Trezor/Uschovna schranka
-
inspiring_panini
Pekná skrinka na nenápadné odloženie svojho vercajku....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... pYqquG27pg
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... pYqquG27pg
To neni možné. Človek by neveril koľko železa sa vojde do tak nenapadnej poličkovej skrinky
Aj ja chcem také. Cena?
edit: podľa popisu k videu cena (a všetky ostatné info) zrejme tu matthew@archangelwoodworks.com
edit: podľa popisu k videu cena (a všetky ostatné info) zrejme tu matthew@archangelwoodworks.com
Naposledy upravil/-a Peterko v 30 Okt 2012, 02:05, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_shirley
-
inspiring_nobel
Potrebujem spravit trezorovu miestnost na uschovu zbrani a streliva. Kupit certifikovane trezorove dvere nie je problem tak do 2000 euro, problem mam s miestnostou. Jednu stenu budu tvorit dvere, dve steny su zelezobetonove nosne priecky 40cm a stvrta stena je 30cm tehla. A tu citim problem. Predsa ta tehla je taky slabsi material. Ma niekto skusenost s procesom schvalovania takejto miestnosti? Ako sa tam hodnoti to stavebne okolie?
-
inspiring_nobel
Dakujem, nad tym som rozmyslal, ale myslel som si, ze trezorova miestnost by mala mat aj trezorove dvere
V kazdom pripade v stredu sa idem na PZ porozpravat, ake maju poziadavky. Oni budu miestnost schvalovat, tak nech sa vyjadria. Aj k dveram, aj k murarcine. Dufal som, ze tu narazim na niekoho, kto uz take riesil a teda ma skusenost.
tak to ma bude dosť zaujímať, že aké kritériá resp. predpisy budú zohľadňovať?
Bezpečnostné dvere majú príslušné certifikáty, ktoré nemožno len tak spochybniť. Mám zato, že také dvere plne postačia na zabezpečenie miestnosti na zbrane.
Ak sa taká miestnosť bude nachádzať v budove/dome, ktorý má ešte aj elektronické zabezpečenie- malo by to byť postačujúce.
Bezpečnostné dvere majú príslušné certifikáty, ktoré nemožno len tak spochybniť. Mám zato, že také dvere plne postačia na zabezpečenie miestnosti na zbrane.
Ak sa taká miestnosť bude nachádzať v budove/dome, ktorý má ešte aj elektronické zabezpečenie- malo by to byť postačujúce.
-
inspiring_panini
Vlado999: vravíš trezorové dvere, neviem či také niečo náš zákon pozná, ale jediné dvere o ktorých viem, že sú zaradené v bezpečnostnej triede 5 (to by mala byť ochrana trezorového typu) vyrába ADLO model W-MAX, cenovo okolo tých 2000 euro čo si písal, plus zrejme zárubna, vložka, kovanie...
Ale stále neviem o čom sa bavíme, pretože zákon hovorí:
(4) Ručné zbrane kategórie A uvedené v § 4 ods. 2 v počte viac než päť držaných kusov, zbraň kategórie A,
ktorá nie je ručnou zbraňou, zbrane kategórie B alebo zbrane kategórie C v počte viac než 20 držaných kusov,
alebo viac než 20 000 držaných kusov streliva musia byť zabezpečené v uzamykateľnom trezore, v uzamknutej
miestnosti alebo v samostatnom objekte; tieto zbrane musia byť zabezpečené poplachovým systémom na
hlásenie narušenia.
Z tohto mi nevychádza že tie dvere v tej miestnosti musia byť trezorové a volil by som radšej niečo v triede 3 a keď už by som chcel investovať do triedy 5, tak tie by som si dal ako vchodové do domu/bytu. Prípadne by som si viac dal záležať na tom akej kvality bude ten trezor, čo tam chceš dovnútra dať. Takisto tam nevidím nič o tom aké presné parametre by mala spĺňať daná miestnosť.
Inak poznám človeka, ktorý má niekoľko zbraní kategórie A (a teda musí spĺňať túto najprísnejšiu normu) a u ktorého viem, že na kontrole už boli. Ak chceš môžem sa ho spýtať, že čo presne vyžadujú.
Ale stále neviem o čom sa bavíme, pretože zákon hovorí:
(4) Ručné zbrane kategórie A uvedené v § 4 ods. 2 v počte viac než päť držaných kusov, zbraň kategórie A,
ktorá nie je ručnou zbraňou, zbrane kategórie B alebo zbrane kategórie C v počte viac než 20 držaných kusov,
alebo viac než 20 000 držaných kusov streliva musia byť zabezpečené v uzamykateľnom trezore, v uzamknutej
miestnosti alebo v samostatnom objekte; tieto zbrane musia byť zabezpečené poplachovým systémom na
hlásenie narušenia.
Z tohto mi nevychádza že tie dvere v tej miestnosti musia byť trezorové a volil by som radšej niečo v triede 3 a keď už by som chcel investovať do triedy 5, tak tie by som si dal ako vchodové do domu/bytu. Prípadne by som si viac dal záležať na tom akej kvality bude ten trezor, čo tam chceš dovnútra dať. Takisto tam nevidím nič o tom aké presné parametre by mala spĺňať daná miestnosť.
Inak poznám človeka, ktorý má niekoľko zbraní kategórie A (a teda musí spĺňať túto najprísnejšiu normu) a u ktorého viem, že na kontrole už boli. Ak chceš môžem sa ho spýtať, že čo presne vyžadujú.