o atrapu alebo plynovku je podľa mňa takmer samovražda. Keď sa už rozhodol brániť mal to napáliť do neho. Hádam každý súd by mu to uznal ako primeranú obranu.Keby mal útočník ostrú zbraň tak by to pravdepodobne skončilo tragicky.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Zatial som nikoho vedome nezabil. A neviem preto, či by som to s chladnou hlavou bez premýšlania urobil....a potom s tým žil.....
....ty ano?
To potom buď kecáš, alebo si veľmi veľmi nebezpečný... :wink:

A inak, kúpiť nefunkčnú 58 sa dnes dá za pár šušňov bez veľkej námahy. Ale zohnať ostrú, je už kumšt. A na pohlad nedokáže nik určiť, či je ten ozajstný sapík funkčný, expanzný, či zvarenec.
GLOBUS
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa GLOBUS »

To:Kapo

Ani ja som zatiaľ nikoho neposlal do večných lovíš.

Ale myslím že by som s tým nemal problém POKIAĽ by ma niekto ohrozoval STRELNOU ZBRAŇOU, keby som mal tu možnosť tasiť a bol by som si istý že ho zasiahnem skôr ako on mňa tak by som to spravil.
Ja sa len bránim, proti útočníkovi to on mňa bezdôvodne ohrozuje na živote a zdravý.

- Teraz mám na mysli túto situáciu čo sa odohrala v TT, kde viem že ekonomka leží pri pulte, pachoš je pri stene a keď ho prevŕtam 38-smou neriskujem že to ním preletí a trafím niekoho za ním.
Kapo
častý prispievateľ

A pamätáš si na nedávny prípad, kedy SBSkár rozstrieľal bankového lupiča? Ten potom zastrelí SBSkára a utečie na aute? :wink:
GLOBUS
občasný prispievateľ

.....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:52, upravené celkom 1 krát.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa polucias »

ano bolo to tak nejak, aj sme to dosť rozoberali, to ho pravdepodobne stálo život,

pachoš pred súdom aj kamerami povedal že sa vlastne bránil a bola to NO :shock:

mal zdochnút hajzel,

sorry za OT
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

GLOBUS napísal: ...
Ale myslím že by som s tým nemal problém POKIAĽ by ma niekto ohrozoval STRELNOU ZBRAŇOU, keby som mal tu možnosť tasiť a bol by som si istý že ho zasiahnem skôr ako on mňa tak by som to spravil.
Ja sa len bránim, proti útočníkovi to on mňa bezdôvodne ohrozuje na živote a zdravý.
...
Myslím, že majiteľ spravil to najrozumnejšie, čo mohol. Neviem, koľko máš rokov, čo všetko si už zažil, či si niekoho niekedy zachraňoval alebo naopak zmároval, ale chladnokrvne streliť do temer nedospelého mladíka - nech by to ktokoľvek označoval za oprávnenú sebaobranu - by som pokladal za ekvivalent pokusu o vraždu. Obzvlášť, ak mám v pokladni asi 300 EUR. Absolútny trest za potreštenú nerozvážnosť je trochu priveľa, nie? A v tomto prípade, aj keď by chalaniska nechytili, asi bude mať poučenie na dosť dlhú dobu.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa polucias »

tvoj názor je sidce rozumný a humánny ale má aj diery,
chlanisko sa sa poučí - nabudúce bude rovno strielat,, napriklad
nech má aj 10rokov ale ak má kalach v ruke a chce ma zneškodniť tak skončil, pripravíš svoju rodinu o živiteľa len preto že utočník je mladistvý? budeš sa spoliehať na nepodložené domnienky o tom čo chce alebo nechce v skutočnosti urobiť? je je ta zbraň skutočná alebo nie....
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Ved nech si zvykaju ze sa im nic nemoze stat ked sa vyhrazaju niekomu smrtou...dalsia generacia ovci uz bude mat aj kopytka v pene aby si neublizili :roll:

To nie je nerozvaznost ale debilita spolocnosti, par zabiti legalnou branou v NO a nikto to uz viac neskusi...samozrejme u nas je este po 20rokoch tabu nosenie zbrane civilistami.
GLOBUS
občasný prispievateľ

......
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:53, upravené celkom 1 krát.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ja mám viac ako dvakrát toľko rokov... takže odpusť, ak rozmýšľam inak :cry:
Kapo
častý prispievateľ

Nebudte na toho pánka taký zlý. :)

Veď ukázal majitelov zbraní v tom najlepšom svetle. Dokázal, že zbraňou sa dá ochrániť majetok bez toho, že by vzal život. Nie je to krásne?
Ak by ho zranil, tak by doktori mali prácu. Takto možno stihli pomôcť niekomu inému, čo si to zaslúžil.

A hlavne nemusí teraz roky chodiť po súdoch a dokazovať oprávnené použitie zbrane, nemusí sa báť možnej odplaty rodiny lúpežníka, nemusí znášať pohrdavé pohlady ludí ktorý by ho považovali za vraha.

Málo? :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"