Barrett M82 (50BMG)
-
inspiring_haslett
Samozrejme výkon streliva a zákon, ktorý to zakazuje je jedna vec... ceny takýchto zbraní sa pohybujú v stotísícových sumách a výstrel v stovkách korún... ale povedzme že sa nájde niekto kto by takto zainvestoval a výkon streliva by bol povolený, tak na Slovensku na to nemáme civilné strelnice (čo do vzdialenosti, lebo 500m je málo) a na vojenskú sa dostane len málokto.
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
Heh, nehovoriac o dostrele/ohrozeni nasiroko nadaleko by Ta .50BMG pri prvom vystrele 'do vzduchu' zatlacila do zeme po kolena a ak by si mal zlomenu len klucnu kost, obisiel by si este vcelku dobre....45 napísal:Ja by som skludom strielal aj do luftu
Inak, ten rusky API/API-T 14.5x114mm vykonovo prekonava BMGcko, a NTWcko z ktoreho by si strielal mozes lahko switchnut na MG151/20x83.5 mm, s ktorym by si si uzil este viac 'zabavy'
NTW:
http://www.club.guns.ru/images/ntw/ntw1-sm.jpg
V reale je ale pre bezneho strelca toto vsetko skor v risi fantazie, v nasich pomeroch absolutne nevyuzitelne kalibre a zbrane, ich prebijanie nocna mora (nic komplikovaneho, ale kvoli rozmerom odpada moznost pouzitia standardnych lisov, trimerov, atd.) a vykonovo zoslabene na uroven nasej legislativy stracaju caro uplne.
Bez ohladu na teoreticky dostrel, balisticke krivky, atd. to chce spickoveho a skuseneho strelca aby bez zbrane uchytenej v benchreste na kilometer trafil ludsku siluetu, a na to bohato staci ci uz .308W, .300WinMag, .338 Lapua, .30-06 a pod.
Su obrovske rozdiely medzi strelcom ktory je dobry do 200m, strelcom ktory je dobry do 700m, a strelcom ktory zvladne 1000m a viac...
Gunslinger
-
inspiring_jackson
- Gunslinger
- moderátor
Igor: Jedine ak tak v okoli letiska/pri pristavani a s obrovskym stastim... Na takuto moznost clovek nechce ani pomysliet, ale ciste teoreticky: .50BMG ma "ucinny dolet" (na to aby spravila aku taku skodu) len cca 2-2,5km, a celkovy dolet len cca 6,5km, cize bezne lietadlo letiace vo vyske cca 10km rychlostou 970kmh je bezpecne vysoko a prilis rychle. Aj ak by pristavalo a letelo len povedzme 270kmh, vies aky lead (predmierenie) by si musel pouzit na 2km vzdialenost?
Heh, to mi pripomina jednu konverzaciu medzi novym pilotom a riadiacou vezou:
Riadiaca veza: Udajte svoju vysku a polohu ?
Novy pilot: Meter osemdesiat a sedim uplne vpredu...
Gunslinger
Heh, to mi pripomina jednu konverzaciu medzi novym pilotom a riadiacou vezou:
Riadiaca veza: Udajte svoju vysku a polohu ?
Novy pilot: Meter osemdesiat a sedim uplne vpredu...
Gunslinger
- Gunslinger
- moderátor
tenorista: Drzim palce aby Ti to vyslo, ale na prvy krat staci aj len rana ci par ran (aby to cloveka hned aj neodradilo
Na druhej strane take lomzelezo ako si Ty asi ani 50BMG moc z miesta nepohne
Tusim by som mal tych 20kg pribrat naspat aby som si tiez mohol strelit z tej Tvojej krasavice
Meno uz si jej vymyslel ?
Gunslinger
Na druhej strane take lomzelezo ako si Ty asi ani 50BMG moc z miesta nepohne
Tusim by som mal tych 20kg pribrat naspat aby som si tiez mohol strelit z tej Tvojej krasavice
Gunslinger
- Gunslinger
- moderátor
http://www.50bmgsupply.com/ammo.shtml
Ironicke, ze vonku najlacnejsie vychadzaju priebojne a zapalno priebojne... (cca 80Sk/kus), zatial co sniper 750gr stoji 'az' cca 145 Sk/kus...
Inak, za cenu tych 12 nabojov kupenych na slovensku sa da zvonku doviezt kompletna sada na prebijanie .50BMG aj s lisom (cca 5,000Sk komplet +cca 4,000Sk doprava +cca 3,000Sk clo/DPH)...
http://www.intlmidway.com/intl/eproduct ... mID=845765
Gunslinger
P.S.: 'Tlusta Berta' ma tiez napadlo ako prve
P.P.S.: Mal som trochu trouble s compom (kdesi som chytil jeden z tych novsich Virutov = komplet reinstalacia, grrrr...
ale hned ako sa bude dat sa Ti na to pozriem
Ironicke, ze vonku najlacnejsie vychadzaju priebojne a zapalno priebojne... (cca 80Sk/kus), zatial co sniper 750gr stoji 'az' cca 145 Sk/kus...
Inak, za cenu tych 12 nabojov kupenych na slovensku sa da zvonku doviezt kompletna sada na prebijanie .50BMG aj s lisom (cca 5,000Sk komplet +cca 4,000Sk doprava +cca 3,000Sk clo/DPH)...
http://www.intlmidway.com/intl/eproduct ... mID=845765
Gunslinger
P.S.: 'Tlusta Berta' ma tiez napadlo ako prve
P.P.S.: Mal som trochu trouble s compom (kdesi som chytil jeden z tych novsich Virutov = komplet reinstalacia, grrrr...