V Komarne strielal opity vodic na policajta

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
zandar
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

..po 20 rokoch v priamom vykone zvazujem o civile, no nie koli robote (tu mam stale rad) ba koli novinarom a dementom co nemozu pochopit, kto je v krajine kral, abo ináác v demokracii "vlada" !
..jak som raz verejny cinitel a chranim prava a majetok ludi, nemoze sa na mna pozerat ako na debila a vraha .. pardon za vyraz.
..policajt musi stale pristupovat ku kontrolovanym obcanom, ako ku podozrivym - priklad ktory z vas jazdi medzi 00.00 a 04,00 hod. len tak bezcialne, ze ked ho zastavim vravi ze nema co robit a len sa tak prevaza ?? preto som sice huj no stale mi vravia, ze to prehanam s tou bezpecnostou, no radsej mam pred sebou brokovnicu abo pi82 aby som nedopadol ako policajt o ktorom ide rec ;)
..no nikdy nehovor nikdy ... mna spoznate bo ruku mam pri kontrole stale na zbrani a vyrazne davam povely co robit. tak nas to ucili ;) asi je fakt navyssi cas na zvazenie co dalej ;)
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa polucias »

keby bol každý ako ty, vypadá to tu inak,
holt niekomu to v hlave zapne ako by sa mal chovať, že to čo vás učili nebolo len na to aby ste v pezinku zabili nejak čas do obeda.

gewehr : fakty ktoré my potrebujeme sú jasné. obaja v aute, koniec, viac netreba
myslím že toto forum je práve plné ľudí ktorý majú čo k veci povedať a reálne to zhodnotiť
my chceš tvrdiť, že si počkáš na nejaké ofiko stanovisko a potom to zhodnotíme?
ty kde žiješ? stanovisko bude také aké bude treba aby bolo
na udalosti v devínskej je nejaké stanovisko?, výsledok vyšetrovania?
vedenia našich zborov ako aj štátu sú paródiou na velenie, sú len svetlé výnimky medzi radovými príslušníkmi ktorý sú systematicky umlčiavaný lebo nevyjú s vlkmi.
žiadny reálny výcvik, aj toho čo majú je katastrofálne málo a ešte aj absurdne, neefektívne veci od streľby až po sebaobranu.

vaquero : píšem k tomu preto, že mám mnoho známych aj medzi policajtmi tu aj v zahraničí a mám aký taký obraz. ale napísal som to tak aby sa vyjadril niekto kto to absolvoval ako napr. zandar , ktorý by nám to opísať mohol
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

Je zaujímavé sledovať ako vždy pri podobnej udalosti nasleduje obligatórne odsúdenie takéhoto konania na rôznych fórach, akoby sme v opačnom prípade boli všetci kolektívne zodpovední za individuálne zlyhanie nejakého narušeného jednotlivca ktorý sa bohvieakými cestami dostal k zbrojnému preukazu.

Je to vizitka práce PZ, jednak pri samotnom zákroku a rovnako tých ktorí by mali dbať na to aby ZP nedostal do rúk opilec.
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

teraz tu budem prezentovat cisto moj nazor:
- nezvladnuty zakrok, minimalne v tom, ze obaja policajti sa odobrali a posadili do auta, vizualne nikto nekontroloval vodica. U cloveka, ktory spachal trestny cin (3 promile za volantom) je dovodne predpokladat skratove konanie, resp. snahu ujst atd. Bezpecnostnu prehliadku predpokladam nevykonali tiez.
- k strelbam policajtov- na taketo situacie ich urcite nepripravuju strelby, toto je vec taktiky, zdraveho rozumu, nie strelieb. K strelbam len tolko- co sa chalani nedoucia vo volnom, vlastnom case na vlastne naklady, to ich na strelbach nenaucia. Rocne vystrielaju minimum, vacsinou mierenka v klude po 2 zasobniky, resp. jednoduchy parkur. Na zmenu systemu strelieb, nacvicovanie roznych situacii pre rozne zlozky sa tlaci uz dlho...zatial ziadna zmena. Predpokladam, ze ked sa u nas budu vyskytovat castejsie situacie ake sa deju v USA pri kontrolach vodicov a bude tu castejsi vyskyt syndromu "active shooter", zmeni sa aj vycvik policajtov a mozno sa konecne zainvestuje aj do ich ochrany (povinne nepriestrelne vesty, minimalne na 9mm luger) a prezbroji sa PZ.
Na druhej strane pachatel ma stastie ze zije. Boli naplnene jednak podmienky nutnej obrany a jednak ustanovenia zakona o PZ o pouziti zbrane na zamedzenie uteku nebezpecneho pachatela(resp. aj ine dovody), cize to chlapik mohol dostat aj od zadu, pri uteku, vzhladom nato, ze velmi nespolupracoval. Ze prezil v tomto pripade beriem ako plus, chcelo by to exemplarny trest.
Zranenemu policajtovi prajem skore uzdravenie, snad bez trvalych nasledkov.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

polucias napísal:gewehr : fakty ktoré my potrebujeme sú jasné. ...
myslím že toto forum je práve plné ľudí ktorý majú čo k veci povedať a reálne to zhodnotiť...
Ked sa niecoho bojim tak su to dve skupiny ludi. Poprve ludia, ktorym je hned na prvy pohlad vsetko jasne z jedneho novinoveho clanku, a druhou skupinou su neohrozeni internetovi diskuteri, ktori svoju odbornost dokazuju dlzkou prihlasenia a poctom prispevkov.

Mne moje skusenosti hovoria jasne. Skor ako nieco zacnem hodnotit, pockam si minimalne na verifikaciu "faktov" z viaceryhc zdrojov. A tiez mi hovoria, ze mam s velkou rezervou brat mnohych internetovych majstrov sveta, ktori cez prizmu svojej zarobkovej cinnosti maju hned absolutne jasno.

Napism to este raz. Skoncilo to zle. Jeden tazko zraneny. Keby ale dotycní policajti boli pistolnici obtahujuci od boku strielajuci dvojrany, mohlo to skoncit tazko zranenym a mrtvym navyse ktomu. Takze si netrufam tvrdit, ci by to bol potom profesionalnejsi zasah. Mali byt ti policajti ostrazitejsi? Zavedieme teda u nas to, ze by sme ako v niektorych statoch USA pri zastaveni hliadkou mali povinne davat ruky viditelne na volant a pri sebemensom podorzivom rychlejsom pohybe dostali gulu do ladvin? Neviem, nepoznam, netusim. Neviem vlastne ani co sa tam stalo, to nevie ani ten pisalek, z ktore ho clanku tu vsetci vychadzame. Preto skusme pockat aj s hodnoteniami vycvikovho systemu policie az budeme vediet viac. Ak vobec niekedy budeme vediet tolko, aby sme to tu na nejakom verejnom fore fandov zbrani vobec vedeli posudit.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa polucias »

vidím že obhajuješ skôr to že policajti vyfasovali výprask a páchateľ ostal živý ako to že mali byť ostražitejší a ani sa strielať nemuselo
keby to robili ako v USA? no bodaj - ale tvoja verzia je trochu priatiahnutá za vlasy ako inak, len aby si dal jasne najavo ako veľmi nesúhlasíš s kritikou na adresu postupu polície, pretože si musíme ešte počkať na potvrdenie informácií atd.
jediné s čím súhlasím je "Ak vobec niekedy budeme vediet tolko, aby sme to tu na nejakom verejnom fore fandov zbrani vobec vedeli posudit."
čistá pravda, pretože sa k nám nikdy nedostane toľko informácií koľko by sme chceli lebo prúsery a zlyhania ktorých je neúrekom sa dostať von proste nemôžu
to čo prenikne alebo zachytia médiá ako toto je len špička ľadovca.

"cez prizmu svojej zarobkovej cinnosti maju hned absolutne jasno"
neviem aká je tvoja prizma...
ale my z OZ vidíme tie "interné" postupy , výcvik atd... z denno denne tak máme pomerne rýchlo jasno v mnohých veciach
ako tu bolo spomenuté kto sa z vlastné nenaučí dostane od štátu nedostatočne málo na výkon svojho povolania - lenže väčšine je to jedno a potom vznikajú takéto situácie

v súvislosti s touto udalosťou som si spomenul ako som nedávno dostal pokutu za rýchlosť. jeden ku mne prišiel, pozrel doklady, a išiel si sadnúť do auta, vraj vypísať, bola polnoc, vystupil som z auta a išiel kním, obaja tam sedeli, nikde nikoho, stačilo im tam hodiť dymovnicu a prášiť preč,a o nejakom útoku ani nehovoriac, nemali by šancu.

preto sa pýtam, je toto štandardný postup? keď je tak zaužívaný,
či je to len lenivosť toho druhého vystúpiť a kryť chrbát kolegovi?
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

no nič, existuje jedno porekadlo: "Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem."
mudruj si tu bez mňa :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ako napísal Sauer- hliadka dosrala sl.zákrok. Som zvedavý, ako budú na inšpekcií odôvodňovať, prečo obaja sedeli v sl.vozidle napriek tomu, že mali na mieste osobu, ktorá sa dopustila tr.činu a malo dôjsť k jej obmedzeniu, bezpečnostnej prehliadke, spútaniu a zabezpečovaniu.
Nafúka mi osoba hodnotu , ktorá je už v tr.čine- nemám v aute čo vypisovať. Vodiča obmedzím na os.slobode, prehliadnem, nechám, aby si uzamkol vozidlo a eskortujem ho na OO PZ. Bodka.
Vychádzam len z faktu, že bolo strielané na policajtov sediacich v sl.vozidle.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

dnes už viem kto bol páchateľ. viem ako vyzerá. v rámci nitri ho bolo možné ešte nedávno vídavať ako vodiča veľmi čmudiacej avie, ktorú x krát nechal volne bežať na mieste kde sa ani vánok nepohol a skoro som sa x krát zadusil. keď som mu to raz povedal, tak pozrel na mňa ako by som mu zjedol večeru a áviu nechal bežať ďalej.
MisoTN
prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

Tazko mi sudit cloveka ktoreho poznam iba z TV a novin, ale toto bol evidentne debil. :evil:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"