Nosenie strelnej zbrane do prace
popripade este jedna z moznosti:
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... brane.html (nevyhoda, ze clovek nema zbran na tele a nechat to len tak v kancli (napr ked ide clovek na WC) by som neriskoval, hlavne ked kolegovci vedia ze nosite)
takze skorej
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... 7-508.html
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... brane.html (nevyhoda, ze clovek nema zbran na tele a nechat to len tak v kancli (napr ked ide clovek na WC) by som neriskoval, hlavne ked kolegovci vedia ze nosite)
takze skorej
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... 7-508.html
Ja som sa s tym nikomu nepriznaval. Az raz na obede sef vravel ze musi ist skorej z prace, ze ide predlzovat zbrojak. Tak sme trosku pokecali... Teraz skoro kazdy vie ze nosim, akceptuju to, a tiez ked maju otazku ohladom zbrani idu za mnou.
Kolegovci maju k tomu v pohode pristup, iba sef najvyssi mi nepodpisal peticiu proti novele so slovami, ze ked budem mat doma deti ze budem proti zbraniam.
Kolegovci maju k tomu v pohode pristup, iba sef najvyssi mi nepodpisal peticiu proti novele so slovami, ze ked budem mat doma deti ze budem proti zbraniam.
-
superflanker
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 2 months
-
inspiring_curie
ani do priestorov kasína ani na strelnicu počas strelieb. inak som vojakom už 8.rok a z krátkej som strielal až ked som si ju sám kúpil, inak neni šanca kedže patrím do mužstva. ak niekedy v boji nepriatel strati krátku zbran tak sa nemá čoho bát polovica našich vojakov nikdy z krátkej nestrielala ani strielat nebude .
-
inspiring_faraday
hm, no ani do banky nesmies so zbranou a ked ju mas, tak co mas robit, ist najprv domov ? Niektori ludia v praci su vystraseni, lebo ako tu spravne niekto poznamenal, po kazdom zlocine so zbranou sa obuvaju do nas, slusnych ludi. To akoby sa bali vsetkych blondakov, ked nejaky blondak niekoho zapiche s nozom... Podla mna je najlepsie sa nenaprovat a nerobit machra ale pekne rozumne kazdemu vysvetlit svoj postoj a sirit osvetu o tom, ze zbrane drzia a nosia aj slusni ludia. Skratka ist prikladom. Priamej diskusi o tom ci mas alebo nemas zbran na opasku je ale lepsie sa sikovne vyhnut. Na otazku, ty mas zbrane, ukaz mi ... zvyknem odpovedat, ze zbrane nie su na ukazovanie, predvadzanie sa a machrovanie ale na obranu spravnej veci, ako posledna alternativa, ak vsetky ostatne moznosti zlyhali. Vela je to o discipline, vychove, hodnotach. Zbran nosim denne, vynimku tvoria zahranicne cesty a navstevy budov so specialnym rezimom.
-
inspiring_panini
-
inspiring_noyce
Sparkus, tá ikona sama osebe záväznosť nemá a formálny postih len pre jej ignorovanie nehrozí. Problém nastane, ak zamestnávateľ internými predpismi upravil pomery na pracovisku tak, že sa tam nesmie nosiť zbraň. Vtedy je obrázok iba pripomenutím tohto obmedzenia a postih hrozí nie kvôli obrázku, ale porušovaniu pracovnej disciplíny. Môžeš síce zamestnávateľovi namietať, že je tu rozpor s čl. 2 Zákonníka práce, ale on Ti poukáže na čl. 8. Ak sa Ti to nebude páčiť, tak sa s ním môžeš x rokov súdiť, možno uspeješ, len či Ti to víťazstvo ešte na niečo bude...
-
inspiring_noyce
-
inspiring_panini
-
inspiring_boyd
co viem z praxe o piktograme preskrknutej berety je ze zbran nema bit viditelna pokial je skryta pod odevom nikoho netrapi len do doby vytiahnutia v banke aj obchode sme to tolerovali dotyčný bol upozornený na to ze porusuje "zakaz" a aby si ju schoval. No a "trochu" viac sme sa mu venovali to bolo vsetko.
co sa tyka prace pokial to nieje zakazane internou smernicou tak si ju na pracovisko v klude zober .. teda ak to praca dovoluje ... sotva si ju bude brat zeriavnik do monteriek
ale vzdy bude zalezat na sefovi ak sa vyjadrí v tom zmysle ze si nezela aby si chodil v praci ozbrojeny tak len blazon by to porusoval(patricne sankcie od sefa nedaju na seba dlho cakat) viem o com hovorim
a sefovi by som odpovedal mam doma 2 deti 12 a 8 nejaky ten mesiac ich ucim ako sa spravne zaobchadza zo zbranami a ako sa cistia no a od zaciatku prazdnin chodia somnou na strelnicu takze deti moj nazor na zbrane nezmenili......
co sa tyka prace pokial to nieje zakazane internou smernicou tak si ju na pracovisko v klude zober .. teda ak to praca dovoluje ... sotva si ju bude brat zeriavnik do monteriek
a sefovi by som odpovedal mam doma 2 deti 12 a 8 nejaky ten mesiac ich ucim ako sa spravne zaobchadza zo zbranami a ako sa cistia no a od zaciatku prazdnin chodia somnou na strelnicu takze deti moj nazor na zbrane nezmenili......
Ohladom banky a zbrane som sa informoval u znameho co vtedy robil ochranku v banke (je tomu par rokov a uz to tusim zrusili) a na otazku zbrane a moj pripad nosenia trzby povedal, ze to nevadi lebo zbran musi byt aj tak skryto nosena teda o nej ani nevedia. Ale ine je polovnicka ci sportova puska ale ani takeho zakaznika nemohli nevpustit ale ho mali na pozore.
Paradox bol, ze v pripade prepadu vobec nesmel zasahovat aby neohrozil klientov. Bol vlastne len strasiak pre poistovnu.
Paradox bol, ze v pripade prepadu vobec nesmel zasahovat aby neohrozil klientov. Bol vlastne len strasiak pre poistovnu.