Dráma v Košiciach: Z auta strieľal na okoloidúcich!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

rado74 napísal:Bauer, je dobre ze vela spoluobcanov to sebazhodnotenie nema lebo poznam dost takych co si plynovym flusadlom akurat zhodnocuju svoje posramotene ego alebo maleho vtaka a takych veru s legalne drzanou zbranou v uliciach netreba lebo na to nie su dostatocne mentalne vybaveni, asi tak.
Absolútny súhlas.

Bauer: aha, všetci tí zločinci páchajú prepadnutia pretože nemajú na hlavni červenú plombu. Živo si predstavujem ako chcem spáchať lúpežné prepadnutie - to je myslím iba priestupok s pokutou do 20 eur, ale zastaví ma skutočnosť že si netrúfnem prefarbiť červenú plombu, pretože to by som už mal zakázanú zbraň, to už je vážne. :D Veľmi spokojní budú aj mnohí dôchodcovia, ktorí neležia na JISke iba vďaka tomu, že pri obrane svojho pozemku pred magnetmi ich plynovka vyzerala ako ostrá a nebolo ju teda nutné použiť. A ak k tomu pripočítam radosť všetkých čo robia napríklad historické rekonštrukcie druhej svetovej vojny a strieľajú s expanzákmi, že budú musieť mať červené p***** na zbrani (akoby nestačilo, že nemajú dosť peňazí na dobové expanzy a preto musia strieľať expanznými SA24 a SA58), tak vzniká dokonalý stav, keď sme výrazne obmedzili jednu skupinu slušných plynovkárov a absolútne nič nespravili proti skupine tých neslušných, pretože kto ide porušiť jeden zákon, zrejme ho nezastaví, že musí porušiť iný - oveľa menej závažný.

Opäť chceme zákonom riešiť problém, ktorý je v súčasnosti na zrejme najlepšej možnej úrovni aby toho nebolo málo, tak riešenie je reštriktívne a neúčinné, proste to pravé placebo aby sme sa mohli potľapkať po ramenách ako sme zas prispeli k celkovej bezpečnosti.

Ja sa v súvislosti s plynovkou sa bojím jedinej veci aby z nej po mne niekto nevystrelil na vzdialenosť menšiu ako meter, oveľa viac sa bojím noža či narkomana čo sa začne oháňať injekčnou striekačkou.

V akom skynete/matrixe ľudia žijete, že sa viac bojíte právnych ťahaníc za zastrelenie zlodeja s plynovkou ako toho, že ten istý zlodej vás zabije s nožom, pretože plynovky budú dostupné iba na malý zbroják alebo nafarbené na ružovo?!!!
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Bauer:
Pri oboch tvojich nočných morách si viem predstaviť horší, ale naozaj oveľa horší priebeh a skutočné naplnenie významu "nočná mora".
A som presvedčený, aj vzhľadom na to, akým spôsobom píšeš o svojej rodine, že to vieš aj ty...

Nikto normálny nebude mať radosť ani dobrý pocit, ak v NO komukoľvek zoberie život, tobôž nie nerozvážnemu sprostému decku.
Ale obranca si obvykle nevyberá miesto, čas ani spôsob, to je výsadou útočníka... Jeho voľba, jeho život.

Nezmyselnosť označovania ústia plynoviek už myslím dostatočne popísal Zoid.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Bauer: V jednom state v USA uz 30 rokov plati zakon ze v kazdej domacnosti musi byt povinne aspon jedna strelna zbran , od platnosti toho zakona sa tam nestala ani jedna vrazda ... a Ty chces ist cosi zakazovat :lol: ked si tu p****** plynovku nebude moct kupit tak si ju vyrobi alebo da vyrobit ci uz funkcnu zbran alebo atrapu a bude pachat nadalej zlocin
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja si tiez myslim, ze nie je cesta obmedzovat beznych ludi v aktivitach, ktore nemaju dovod byt zakazane, ak sa bavime o obcianskej spolocnosti a obcianskych slobodach (vlastnictvo zbrani, strelba atd.), v ktorych ludia s kriminalnym/nestabilnym spravanim budu tak ci onak pokracovat, bez ohladu na moznosti a postih. Z celospolocenskeho hladiska to moze iba destabilizovat celu spolocnost a nahravat kriminalnym zivlom. Vid priklad Mexiko, ako krajinu s totalnou restrikciou vlastnictva zbrani (dokonca aj policajti v civile maju problem si vybavit zbran na nosenie), kde je stav na urovni obcianskej vojny. A toto tam bude dovtedy pokial sa nenecha moznost ludom zabezpecit si vlastnu bezpecnost .. skromne dodam, ze je to len moj nazor. Ja stav v tejto krajine chapem ako memento ako suvisi kriminalita a restrikcie ohladne zbrani.
Bauer
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja viem, že sme teraz všetci v poslednom období podráždení a bojíme sa ďalšieho obmedzovania zákona o ZaS. Ja mám možnosť ochrany života a zdravia svojho a svojej rodiny veľmi rád a nerád by som sa ho vzdával.
Chápem, že obmedzovanie slušných plynovkárov alebo KVH nie je riešením. Len mám pocit, že medzi nami slušnými občanmi, žije aj niekoľko psychicky nestabilných jedincov, ktorí sa síce k ZP nikdy nedostanú ale budú naďalej blbnúť s plynovkami a expanzmi a môžu spôsobiť omyl/nehodu, ktorý bude nepríjemný pre nás nositeľov legálnych zbraní, lebo médiá to nafúknu a OČTK môžu nespravodlivo zareagovať.
Tak som myslel, že prítomní fóristi skúsite poteoretizovať, ako týmto "pacientom" zabrániť aby nám slušným držiteľom ZP mohli spôsobiť problémy.
Naposledy upravil/-a Bauer v 23 Máj 2012, 14:31, upravené celkom 2 krát.
vanto
častý prispievateľ

Nedavno som kdesi cital ze na Sk je cca 100 tisic de facto psychopatov. Tam bola narazka na to, ze na cestach je vela agresivnych jedincov. Ak je to tak, je to obrovske cislo, ale otazka je co s tym teraz? Ja som zastanca toho, ze treba nechat ludi a spolocnost to uregulovat spravnym smerom, ak sa do toho nanuti stat a vyhradi si exkluzivitu, to jednoducho nepotiahne. Myslim to vo vseobecnosti, nejde len o problematiku zbrani. Vlastne obcianska spolocnost toto aj predpoklada anagazovanost samotnych ludi, realita je vsak taka, ze obcan, ktory ma snahu o napravu veci je odstaveny na druhu kolaj. A v zasade plati to, ze je lahsie "pomilovat" niekoho kto nebude robit problemy ako naopak... Teda aspon sa neviem ubranit tomuto dojmu, ak sledujem niektore veci okolo
vanto
častý prispievateľ

A co sa tyka tvojej otazky, rozumna cesta je nebat sa povedat verejne, ze taketo konanie moze viest k ujme pachatelovi s plynovkou, resp. ze obcania sa nemusia bat konat voci cloveku (trebars legalne drzanou zbranou - aj ked vsetci co takuto zbran maju su si vedomi zakona a v principe vedia co mozu a co nie), ktori takto kona. Lenze u nas je to jednoducho tabu taketo nieco verejne pripustit.
Bauer
častý prispievateľ

Považujem hrozbu nožom za menší problém ako s plynovkou, pretože keď by ma niekto ohrozoval napríklad aj sekerou, jeden zásah poloplášťom 9mm do stehna páchateľ ide do kolien a ak netrafím kosť alebo stehennú tepnu, bude mať len poučenie. Ale keď útočník vyjadrí reálny zámer usmtiť a podloží to mierením čohokoľvek v tvare strelnej zbrane na človeka, použijem adekvátnu obranu smrtiacou silou. A keby to fakt bolo len s "hračkou", vyčítal by som si, čo keby som sa na tú "vec" lepšie pozrel a rozoznal, že je to "hračka" mohol som odpovedať len hrozbou strelnou zbraňou a s poučením bez krviprelievania poslať páchateľa domov. Mnohí z vás fóristov sú skúsení strelci z praxou a vedia, že na vyhodnotenie NO zostáva obrancovi len pár zlomkov sekúnd a preto som navrhol tú červenú blombu aby to obrancom zjednodušila a nie obmedzila plynovkárov a KVH.
vanto
častý prispievateľ

Ale tou blombou by sa znizil pripadny efekt obrany so samotnou plynovkou nie? Ono prve zprisnenie tu uz badat a to, ze aj prehresky s D-ckovymi zbranami sa posudzuju na useku zbrani a streliva. Dolezite je hlavne to povedomie, aby clovek si bol vedomi, svojho konania. Lenze tu je trosku problem, trebars obciansky zakonnik predpoklada urcitu uvedomelost a normalnost obcana, ale ked niekomu chyba to jedno koliesko tak nato asi riesenie neexistuje, iba patricny trest.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Bauer napísal:Považujem hrozbu nožom za menší problém ako s plynovkou ...
Tak s tým (ani ja) nesúhlasím. Samotná hrozba nie je nebezpečná, ale ak dôjde k použitiu zbrane, tak následky použitia plynovky sú teda o dosť menej nebezpečné ako následky použitia noža či inej chladnej zbrane.
Bauer napísal:... pretože keď by ma niekto ohrozoval napríklad aj sekerou, jeden zásah poloplášťom 9mm do stehna páchateľ ide do kolien a ak netrafím kosť alebo stehennú tepnu, bude mať len poučenie.
To je teda hodne odvážne tvrdenie. Ak ma niekto bude ohrozovať sekerou, tak teda určite nebudem mieriť na jeho stehno! Skús trochu googlit ohľadom účinnosti útoku chladnými zbraňami a o zastavení útočnika prvou/jednou ranou.

Sme OT, takže z mojej strany howgh.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 23 Máj 2012, 17:24, upravené celkom 1 krát.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Bauer: ja som hlavne rád, že mnoho tých psychicky nestabilných jedincov sa uspokoja s plynovkou a nepokúša sa ďalej o zbroják. Ono nemusíme si mazať med okolo huby, nestabilní jedinci sú určite aj medzi držiteľmi ZP, všetko je to o štatistike. Takisto nezabrániš úplne nehodám na cestách atď.

Čo sa týka toho príkladu so sekerou, tak to je také krčmové vyhlásenie, ak ťa niekto ohrozuje s chladnou zbraňou, tak väčšinou na kontaktnú vzdialenosť, nie je od teba 20 metrov aby si ty vytiahol zbraň, primieril na nohu (ktorá sa bude zrejme pohybovať) a mierenkársky vystrelil. Verím že o tomto by mohol viac napísať Polucias alebo niekto koho povolanie má k takýmto typom útokov blízko. Myslím že pri tej kombinácii strachu a stresu, že niekto kto je odo mňa meter má úmysel ma zabiť so smrtiacou zbraňou by som bol rád keby som vystrelil od boku niekam do oblasti brucha-hrude, ak by som sa psychicky úplne nepoložil.
Bauer
častý prispievateľ

Tak poviem príklad, čo sa týka toho NOŽA MIMO KONTAKTNEJ VZDIALENOSTI. Raz som šiel okolo autobusovej zastávky v Bratislave v Petržalke, kde sedeli dvaja chlapčiská. Jeden z nich si všimol, že som po nich prešiel pohľadom, otvoril v ruke jednoručku a zakričal po mne: "Chceš aby som ťa dorezal ?" Moja reakcia, kým sedel tam na lavičke ďaleko cca 4-5 m odo mňa, ani som mu nevenoval pozornosť a kráčal zvesela ďalej. On mal len nôž, ja pod sakom 9mm. Kým bol mimo kontaktnej vzdialenosti, nebolo o čom. Situáciu som vyhodnotil tak, že nie je nutné zahájiť žiadnu obranu, keďže hrozba nebola reálna. Verím, že ale o trochu viac adrenalínu by sa vo mne objavilo, keby ten sociopat z lavičky vytiahol nejakú vec podobnú strelnej zbrani, NAMIERIL na mňa a zakričal niečo ako " Chceš rozstrielať kolená ty k...?" Uvítal by som, keby ste ma chápali, že v tomto chcem, nájsť rozdiel.
Rovnako keď by prišiel do banky páchateľ ozbrojený nožom, bol by bezprostrednou hrozbou len pre osoby v kontaktnej vzdialenosti. Banková úradníčka o tri priehradky ďalej by možno aj odvážne stlačila poplachové tlačidlo. Len keď má páchateľ predmet vzhľadu strelnej zbrane a mierením kontroluje celý priestor, cítia sa ohrozené na živote a zdraví všetky osoby v miestnosti.
Bauer
častý prispievateľ

vanto napísal:Ale tou blombou by sa znizil pripadny efekt obrany so samotnou plynovkou nie? .
Myslel som, keby bola tá prepážka, čo je v hlavni plynovky natretá na červeno, paralizujúca látka z vystrelenej nábojky by naďalej bola schopná zasiahnuť útočníka alebo besného psa. Len efekt hrozby strelnou zbraňou by sa vytratil.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

4-5m je na noz kontaktna vzdialenost. stovku uplne obycajni, mierne trenovani ludia sprintuju za 13 sekund. za aku dobu prekona vzdialenost 4-5m?
ma otvoreny noz a ma iniciativu v utoku.

ak si vyhodnotil situaciu, ze ma iba noz a je az 5m odo mna a preto nie je realna hrozba, tak si podla mna totalne zlyhal a to ze si prezil bolo len tvoje stastie, ze sa ta ten tlk rozhodol nezapichnut.
neverim, ze keby na teba vtedy zautocil, tak ze by si to prezil, myslim si, ze by si to ustrielal maximalne na remizu, obaja zraneni/obaja mrtvi, ale skor si viem predstavit scenar kde z toho on vyjde uplne zdravy a ty si tazko zraneny/mrtvy.
to ze vnimas len strelnu zbran ako hrozbu a vyznam chladnej zbrane si sa rozhodol uplne bagatelizovat je len tvoja nevedomost.
vanto
častý prispievateľ

Bauer: ved o to ide, ze by bolo jasne,ze sa jedna o plynovku, co v pripade osoby braniacej sa by znacne znizilo mozny psychologiky efekt na zastrasenie utocnika...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"