MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks
-
inspiring_liskov
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
To už môžme rozpredať všetko čo v OSSR ešte zostalo, najskôr to boli rakety SS-23, neskôr bojaschopné Migy 21 pod cenu šrotu ktoré vzápätí predala izraelská firma so ziskom niekoľko desiatok miliónov USD, prednedávnom funkčné T72 a teraz aj útočné pušky, veď načo to mať vo výzbroji a strážiť to, keď to stojí kopec peňazí, treba sa toho zbaviť za akciovú cenu ako v Kauflande. SR bude teraz oslabená o 27000 útočných pušiek s ktorými sa počítalo pre zálohy, ak to budeme možno raz potrebovať (dúfam že nie), za cenu 33€/ks nezoženieme žiadnu náhradu. Ale ešte nič nie je stratené, pretože stále je možné vypísať miliardový tender na nákup pušiek nových, najlepšie amerických.roman napísal:nebolo.
aj muničák a jeho stráženie stojí kopec peňazí
a cena tých zbraní už neporastie
Naposledy upravil/-a AK47 v 11 Feb 2012, 23:02, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_liskov
niekedy mám pocit, že tu diskutujem so škôlkármi....
ja netvrdím, že úprava armádneho vz.58 na semiauto je raketové inžinierstvo, ale kvalifikovaný puškár má svoje hodinové taxy a nejaký čas s tým strávi, skúšobňa a tormentačka tiež čosi stojí , manipulácia s tým okolo tiež nie je zadarmo a potom sa ten uložený kapitál ešte nejakú dobu ohrieva na pulte v predajni, skrátka sedliacke počty mi hovoria že predaj semiauto SA58 za 180e pri nákupe fullauto od ASR po 33e nie je žiadna extra ryža
ja netvrdím, že úprava armádneho vz.58 na semiauto je raketové inžinierstvo, ale kvalifikovaný puškár má svoje hodinové taxy a nejaký čas s tým strávi, skúšobňa a tormentačka tiež čosi stojí , manipulácia s tým okolo tiež nie je zadarmo a potom sa ten uložený kapitál ešte nejakú dobu ohrieva na pulte v predajni, skrátka sedliacke počty mi hovoria že predaj semiauto SA58 za 180e pri nákupe fullauto od ASR po 33e nie je žiadna extra ryža
-
inspiring_mcnulty
Tlakovka 24€ . To je len cena za tlakovku keď ideš z guľovnicou na opakovanú skúšku. Nové kusové overenie bude niekde na 50€ tipujem.
Cesta do skúšobne, práca... Licencia na nákup vojenského materiálu je niečo iné ako zbrojná licencia ale musíš mať obe. Koľko ich predáš týždenne
Predsa to niesú rožky.
Skôr ako predaj pod cenu by som navrhoval urobiť niečo také ako vo Svajčiarsku. Typu "dobrovoľný strelecký tréning"
Štát by mal aspoň pár ľudí ktorí by vedeli aspoň trochu ovládať zbraň, keby "niečo...!"
Ale ja viem že žijem v Slovakistane.
Sorry nechal som sa uniesť

Cesta do skúšobne, práca... Licencia na nákup vojenského materiálu je niečo iné ako zbrojná licencia ale musíš mať obe. Koľko ich predáš týždenne
Skôr ako predaj pod cenu by som navrhoval urobiť niečo také ako vo Svajčiarsku. Typu "dobrovoľný strelecký tréning"
Ale ja viem že žijem v Slovakistane.
Sorry nechal som sa uniesť
bingo.skušal som to ponuknuť do zahraničia - nezaujem. ukrainci davaju AKM po 20 USD.....
roman napísal:páni kľud.
tých pár E je skutočne reálna cena. Na stránkach českého BVS sú armádne SA58 po 40e v ponuke už vyše roka a nikoho to nevytáča.
Tie zbrane predstavujú naozaj skôr starosti než nejakú veľkú ryžu. Myslíte si že keď kupujete 58mu semiauto, tak obchodník zarába 150e na kuse lebo kúpi po 30 a predá za 180 ??? a čo cena za prerobenie na semiauto, skúšobňa a tlakovky ? Podľa mňa zarobí tak s biedou 50e na kuse, za tie prachy by som sa na to vykašľal a šiel predávať langoše na Senecké jazerá
treba si uvedomiť (ako už bolo spomenuté vyššie že ZL nie je lacná vec) a hlavne že LEGÁLNY trh na 40-50ročné útočné pušky je minimálny.
Bohatšie krajiny si kúpia do výzbroje nové moderné pušky, chudobné krajiny (Afganistan) dostávajú staré železo zadarmo. Problematickým krajinám je zakázané pušky predávať úplne...
Vôbec sa nečudujem, že ich nikto nechce, ani civilný trh toľko 58čiek tak skoro neabsorbuje