Walther P22 - názory, skúsenosti?

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ktosi kdesi písal, že tá waltrovská poistka niekedy niekomu praskla... iný zas písal, že musí vydržať... ja nemám rád ten náraz ocele na oceľ! Ak si tam dáš tú modrú "sušilku" a odistíš, je to v pohode, ale nemôžeš obťahovať záver. Ak si spravíš cvičné "náboje" z vystrelenej hilzne, dá sa aj to... ale nie z vlastných - tie sa obvykle trošku prifúknu pri vyhadzovaní. Lepšie sú z dajakej opakovačky. Ale po štvrťhodinke cvakania máš aj tie rozsekané a je po ftákoch. Musíš ich otáčať, lebo ak dopadne zápalník dvakrát na to isté miesto, je tá hilzňa už zbytočná, už ho nezabrzdí a zápalník narazí svojou hornou časťou do hlavne hore nad komoru. Komerčne predávané "sušilky" .22LR som nevidel, iba také plastové červené somárinky, ale s tými môžeš cvičiť tak nabíjanie zásobníka a obťahovanie, ten ostrý zápalník to rozseká...
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

S 22 nemusis susit.Pri cene toho naboja by som rovno strielal :wink:
friendly_brahmagupta

Príspevok od používateľa friendly_brahmagupta »

Xader napísal:Si dnes nebol v T&T ? :roll:
nie cez vikend som nebol v t&t, ja uz sa budem na strelnici pitat ci neni nekdo z webfora :)
friendly_brahmagupta

cena naboja je v pohode len viacej zaplatim sa strelnicu jak za naboje co tam vypukam to by bolo drahe kazdodenne susenie, som si kupil ten cervenny cvicny umelohmotny preto asi stal 0,3eura za chvilku je rozsekany, skoda ze nerobia strunove take jak su na 9mm.
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa GLOBUS »

......
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:30, upravené celkom 1 krát.
friendly_brahmagupta

tak az take peklo ja nemam, ak ti nepomohlo ziadne premazanie a nechces ho pilnickovat tak by som nevahal a siel ho reklamovat, mne ide jak hodinky hlavne ked premazem pohyblive casti,a hlavne kohut a zospodu zaver kde je viditelne jak to o seba dre ,potom asi ked sa mazivo vysusi alebo co , tak musim zaveru pomouct iba ked nahadzujem zasobnik a zaver mam v zadu tak vtedy mi to kladivo brzdi zaver, pri strelbe nie je problem , dam mu cas a potom navstivim frana, ale predtym sa stretnem zo sekom888 ktory ho nachvilu vyliecil na bezporuchoveho
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

treba sa snim trosku pomazlit a je to potom aj dost spolahlive ja nemam problem snim vobec :)
GLOBUS
občasný prispievateľ

......
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:30, upravené celkom 1 krát.
friendly_brahmagupta

mate niekto skusenost s nejakym pripravkom ktory by zabranoval bieleniu z potenia konca zaveru na waltri p22 pri noseni vo vnutornom puzdre? skusal som wd40, balistol, gunex2000, ale nic nepomaha, ked nosim glocka tak na nom neni nic vidiet
Igrlik
častý prispievateľ

Waltríkove puzdro záveru je zo zinkovej zliatiny (ľudovo "hovnokov"), takže trošku agresívnejší pot sa do neho môže celkom zahryznúť... Jediné, čo som našiel (ale nikdy neskúsil, lebo zatiaľ nepotrebujem) bolo namazať to Remington RemOil-om. Balistol by som vôbec nepoužíval - rozpúšťa zinok!!! :twisted:
Igrlik
častý prispievateľ

GLOBUS napísal:Vážený spoluobčania,

Ak si chcete kúpiť Walther P22 odporúčam pevné nervy.
Alebo radšej si priplaťte a kúpte Glock Perfection.
Walther P22 je v mojom prípade systém DODO, a som sklamaný, dizajn je super, stelivo lacné, ale spoľahlivosť sa rovná nule, odpálil som cca 400-500 rán a na každý jeden náboj som musel ručne obťahovať záver aby som dostal do komory náboj zo zásobníka.

Maximálna nespokojnosť s touto zbraňou (umňa)
Zbrane sú ako ženy - každá iná... A každá Ti dá nie to, čo od nej chceš, ale to, čo je jej vlastné! A ešte chce každá aj individuálny prístup... daktorá hŕŕŕ - rovno na vec, iná zasa jemne, opatrne, skraja, potrošíčke... ak vieš ako na ňu, nakoniec ju máš tam, kde si chcel - a je to super lahoda!!! :wink:

Waltrík nie je vojanda v kanadách, musíš si ho vychovať ako mladú študentku. Ak nemáš rád DODO a ešte si aj netrpezlivý, bola to najhoršia voľba. Kúp si Margolinu alebo Ruger...
friendly_brahmagupta

dik za info ja ze balistol je super cistico mazaci olej na vsetko, dobre som ju s nim nagebril , ked som nechcel vrstvicku tak aj dlhsie odrazal pot , waltika radsej nebudem nim cistit lebo nerad by som sa jedneho dna zobudil a ostala by mi len umela hmota :oops:
Igrlik
častý prispievateľ

...zo stránky ballistol.com:
"FIREARMS - Cleans & dissolves traces of copper, lead, brass, zinc, & tombac. "
Čistí a rozpúšťa zbytky (stopy) medi, olova, mosadze, zinku a tombaku. :lol:

...do hlavne áno, na puzdro záveru veru nie!!!

ALE! " Protects Aluminum, prevents pitting."
Chráni hliník, preventívne bráni vypadávaniu (korózia vo forme bodiek vypadaného materiálu). :D

...niekedy sa zíde... napríklad na SP22 :wink:
GLOBUS
občasný prispievateľ

......
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:31, upravené celkom 1 krát.
elegant_vaughan

Príspevok od používateľa elegant_vaughan »

Nedalo mi to a taky se musím připojit se svýma zkušenostma s P22. Je to výborná zbraň na naučení jak se zbraní zacházet a levně střílet. Musím si jí pochválit, protože mě hodně naučila. Každopádně každých cca 200 ran se musí protáhnout hlaveň, jinak se střely koušou. Pojistka je blbě řešená... Kolikrát jsem natáhl a cvakl naprázdno, protože jsem si nevšiml, že při natažení jsem zároveň zajistil pojistku. To mě asi na něm nejvíc štvalo. No a nakonec mi odešla hlaveň (vyktloktala se z pouzdra) jelikož jsem pro lepší mířenku používal HV střely (s ostatníma se nedá vůbec mířit na 20m, lítá to všelijak). Nyní používám glocka... Je to úplně o něčem jiném. Ale na začátky s P22 rád vzpomínám...
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"