Seminár Izraelskej bojovej streľby

polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

ako píše peterson

je demokracia, každý sa rozhodne sám
rozumiem ale jeho pohoršeniu nad tým že sa tu hneď dvíha vlna opozície, je to ako v sekcií inzercia, tiež by sa tam nemala kritizovať cena ktorú niekto udáva za to či ono, atd.

mne to však nevadí a počítal som s tým, webforum ma už v tomto vycvičilo
nikdy nebudeme všetci za jedno a tak to asi má byť

toto je však iba ponuka 8)

nič viac
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Zoid: no ja by som sa tiez nepostavil za tu kameru :) A nic v zlom Polucias, chvilu som o tom rozmyslal, ale ako vidim ten seminar a co sa tam deje ( strelba 10 tich mne neznamych ludi v linii, ked sem tam ich mam az za chrbtom) tak jedine v mojom Osprey mk.3 a aj tak by som nemal z toho dobry pocit. Tiez otazka k tej kontrole, to vazne kontrolujes zbran po kazdom vystrele? Nedavas aspon 2-3 strely na kazdy ciel? V realnej situacii si myslis ze 1 naboj by ti stacil? :?
polucias
častý prispievateľ

si ma pobavil teraz ,
po 1 výstrele? to som písal, najprv čítaj čo som odpovedal

>pred zmenou polohy<

a tá línia, čo na to povedať, záleží na uhle pohľadu, videl si len veľmi málo na to aby si to mohol hodnotiť, veľa sa sušilo aby bola istota že všetci to zvládnu bezpečne, jediný koho si tam videl trochu ujsť sa po kontrole zbadal a zastavil, nikto sa ani len náznakom neotočil do strán, nikto si nemieril na chrbát

to koľko sa to cvičilo a ako bedlivo sa to sledovalo nevidíš,
to že to už bolo na 3 deň semináru tiež nevidíš, koľko už spolu natrénovala tá skupina, už to nie sú celkom neznámy ľudia
(tu je priestor znovu na dojmológiu samozrejme)

opíšem to takto, na komerčnú strelnicu prídeš, postavíš sa do kóje a za tebou chodia ľudia so zbraňami, poznáš ich? majú vybité? vedia s nimi dostatočne narábať? majú prst mimo spúšte keď prebíjajú, a nemieria do susednej kóje pritom? ( to som videl na vlastné oči!!!!)

takže čo je viac nebezpečné podľa teba?
cubitko
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa cubitko »

polucias: zly priklad,ono totiz ked pridem na strelnicu do Sokoloviec tak tych ludi poznam :D. Za chrbtom mi nik zo zbranou nemanipuluje, na to ma "stolcek" v ramci standu a od vedlajsieho standu ma deli 20 cm betonu. ... ak je tam niekto novy, tak na neho dava Igor (majitel) pozor a riadi strelbu.
Ale inak peace, vyzera to zaujimavo, rozmyslal som nad tym este v case ked som nosil bez naboja v komore. Momentalne som ale svoje nosenie prehodnotil na nosenie s nabojom....takze uz je to bezpredmetne.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

rozumiem z videa spravne ze ICS predpoklada nosenie s prazdnou komorou? a dalej ze vyhadzauju pri taktickom prebijani dobry naboj z komory?
polucias
častý prispievateľ

v tomto sa ale kapitálne mýliš :!:

to ako nosíš tu nie je vôbec dôležité , naťahovanie sa tam neustále trénuje z mnohých dôvodov

to že si raz natiahneš a dáš za opasok neznamená že nebudeš musieť znovu,
závady, prebíjanie, atď.
to je absolútne nesprávny pohľad na ICS skrz náboj in/out
prehovárať ťa nebudem ale nenechaj sa tým zaslepiť, resp. neodradzuj ostatných skrze 1/1000cinu systému ktorú si môžeš aj tak zvoliť sám a nemá na systém žiadny vplyv

a ne laile sú sidce betónové kóje ale nie všade je to tak, nie všade za každým z nových niekto stojí, a starý pardáli z polície a vojakov to sú ešte len lahvôdky, myslel som to všeobecne ten príklad a myslím že to sedí dokonale

appropo u igora som bol raz na IPA preteku a v jednu chvíľu som musel z priestoru strelnice odísť lebo mi už bolo zle z toho čom tam tí ľudia robia a nechcelo sa mi písať uradný záznam že čo som videl a ako sa to stalo, zázrak že odtiaľ vídu vždy všetci živý, pre mňa teda Laila nie ideálny príklad bezpečnosti , keď si ju už spomenul
polucias
častý prispievateľ

vidíš a presne to tomto to je, hneď prvý sa na to chytil

Lukee - nie ! v žiadnom prípade sa pri taktickom nevyhadzuje dobrý náboj z komory to je úplne proti zdravému rozumu a garantujem ti že také veci sa v ICS nerobia
Ixo
prispievateľ

Príspevok od používateľa Ixo »

Absolvoval som tento kurz, tak sa pokusim strucne a objektivne napisat svoje dojmy:

Izraelska bojova strelba je proste "ina" :) , vela veci nemusi cloveku sadnut. Tak ako mne. Po absolvovani kurzu som sa vratil k veciam ktore som sa naucil inde (konkretne RDAcka).

ALE

kurz by som mohol charakterizovat frazou "za malo penazi vela muziky". S kludnym svedomim ho mozem odporucit. Najzaumavejsi bol druhy den. Urcite to treba vyskusat. Ako som pisal vyssie, aj ked vam nemusi vsetko sadnut, tak ako hovoril Kyle Lamb: nieco si najdete, a to si vlozite do svojej "tactical toolbox" :)

Ak sa niekto rozhoduje ci ist alebo neist, tak u mna ano! Co viem, tak chalani ktori to absolvovali nelutovali.
inspiring_swanson

kristepane polucias klidek, som sa len pytal nic viac a nikoho neodradzam, a keby aj tak ja co mam ZP par mesiacov na to nemam autoritu. vobec tu nechcem tematizovat in out. :D ale vidim ze moje nazory na danu temu v inom vlakne v tebe vzdbudili defenzivnu reakciu

nahodou vyzera to zaujimavo, isiel by som sa na to pozret keby to nebolo v cesku. robi sa nieco taketo aj u nas?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Luke1811: Poluciasov príspevok ktorý začínal: "v tomto sa ale kapitálne mýliš :!: " nereagoval na teba alebo na cubitka.
polucias
častý prispievateľ

zoidberg37 má pravdu reagoval som na toho predtebou, než som to napísal tak si tam už pridal otázku ty Luke :lol:
ide o to že práve teba trochu pomýlil

appropo Luke - toto čo som sem zavesil je 30.3.,31.3.,1.4. na slovensku 8)
o 2 týždne to bude po tom termíne aj v česku. :!:

ak to nie je zo stránky jasné tak sa ospravedlňujem a napravím to.
inspiring_swanson

ten link z prveho prispevku v teme je dako nefunkcny
polucias
častý prispievateľ

http://www.bojovesimulace.cz/Seminar_ICS.html

už to funguje, niekde bola chyba ale je to už odstránené :wink:
friendly_leavitt

Príspevok od používateľa friendly_leavitt »

Zdar chlapi
Viem, ze zijem na Slovensku, kde je asi najvacsi pocet odbornikov na m2.
Ale: Bol som ucastnikom tohoto kurzu a :
Uz to, ze ma clovek ZP svedci o tom, ze by mal ovladat ako zakony, tak i prakticke zaobchadzanie so zbranou, aspon zaklady.
Na kurze bola na 1. mieste BEZPECNOST!!!
Takze vyvodzovat akekolvek zavery z reklamnneho videoklipu je myslim unahlene. Kazdemu jednemu ostremu cviceniu predchadzalo umorne susenie kazdej techniky.
Je vela kurzov, instruktorov, technik, postojov, a kazdemu vyhovuje nieco ine.
A to, ze ICS je uplne z ineho sudka ako zauzivany postoj Weaver, a pod. je len dobre.
Odporucam zaobstarat si knihu Frantiska Zavadu Izraelska Bojova Strelba, trosku sa oboznamit o co ide a ist na kurz.
Chcem sa chalanom podakovat za skvelo odvedenu pracu a ta cena...BEZKONKURENCNA!!!
P.S. ICS je o preziti, nie o scitavani bodov.
polucias
častý prispievateľ

vďaka za report.
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"