Polovnik vs pes

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Medzi psíčkarmi ale aj poľovníkmi sa nájde dosť arogantných blbcov o tom niet pochýb , ale drvivá vačšina sú normálny ľudia a o tom to je . Aj medzi športovými strelcami sa nájde kopa poľovníkov ktorí majú psa ...Excesy sa nájdu aj na jednej aj na druhej strane , zákony sú OK je to o ľuďoch . Tiež ma vytočilo keď v pieskovisku moj syn chytil do ruky psie hovno to ale neznamená , že budem teraz strieľať psy , radšej by som to natrel majiteľovi toho psa na hlavu .
inspiring_brown

Príspevok od používateľa inspiring_brown »

Toto je vecna tema, mam nanu svoj nazor ale je zbytocne to tu pisat.
Cotakto sa na to pozriet z trochu ineho pohladu. Zakon umoznuje polovnikovy/polovnej strazi zastrelit psa/macku za urcitych podmienok. OK. Co sa mne oosobne nevidi na to zakone je to , ako uz bolo spomenute, polovnikovy sa zacina strelnica 200m od obyvaneho obydlia.
Zda sa mi to celkom chore pretoze ked sa zamyslim nad tym ze efektivny dostrel gulovnice je 500-1000m + ked sa k tomu pripocita moznost odrazenia, dostavame sa na kvalitny smrtiaci dostrel, tak by ma zaujimalo ako a kto prisliel na vzdialenost 200m. Asi nejaky dobrak polovnik ktory si chce zastrielat zabarakom - aby nemusel chodit daleko.
Je toho viac co ma na tom zakone serie ale ta vzdialenost "odobrenia" strelby na hocico je proste absolutne mimo zdraveho rozumu.

Este jedna vec : Ak by sa niekto chcel citit ako pes na strelnici tak mu odporucam preist sa po cervenej znacke v BA od koliby po biely kiz. 6 ! posedov nadohlad od turistickej znacenej cesty ! To len tak pomimo o zodpovednosti "polovnikov".
Používateľov profilový obrázok
Black Powder
moderátor
Registered for: 19 years 4 months

Príspevok od používateľa Black Powder »

Moja skusenost.
Mam polovne plemeno psa Irsky Setter - fena, ked bola psina mlada a bujna, nechaval som ju vybehat za humnom na roli. Vzdy mala na krku obojok, znamku o vakcionacii a reg.znamku obce. Raz dosiel za mnou sused v jednej osobe policajt, polovnik a sef Pol.Zdr. nasej obce. Povedal mi, ze este raz ked uvidi behat mojho psa poza humna, zastreli mi ho.
Povedal som mu, ze je to polovne plemeno, nenahana zver, je pod dohladom a je blizko obytnych domov. Povedal, ze jeho to nezaujima.
Co s takymto?
Mam kamaratov polovnikov - strelcov na Zahori. Stretavame sa na akciach, bavil som sa snimi na tuto temu. Povedali tak, ze ak v revire vidi behat psa a to je ich revir 1km od obce, tak najprv sleduje, co ten pes robi, ci ma obojok, v akom je stave, teda zanedbany, upraveny, ake je to plemeno a pod. Povedali, ze by nikdy nestrielali po polovnom plemene, lebo moze byt na blizku kolega polovnik a pes mu muhol len odbenhut po stope a ze dokonca mal kamos na muske vlciaka, ale bol pekny, nenahanal zver, tak ho nechal tak. Ale ak by tam videl ze nejaka polulicna zmeska trha zajaca, alebo bazanta, tak by ho zrusil.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

michal 85 - 200 metrova hranica nema absolutne nic spolocne s efektivnym dostrelom gulovnice ani ziadnej inej zbrane (brokovnica, malorazka). Vymedzuje hranicu od intravilanu obce, za ktorou je uz mozne skodnu zver, v tomto konkretnom pripade tulave macky a psov likvidovat. V inej teme je spomenute ako zakon upravuje smer, bezpecnost a ine podmienky strelby. Kecy typu, ze strelnica sa niekomu zacina 200m za domom su dobre tak do krcmy. Ale to je uz tak nejak pre vacsinu z nas typicke, ze podla par blbcov sa posudzuje celok, bez ohladu na pomyselnu stranu na ktorej stoji....

Tiez neviem, co ma spolocne zodpovednost polovnikov s umiestnenim posedov a blizkost turist. chodnika? Ubezpecujem ta, ze na SK su takych miest stovky......ale ked budem mat po Novom roku cas na prechadzku, schvalne sa pojdem pozriet, ze ake stelesnene hrozy sa tam tak mozu diat....len tak pomimo, nie je to nahodou cast polovneho reviru?

Neber to osobne, ale 99% psickarov ani NETUSI, ze ma nejake povinnosti, co sa tyka pohybu psa, ci uz v obci, alebo mimo nej. Ale rozne "iniciativy" a skupinove kopanie do polovnikov podporia mnohi.....nikto z nas tu neobhajuje tych debilov, ktori nemaju ani rozum ani schopnosti, aby konali to, co je v skutocnom zaujme polovnikov. Ale iste medze treba postavit aj druhej strane. (koniec koncov oni existuju, len co z toho, ak o nich druha strana ani nema paru).

Svoj nazor kludne pis, zbytocne to nie je, ale musis ocakavat aj reakciu druheho tabora.

A co tvoj pohlad z ineho uhla - co s takymi hovadami, ktore uviazu psa niekde na odpocivadle pri ceste, na dialnici a pod. a nechaju ho proste tam? (lebo uz sa s nim uz decko nehra, nema sa onho kto starat, krmit, vencit atd.) Asi este horsi osud pre to chuda zviera, ako ked ho "len" vyvezu par kilometrov za mesto, zabuchnu dvere a vybavene.....
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Mne chcel lesník z Pezinka odstreliť psa. S chlapom som sa poznal. Robím v stráži prírody a študoval som vtedy výšku. Nad Pezinkom som robil v lesoch diplomovku. Zhodou okolností tam viedla asfaltka a mne sa veľmi hodilo,l že som nemusel každý deň šľapať desať kilákov. Napriek tomu, že som ako strážca nemusel, šiel som slušne poprosiť na správu, či mi povolí vjazd autom, aj som mu vysvetlil, na čo to potrebujem. Povedal, že nemá problém, zapísal si moju špz a dohovorili sme sa. Po pár týždňoch, keď uvidel moje auto, išiel si ma normálne počkať na chodník. Mal som so sebou psa. Uvidel som chlapa, ako mi asi na 10-15 metrov mieri na psa, ktorý mi šiel pol metra vedľa nohy. Postavil som sa medzi neho a psa a stále mieril. Až keď som naňho začal kričať, sklonil zbraň a vyhodil náboj z komory...

Nech si každý urobí názor.

PS - mám borderskú kóliu ;)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Názor si ťažko urobíme sami, keď nenapíšeš čo z tvojej strany nasledovalo. Ak jediná písomná reakcia ktorú si spravil bola že si to napísal na webforum, tak názor mám, negatívny na lesníka aj teba.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

len všeobecne- akční poľovníci, ktorí sa radi predvádzajú tým, že ohrozujú guľovnicou osoby v lese budú pokúšať dovtedy, až narazia na človeka, ktorý zareaguje v NO, bude rýchlejší a pustí do neho zopár rán 9mm Luger.

Odlišujem zákonadbalých poľovníkov, ktorí ctia predpisy. Taktiež súhlasím, že niektorí psíčkari sú nedisciplinovaní. Ale nikdy nebudem súhlasiť, aby si niekto v zelenom klobúku dokazoval silu tým, že bude len tak na niekoho mieriť so zbraňou.
inspiring_gagarin

Príspevok od používateľa inspiring_gagarin »

Suhlasim s Tebou Peterson.
dufi
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa dufi »

Ja si myslim,že tieto udalosti okolo poľovníkov vz. psíčkarov sa dostávajú do krajností kvôli dementnému správaniu sa zopár jednotlivcov na oboch stranách.Tejto hystérii napomáhajú aj médiá,ktore sa snažia diváka hlavne upútať.Pre informáciu,som poľovník bez revíru a zároveň vášnivý psíčkár.Poznám zakony poľovnícke aj o chove psov.Rád sa prechádzam po prírode s mojím nemeckým ovčiakom a poviem vám,poľovníkom ktorým chodím po revíre som tŕňom v oku.Viem prečo,ale nejdem to tu rozvádzať.Podstatné čo chcem povedať je to, že aj mne sa vyhrážali zabitím mojho psa,ale vždy to boli tí istí dvaja bratia,členovia miestneho PZ. Jeden z nich raz vybehol na mňa z gulovnicou,ze mi ide zastrelit psa,ale nemieril na mňa.Povedal som mu,že ak nevytiahne zaver zo zbrane a neprestane,tak ho udám za nebezpečné vyhrážanie sa zo zbraňou v ruke,potom sa stratil.Druhý z nich na mňa vymyslel inú taktiku: pohuckal a vypustil na mojho psa svojích zúrivých kopovov až mi ho pohrýzli.On sa obdaleč uškŕňal.Aj na tých som sa potom pripravil a pri daľšom útoku som ich zahnal plynovou pištolou s dávkou technického korenia.To ste mali vidieť ako sa mi potom vyhrážal,niečo neskutočné...Podotýkam,že môjho ovčiaka nespúšťam z flexi vôdzky,pretože som si vedomý,že by som o neho prišiel a pohybujem sa mimo miest kde sa zdržuje zver.Je to podľa vás normálne?
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Treba sa vždy snažiť zabezpečiť dôkazy a svedkov. Dnešné telefóny dokážu všeličo.
A potom postupovať tak, ako sa sluší a patrí. Pokým sa každý nepostaví k zlej veci lahostajne a bez kompromisu, dovtedy bude na slovensku panovať darebák. 8)
inspiring_gagarin

Príspevok od používateľa inspiring_gagarin »

Bohuzial su vzdy na kazdej strane zodpovedni,aj nezodpovedni jedinci.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Len veru ťažko je v tomto čase aj slušným poľovníkom, keď na opačnom konci, na čele jednej z iniciatív stojí marketingová expertka, bývalá manažérka firmy Coca-Cola. Keby si médiá riadne robili svoju prácu a neprostituovali, možno by to bolo iné a šance by sa aspoň čiastočne vyrovnali...
:roll:
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Akonahle polovnik odpravi psa (napriek tomu, ze jeho majitel nerespektuje absolutne nic), je z toho obrovske halo, media saleju a ja len cakam dalsiu obmedzujucu iniciativu... to ze aj v meste sa pohybuju bezdomovecke individua s polodivokymi psami, ktore utocia na cloveka v svorkach, to nikoho netrapi. A to nemusime chodit ani 200 ani x m mimo obce....
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Zoidberg, inak vždy tak múdro píšeš. Čo máš dnes zlý deň? :)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Rozvediem teda myšlienku:

1) ak sa to stalo tak ako píšeš, tak vina je 100% na jeho strane, ten lesník by mal prísť o zbroják.

2) ak si ale ty po tomto incidente nenahlásil tohto človeka, ktorého ako hovoríš poznáš, na políciu za nebezpečné vyhrážanie so zbraňou, tak tomu človeku sa absolútne nič nestalo a bude to robiť kľudne ďalej a v tejto chvíli možno mieri na iného psíčkara. To že to napíšeš tu je bohužiaľ úplne zbytočné. K tomuto bodu 2 smerovala aj moja reakcia "Ak jediná písomná reakcia ktorú si spravil bola že si to napísal na webforum, tak názor mám, negatívny na lesníka aj teba." Dúfam teda že bola aj iná "písomná reakcia" a že smerovala na príslušný orgán. :wink:
Zamknuté

Návrat na "Udalosti"