Podnikateľ strieľal po zlodejoch brokovnicou...

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

mab: vysvetli mi ako je možné použiť zbraň a nebyť si istý, či som trafil alebo nie :?: Použil zbraň- mal volať na 158, že tam má zlodejov a že sa bránil svojou zbraňou. (aj to by stačilo)
To sa spravidla stáva na polovačkách ak polovník nedodrží predpisy a striela na to- čo nevidí
Takže logicky- ak strelec pri obrane svojho majetku dva krát vystrelil do páchateľa- ako držitel ZP a zároveň poľovník má vedieť svoje povinnosti v prípade použitia zbrane.

Ak bol v šoku po použití zbrane- také niečo vyžaduje potvrdenie lekára
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Peterson: vystrelil a zdalo sa mu že utekajú bez zastavenia ďalej rovnakou rýchlosťou ďalej, tak asi som netrafil...

Aby bolo jasné, ja vôbec neviem ako to bolo, tie moje scenáre nie sú vysvetlenia, len možnosti, myslím že je možné vystreliť a myslieť si že som netrafil.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

peterson napísal: Ak bol v šoku po použití zbrane- také niečo vyžaduje potvrdenie lekára
To je Hlava 22. Ak som v soku, nebudem schopny volat lekara aby mi potvrdil, ze som v soku. Ak som schopny rozumne uvazovat a zavolam si lekara aby mi potvrdil, ze som v soku tak urcite v tom soku nie som.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Duso, dá sa to zistiť aj dodatočne, nemusíš si hneď privolať felčara, aby ti dal papier na to, že si úplne bez seba.
:wink:
Ja tiež nepoznám okolnosti, ale fakt sa domnievam, že ak by bol zavolal na políciu a tá by po okolí hľadala dvoch zlodejov, bol by v úplne inej situácii, ako keď to ohlásili zlodeji (alebo možno ošetrujúci lekár) a polícia odrazu hľadala páchateľa ublíženia na zdraví (alebo ako to už presne kvalifikujú)... Poučenie pre nás? Volať floydov aj vtedy, keď len gun vytiahneme z púzdra/trezoru, aby sme chránili naše životy, zdravie a majetok.
:roll:
Btw, chlapíkovi držím palce, lebo aj keď to asi riadne pohnojil a navyše sa možno dopustil extenzívneho excesu z NO, niečo mi našepkáva, že si nezaslúži byť potrestaný. A ak, tak len veľmi mierne.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

V dnešnej dobe, keď fuckovia čakajú na akúkoľvek zámienku, len aby sa potvrdilo ťaženie Lipšíta proti zbraniam ma to ani neprekvapuje. :oops:
Toto je ten správny právny štát. :twisted:
peterson
expert

ako napísal Jack. Lekár vie vyšetrením preukázať, že osoba konala v silnom rozrušení, prípadne, že prekonala šok.

Ale vzhľadom na rozsah zranení, ktoré utrpel zasiahnutý zlodej by sa dalo zapochybovať, že strelec si nebol vedomý zásahu :wink:

(jeho brokovnica údajne velmi dobre "pokryla" cieľ :lol: )
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Jedna vec je čo povedala televízia. Iná vec je ako to dopadne.

Pre všetkých čo sa domnievajú, že nahlásenie na použitia zbrane na PZ by nejako rapídne menilo dej mi povedzte, prečo by potom nemal byť občan, ktorý si chránil majetok trestne stíhaný za ublíženie na zdravý. Dej od začiatku po koniec by sa vôbec nemenil akurát by ešte pribudlo k deju nahlásenie streľby.

To že porušil povinnosť nahlásiť streľbu je jasné.

Ak ho odstíhajú zase sa potvrdí moja pravda, že páchateľ má vždy náskok pred obrancom. Tomuto diktátorsky demokratickému štátu nakoniec asi vyhovuje systém trestania obrancov.
Viete niekto ako by takéto niečo dopadlo v iných krajinách?
Tiež by hrozil vyšší trest obrancovi ako utočníkovi, ktorý útočí na majetok?
Ešte raz podotýkam ak to tak dopadne.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Tak to vyzera ze na SVK su zbrane urcene len na strelbu do tercov a na polovacky...,
V TV som videl ako v Texase vykradali dvaja muzi dom, sused ich videl, volal policu, no zlodeji medzicasom zacali utekat, tak vysiel na verandu a zastrelil ich. Sice siel pred sud ale nedostal nic a u nas? Boze chran si chranit zivot a majetok, asi sa oplati dostat nakladacku a nechat sa okradnut, ako riskovat pobyt v base, velmi smutne :(
Za ublizenie na zdravy by ho sudili aj v pripade ze by to nahlasil policii??
peterson
expert

Kamov: zastreliť niekoho, kto začne utekať z miesta činu, len preto, že mi vylomil dvere, či spôsobil niaku škodu- sa mi zdá NIE V PORIADKU !

Netreba priťahovať za vlasy kusé informácie o incidentoch v USA, keď nepoznáme podrobnosti.
ricinr
častý prispievateľ

Podľa mňa nahlásenie použitia zbrane Ti nezaručuje automaticky NO KN alebo §26 alebo inú ochranu a stíhaný budeš tak či tak v takomto prípade. Ale myslím si, že je to zle zariadené celkovo v SR.

Stíhanie by malo začať až po prešetrení, a zistení že bol spáchaný TČ.
A pred začatím TS by sa malo viac hľadieť na okolnosti ktoré viedli k "útoku" resp. obrane obrancu či majetku, života, zdravia alebo obydlia alebo čohokoľvek.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

@ricinr:
suhlas ze trest za zranenie by vzhladom na NO nemal dostat (AFAIK), to nemeni nic na tom ze sa dopustil priestupku ked neohlasil

@peterson:
"zastreliť niekoho, kto začne utekať z miesta činu, len preto, že mi vylomil dvere, či spôsobil niaku škodu- sa mi zdá NIE V PORIADKU ! "
suhlas
ale
1) ak zdrha s mojim majetkom je to nieco ine, samozrejme ide aj o hodnotu
2) viem co hovori zakon SR, ale princip je princip....'Millions for defense, no cent for tribute'
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

pokial ten majetok s ktorym uteka, nie je dializacny pristroj tvojho akutne choreho dietata, ktore bez neho zomiera v izbe, alebo nieco na ten sposob, tak budes podla mna tazko okecavat pred sudom pouzitie smrtiacej sily na ochranu majetku.
ricinr
častý prispievateľ

Aj tak podľa mňa moje h...o je hodnejšie ako zlodej ktorý mi ho kradne.
Jasne, že súdu a spoločnosti je viac zlodej ako moje h...o.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

luke napísal:pokial ten majetok s ktorym uteka, nie je dializacny pristroj tvojho akutne choreho dietata, ktore bez neho zomiera v izbe, alebo nieco na ten sposob, tak budes podla mna tazko okecavat pred sudom pouzitie smrtiacej sily na ochranu majetku.
luke, ja sa nehadam, je jasne ze by som kvoli niecomu v hodnote 100E neriskoval tahanicu so sudmi

na druhej strane ma ..... ten postoj spolocnosti..... skratka princip je princip....

To ze ja mam z hladiska presvedcenia iny nazor ako slovenske zakony nemeni nic na tom ze tie ezakony holt dodrzujem....
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

V modernom svete malokto kradne pretoze musi, inac zomrie od hladu. Je to obycajna chamtivost. Absolutne ma netankuje zdravie zlodeja, nema co kradnut. Mozem robit ja tak moze aj on. Mozno mam na zlodejov radikalnejsi nazor, asi to bude sposobene tym ze 100 metrov od domu mi zije 1100 ciganov a pre nich je kradnut asi take normalne ako pre nas ist na zachod. Ked vam pokradnu drevo, psov, saty rovno zo snury, kovy vsetkych druhov, o zahradkach nehovoriac,( v lete sme museli zorganizovat obcianske hlaidky na strazenie zemiakov) sice to su drobnosti, ale zhovievavost voci zlodejom vas prejde...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"