nemáš pravdu, čítaj v sekcii K100. Tam som to napísal. Je to štandardný postup. K stanovenej výške tržieb sa vyjadriť neviem, ale je to bežný postup. Za to neviňte vládu, v tomto prípade ste zaujatí.lz napísal:nie som odborník na verejné zákazky (chvalabohu), ale vie mi niekto vysvetliť, aký význam má tá podmienka o obrate? asi pôjde naozaj o jedno z tých dôležitých kritérií typu bodka nad i.... ktoré sú dobré akurát na to, aby zablokovali nepohodlných a pretlačili tých vopred dávno vybratých. Len by ma zaujímalo, či sa podobné podmienky zvyknú uvádzať aj pri iných súťažiach v tomtpo štáte; pomerne k objemu zákazky je to asi dosť vysoké číslo, také mýto si myslím ho nemalo. Z tejto sro-čky SR mi je bohužiaľ čím ďalej tým viac na grcanie. Máme šikovného a seriózneho výrobcu s veľmi dobrým menom vo svete, ale radšej dáme zákazku cudzincovi. všade sa hovorí ako máme šetriť - nebolo by žiadúce, aby sa peniaze zo štátnej zákazke zdanili a otočili radšej doma ako vonku? asi starnem - nerozumiem tomu, zdvíha mi to tlak a priveľ píšem -tak mi prosím prepáčte. len tak ďalej pán minister, celé zadanie kričí hlasnejšie než akékoľvek oficiálne vyjadrenie. Podľa litery zákona je asi všetko OK, a to ma rozčuľuje najviac - dobré mravy, hľadanie spoločného prospešného a zdravý patriotizmus asi dávno vymreli...
Iste je to nefér k menším výrobcom, ale garancia je garancia.