Náboje 9 Luger LIMIT
Nie, tombak sa pouziva aj na olovennych strelach. Akurat ak sa prereze vyvrt na olovo, nedochodza k nadmernemu opotrebeniu, maximalne k zanasaniu drazok olovom... a to sa da vycistit. Ci uz mechanicky, alebo vhodnym pripravkom.
Tusim ste odbocili trosku od podstaty, tak vas vratim spat do problemu.
Ci je olovo ako jadro strely potiahnute CuZn10 alebo CuZn30 je "za jedno" hovori to iba o triede mosadze.
Podstatny je fakt, ze OCELOVY (ZELEZNY) PLECH je pokoveny CuZn10 !
TOMBAK AKO TAKY O SEBE NEMAGNETIZUJE!
Ci je olovo ako jadro strely potiahnute CuZn10 alebo CuZn30 je "za jedno" hovori to iba o triede mosadze.
Podstatny je fakt, ze OCELOVY (ZELEZNY) PLECH je pokoveny CuZn10 !
TOMBAK AKO TAKY O SEBE NEMAGNETIZUJE!
Rasto precitaj si este raz moj prispevok a nekric
Nepochopil si ho.
Ak sa vyvrt prereze cez tombak na olovo, tak pod nim asi nemoze byt ocelovy plast ze. Tym som chcel Yarcovi povedat, ze tombak sa pouziva aj na potiahnutie ocelakov, aj na potiahnutie cisto olovennych striel. Problemom u Limitov je samozrejme ten ocelovy plast pod tombakom ako si nam tu pekne zakrical.
Ak sa vyvrt prereze cez tombak na olovo, tak pod nim asi nemoze byt ocelovy plast ze. Tym som chcel Yarcovi povedat, ze tombak sa pouziva aj na potiahnutie ocelakov, aj na potiahnutie cisto olovennych striel. Problemom u Limitov je samozrejme ten ocelovy plast pod tombakom ako si nam tu pekne zakrical.
Olovo spravnej tvrdosti je ako masielko pre hlaven a vydrzala by mnohonasobne dlhsie vid malorazky a ich nesmrtelne hlavne.
Problem tkvie len a len v ocelovych plastoch a tenkej vrstve maziva CuZn10.
Problem tkvie len a len v ocelovych plastoch a tenkej vrstve maziva CuZn10.
Preto mi podozrivo po vybuchani 5tis super extra limitov zacali miznut drazky v shadowe.
Rasťo:
Celé toto "prekrikovanie" vzišlo z toho, že ste od začiatku hovorili o "tombakoch" a mysleli ste "oceľový plášť potiahnutý (príliš tenkým) tombakom", čo nie je úplne do bodky to isté
Že oceľový plášť strely (resp. oceľ potiahnutá príliš tenkou vrstvou niečoho mäkšieho) dáva vývrtu zabrať, o tom asi niet pochýb.
Celé toto "prekrikovanie" vzišlo z toho, že ste od začiatku hovorili o "tombakoch" a mysleli ste "oceľový plášť potiahnutý (príliš tenkým) tombakom", čo nie je úplne do bodky to isté
Že oceľový plášť strely (resp. oceľ potiahnutá príliš tenkou vrstvou niečoho mäkšieho) dáva vývrtu zabrať, o tom asi niet pochýb.
dnes som bol pre náboje LIMIT a absolvoval som návštevu vo výrobných priestoroch za plnej prevádzky.
Firma vyrába na starých dobrých strojoch od Sellieru a nejakého maďarského výrobcu. Podrobne som si prezrel proces ťahania nábojníc a ťahania plášťov striel. Výrobca už dlhodobejšie používa iba zápalky Fiocchi. Osobitne mi bol ukázaný a odborne okomentovaný proces kompletizácie nábojov- teda plnenie prachom a osádzanie striel. Stroj, ktorý dávkoval prach má trnový doraz, ktorý je citlivo nastavený na presné množstvo prachovej navážky. Nižšie alebo vyššie množstvo prachu výškovo posunie trn, čo okamžite mašina a obsluha zaregistruje a náboj je vyradený. V boxe na vyradené náboje nebolo nič.
Skúsenosti niektorých českých užívateľov komentovať nemôžem. Problémy sa vyskytli vraj v r.2013, kedy sme kupovali aj my. My sme problémy nemali.
Napíšem len stručné info o produkcií výrobcu, názor nech si urobí každý sám.
Kapacita výroby-700tis.nb/mes. Výroba sa ide rozširovať.
-výroba striel-nonstop 24h/7dní v týždni
-niektorých zahraničných odberateľov , ktorí odoberajú 100tis/mes plánujú ukončiť, aby mohli stíhať objednávky regionálnych a VIP partnerov.
-pravidelným veľkým odberateľom je pánko z Rhodosu, ktorý organizoval MS v IPSC.
Firma vyrába na starých dobrých strojoch od Sellieru a nejakého maďarského výrobcu. Podrobne som si prezrel proces ťahania nábojníc a ťahania plášťov striel. Výrobca už dlhodobejšie používa iba zápalky Fiocchi. Osobitne mi bol ukázaný a odborne okomentovaný proces kompletizácie nábojov- teda plnenie prachom a osádzanie striel. Stroj, ktorý dávkoval prach má trnový doraz, ktorý je citlivo nastavený na presné množstvo prachovej navážky. Nižšie alebo vyššie množstvo prachu výškovo posunie trn, čo okamžite mašina a obsluha zaregistruje a náboj je vyradený. V boxe na vyradené náboje nebolo nič.
Skúsenosti niektorých českých užívateľov komentovať nemôžem. Problémy sa vyskytli vraj v r.2013, kedy sme kupovali aj my. My sme problémy nemali.
Napíšem len stručné info o produkcií výrobcu, názor nech si urobí každý sám.
Kapacita výroby-700tis.nb/mes. Výroba sa ide rozširovať.
-výroba striel-nonstop 24h/7dní v týždni
-niektorých zahraničných odberateľov , ktorí odoberajú 100tis/mes plánujú ukončiť, aby mohli stíhať objednávky regionálnych a VIP partnerov.
-pravidelným veľkým odberateľom je pánko z Rhodosu, ktorý organizoval MS v IPSC.
-
inspiring_ganguly
Zápalky Fiocchi používam vzhľadom na cenu najčastejšie ,tenký pliešok-istota odpálenia, nemal som zatiaľ ani jeden zlyhač. Strely teraz robia magnetické, alebo nie?
strely sú olovo a plášte robia bimetal(magnetickéCuZn10) a nemagnetické(CuZn30)
-
inspiring_ganguly
Takže tieto sú "magnetickéCuZn10" dobre vedieť. Kupujem u nich strely do 38/357 a jak naschvál teraz na stránke pri nich nepíšu zloženie . Pravé sa mi minuli tak som sa u nich prehrabával. 
Tie náboje som prestal strieľať ked som si všimol, že niektoré majú takú malú vrstvu mosadze na železe, že sa v hlavni šúcha železo o železo. Niektoré strely sú po vystrelení v pohode, ale niektoré sú zodraté na železo...
Nemám lepšiu fotku, ale aspon niečo pre ilustráciu...
Nemám lepšiu fotku, ale aspon niečo pre ilustráciu...
-
inspiring_ganguly
To ale nie sú CuZn10 lebo potom by sa mali volať FeCuZn10. Magnetické nechcem od žiadnej značky .Skoro všetky sa tak predrú.
Oci: tvoj poznatok už máme dávno za sebou. Svojho času PifPaf zapochyboval o kvalite tombaku striel Limit. Riešili sme to testom v solnom roztoku. Žiadna hrdza nebola.
sorry ale pri strelach s ocelovym plastom to vedome zamlcat zakaznikom nie je v poriadku ani keby tam bola polmetrova vrstva cuzn10. kedze tuto informaciu zamlcuju asi sa obavaju ze ich predajom by to nepomohlo.
Prosím ta netrep.