Švajčiarsky LPSHT

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

vcera som pozrel markizu a ct, oboje TV dali informaciu o vysledku, kazda inym sposobom. Zatial co CT informovala vecne, ze SUI neschvalilo v referende navrh zmeny, markiza si neodpustila svoje liberalne snahy o manipulaciu. Poznamky ako ze "Svajciari budu nadalej spat so svojimi zbranami" a dovetok "zatial" povazujem za vrcholne zurnalisticky neprofesionalny. Pokial ide o propagandisticku snahu manipulovat, tak to je uz ina vec. Smutne.

edit: aaa, tak prave citam na jednej ceskej diskusii, kde Cesi kritizuju:
"Švýcarsko si tedy bude muset na přísnější zákony ještě počkat"

:(

edit 2: nieco k SUI: http://www.swissinfo.ch/eng/multimedia/ ... d=29123560
wronski
prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

Zdrave uvazovanie zvitazilo aj ked 57% nie je az take suverenne vitazstvo a bolo volit len nieco pod 50% opravnenych volicov.Ostatni to mali na haku z dovodov len im znamych.
aris,hod sem ten link na cz stranku ked mozes.Dik.
satu
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

Na tomto linku su počty samovražd v roznych krajinach
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate

Kazdy si to moze porovnat so zbranovou legislativou jednotlivych krajin, o com sa tu debatovalo v septembri 2010.
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=74210

Ak niekto najde suvislost medzi moznostou vlastnit zbran a poctom samovrazd v krajine, je pre mna kandidat na nobelovku za statistiku. :D
aris
častý prispievateľ

wronski napísal: aris,hod sem ten link na cz stranku ked mozes.Dik.

http://zpravy.idnes.cz/svycari-si-nenec ... anicni_jba

je to v diskusii
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

má aj zmysel vyjadrovať sa k takým diskusiám?(to samé na sme.sk,topky a podobné hovadiny) veď vieme ako to tam chodí... pacifistu môžete presviedčať celý deň, dávať mu pádne argumenty a aj tak vám šplechne do očí, že on je proti všetkým zbraniam, lebo zbrane zabíjajú..
aris
častý prispievateľ

nema to zmysel

tam islo o to, ze aj v CT sa snazia manipulovat divakov.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Zmysel to má len, keď si s pacifistom face-to-face a on nemá IQ hojdacieho koníka. Potom je určitá šanca presvedčiť ho, že aj civili majú mať právo držať/nosiť zbraň, lebo v konečnom dôsledku:
a) nezabíjajú zbrane ale ľudia a kto chce "psa (za)biť, palicu si nájde".
b) crime väčšinou nebýva spáchaný s legálne držanou zbraňou.
c) ak dobrým zoberú legálne držané zbrane, zostanú len tie ilegálne v rukách zloduchov. Čo potom?
d) polícia nemôže byť všade a tam, kde ju treba, obvykle príde, až keď je neskoro.
e) v GBR majú ban, ale počet zločinov so zbraňou i so strelnou zbraňou im kontinuálne rastie.
Nezriedka ešte pohľadím dušičku pacifistu konštatovaním, že by bolo krásne žiť vo svete bez zbraní. A vzápätí ju schladím, že druh homo sapiens sapiens nikdy v takom svete nežil a ani nemá šancu žiť. A ešte väčšmi ju uzemním konštatovaním, že v takom svete by to možno nebola až taká idyla, lebo fyzicky slabší by sa nemali ako brániť zlovôli fyzicky silnejších...
Čudovali by ste sa, ako to funguje!
:lol: :lol:
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

ach... nie u každého. všetky hore spomenuté myšlienky som prezentoval bývalému spolužiakovi, ktorý je členom lesoochranárskeho združenia VLK. všetky detaily ohľadom Veľkej británie som mu spomenul, na čo ma zabil, že on tie štatistiky nevidel, že len my strelci takto prezentujeme štatistiky a že on je proti všetkým zbraniam... a keďže všetky logické argumenty zlyhali, podal som mu ruku a povedal "dovidenia.." nieže by bol sprostý alebo obmedzený (edit:mentálne)... ale odvtedy, vždy keď ho stretnem, nemám si s ním čo povedať. Ja som ochranárov nikdy nehádzal do jedného vreca s milovníkmi zázračných biliniek, nemal som problém podporiť ich v petícii proti zonácii Tatier a pod..
komu niet rady, tomu niet pomoci a len im držím palce, že sa nikdy nedostanú do nejakej ťažkej životnej situácie, kedy by strelnú zbraň bezprostredne potrebovali, lebo to bude veľmi tvrdý pád na hubu
Naposledy upravil/-a 2weird2die v 15 Feb 2011, 11:13, upravené celkom 1 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

2weird: je obmedzeny, ako kazdy kto zatvara oci pred realitou a uzatvara sa vo svojej idealistickej bubline. Clovek moze mat svoje zaujmy a pritom vnimat svet okolo seba s otvorenou hlavou. Nemusi akceptovat nazor druheho, no mal by si ho aspon vypocut, pouvazovat nad nim a pripadne ist do hlbky a pozistovat si nieco, ak sa o problem zacne aspon trochu zaujimat.

* edit: samozrejme su aj ludia ktorych nazory ma prestali zaujimat, ale to su vynmky potvrdzujuce pravidlo :D
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Hlasujem za aggera: Weird, ten tvoj vlk je len obmedzený tĺk!
:twisted:
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Do certa, tak to som na 99 % obklopeny tlkmi :cry:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Viete...ale ti ludia aspon maju NEJAKY nazor... mna viac pri zbierani podpisov pod peticiu a pripomienku vytacali reakcie typu
"ja zbran nemam, mna sa to netyka, nezaujima ma to"
ci
"ja sa s politikmi za prsty tahat nejdem"
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"