Alebo spíšte s predávajúcim zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. Ak ho poznáš, tak by na to mohol aj pristúpiť.
Situácia po novele zákona o zbraniach
-
inspiring_tharp
Riešením by mohlo byť, že si 58mu kúpiš a dáš do úschovy. Keď som 58mu kupoval ja, a nepovedali mi na 100% či uznajú psych. posudok z 2008 (ja som vedel, že budú musieť
), tak mi dali NP s tým, že sa to vyrieši keď ju donesiem na zaregistrovanie.
Alebo spíšte s predávajúcim zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. Ak ho poznáš, tak by na to mohol aj pristúpiť.
Podľa mňa môžu žiadať od Snypa psychotest v momente ako mu zaevidujú zbraň kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) aj na základe tohto:
Lipšic & spol. napísal:§ 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
(1) Držiteľ zbrojného preukazu je povinný
...
d) predložiť na výzvu orgánu, ktorý vykonáva dozor podľa § 67, zbrojný preukaz, zbraň, na ktorú mu bol vydaný preukaz zbrane, strelivo do tejto zbrane alebo preukaz zbrane a držiteľ zbrane kategórie A uvedenej v § 4 ods. 2 písm. b) alebo zbrane kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) aj doklad o psychickej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo nie starší ako desať rokov,
Neviem či mi zasa niečo ušlo, ale ak urobí psychotesty teraz, tak mu nebudú pri predlžovaní ZP stačiť tie isté, keďže nebudú staršie ako desať rokov?berserker napísal:No a ako bonus budeš musieť spraviť psychotesty ešte aj v r. 2014 pri žiadaní o nový ZP.
-
inspiring_tharp
Súhlas.
Preto by ju musel dať do úschovy hneď po zaevidovaní. To som len uviedol ako možný spôsob ako kúpiť zbraň hneď, lebo predajca nemusí byť ochotný počkať kým spraví Snypo psychotesty.
Inak neviem, či sa § 28 ods. 1 písm d) nevzťahuje skôr na kontrolu zbraní doma, ale aj keby to bolo tak, podľa písm. f) ho môžu hneď po odovzdaní karty zbrane vyzvať na predloženie psych. posudku.
P.S.: Páči sa mi, že keď cituješ zákon, tak tám dávaš "Lipšic & spol. napísal".
edit:
Ako vždy, je to len môj výklad.
Preto by ju musel dať do úschovy hneď po zaevidovaní. To som len uviedol ako možný spôsob ako kúpiť zbraň hneď, lebo predajca nemusí byť ochotný počkať kým spraví Snypo psychotesty.
Inak neviem, či sa § 28 ods. 1 písm d) nevzťahuje skôr na kontrolu zbraní doma, ale aj keby to bolo tak, podľa písm. f) ho môžu hneď po odovzdaní karty zbrane vyzvať na predloženie psych. posudku.
Každopádne by s 58mou nemohol odkráčať domov ak musí robiť psychotesty teraz (čo je len môj výklad).f) mať pri manipulácii so zbraňou pri sebe zbrojný preukaz a preukaz zbrane a držiteľ zbrane kategórie A uvedenej v § 4 ods. 2 písm. b) alebo zbrane kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) aj doklad o psychickej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo nie starší ako desať rokov
P.S.: Páči sa mi, že keď cituješ zákon, tak tám dávaš "Lipšic & spol. napísal".
edit:
Podľa mna nie.pif paf napísal:Neviem či mi zasa niečo ušlo, ale ak urobí psychotesty teraz, tak mu nebudú pri predlžovaní ZP stačiť tie isté, keďže nebudú staršie ako desať rokov?
§ 24
Nový zbrojný preukaz
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje inak. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania, policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
§ 17
(2) K žiadosti o vydanie zbrojného preukazu žiadateľ pripojí
b) lekársky posudok o zdravotnej spôsobilosti a psychologický posudok o psychickej spôsobilosti
(5) Doklady uvedené v odseku 2 písm. b) až f) a odsekoch 3 a 4 nesmú byť v čase podania žiadosti o vydanie zbrojného preukazu staršie ako tri mesiace.
Takže ak by Snypo žiadal pri novom ZP len o sk. E, prípadne E+F, tak by psychotest znovu robiť nemusel, pri sk. A podľa mňa áno.Snypo napísal:Som držiteľom ZP sk. A,E,F
Ako vždy, je to len môj výklad.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 02 Dec 2011, 23:10, upravené celkom 1 krát.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Bol som v stredu rozširovat a momentalna situacia je taka,že napriklad dnes by si doniesol psychotest(napr.koli rozširovaniu ZP)
a za pol roka by si išiel žiadat napr.licenciu na predaj zbrani a zasa by si musel doniest novy lebo nemože byt starši ako 3 mesiace
tak praví ich najnovši vyklad vyhlašky formou interneho usmernenia. 
for Bers.chcel som E,F a oni chcu psychače tak sa ideme hadať
pisomnou formou...
a za pol roka by si išiel žiadat napr.licenciu na predaj zbrani a zasa by si musel doniest novy lebo nemože byt starši ako 3 mesiace
for Bers.chcel som E,F a oni chcu psychače tak sa ideme hadať
-
inspiring_tharp
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 5 months
Ja som podal ziadost o rozsirenie na "E a F" este koncom novembra,velitel si nebol isty,ci treba testy alebo nie,tak kamsi volal a potom mi oznamil,ze testy nepotrebujem,ale ze ich musim urobit do konca aprila 2012.Ked som mu vsak oznamil,ze chcem vz.58,rovno ma poslal za psychosom.Prisiel som do ambulancie,urobil testy,zaplatil 50 Eur,vratil som sa na OR PZ a hned som podal ziadost o rozsirenie.ZP mi vydali zaciatkom decembra.Moj nazor je taky,ze nenechavajte si to na poslednu chvilu,aby ste sa potom nezapisovali do poradovnika ako na Favority.Takisto ocakavam,ze psychosi dvihnu ceny po 1.1.2012,ved sme na Slovensku,zabudli ste ?
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
-
inspiring_tharp
Už ma tu asi máte dosť, ale nedá mi nereagovať. 
Ak ešte nemáš psychotesty a nemáš samočinnú zbraň alebo samonabíjaciu zbraň odvodenú/upravenú zo samočinnej, tak sa na teba vzťahuje § 72d ods. 2 (ak by si mal iba ZP sk. A, tak § 24 ods. 2)
psychotest musiš spraviť až pri žiadaní o nový ZP bez ohľadu na skupinu ZP.
Ak správne chápem, policajt ti ešte predtým ako si oznámil, že chceš kúpiť 58mu povedal, že musíš ísť na psychotesty do 30.4.2012. V tom prípade asi mal na mysli § 72d ods. 1 , čo však pre teba (predpokladám) neplatí.bus driver napísal:Ja som podal ziadost o rozsirenie na "E a F" este koncom novembra,velitel si nebol isty,ci treba testy alebo nie,tak kamsi volal a potom mi oznamil,ze testy nepotrebujem,ale ze ich musim urobit do konca aprila 2012.Ked som mu vsak oznamil,ze chcem vz.58,rovno ma poslal za psychosom.
Ak ešte nemáš psychotesty a nemáš samočinnú zbraň alebo samonabíjaciu zbraň odvodenú/upravenú zo samočinnej, tak sa na teba vzťahuje § 72d ods. 2 (ak by si mal iba ZP sk. A, tak § 24 ods. 2)
-
bus driver
- častý prispievateľ
Policajt mi oznamil,ze nateraz testy nepotrebujem.Az ked som oznamil,ze chcem 58-ku,tak ma poslal rovno za psychosom.
bus driver : Ano, v momente keby si už mal Sa58 prepisane na seba, plati pre teba § 28 odstavec 1 písmeno f.)= mať pri manipulácii so zbraňou pri sebe zbrojný preukaz a preukaz zbrane a držiteľ zbrane kategórie (...) B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) aj doklad o psychickej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo nie starší ako desať rokov.
Ja mám ten istý problém. V princípe hneď po prepise zbrane (sa58) na teba by si porušoval povinnosť danú zákonom a by bol problém.
Urobiť spychotest treba no
Teoretická otázka:
Osoba vlastniaca ZP skupiny A,E má vek 65 rokov. Psychotest nemá. Chce si kúpiť Sa58. Potrebuje psychotest?
PS: Pevne verím že tie nezmyslené spychotesty parlament zruší čo najskôr,už tu to bolo a neujalo sa
Ja mám ten istý problém. V princípe hneď po prepise zbrane (sa58) na teba by si porušoval povinnosť danú zákonom a by bol problém.
Urobiť spychotest treba no
Teoretická otázka:
Osoba vlastniaca ZP skupiny A,E má vek 65 rokov. Psychotest nemá. Chce si kúpiť Sa58. Potrebuje psychotest?
PS: Pevne verím že tie nezmyslené spychotesty parlament zruší čo najskôr,už tu to bolo a neujalo sa
Naposledy upravil/-a Snypo v 03 Dec 2011, 18:32, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_tharp
bus driver,
Ide o to, akú dobu myslel policajt pod "nateraz". Podľa toho čo si písal, mal na mysli termín 30.4.2012 a keď si spomenul 58mu tak vravel, že treba ísť teraz.
Čo sa týka kúpy vz58 je všetko jasné. Hovorím len o tom, že ak by si ju nekupoval, len rozširoval ZP o hocijakú skupinu (pričom nemáš zbrane uvedené v § 72d ods. 1), tak ti stači spraviť psychotesty pri žiadaní o nový ZP, nie do 30.4.2012 ako vravel policajt.
Chápeme sa?
P.S.: Možno to tu už zbytočne rozoberám, ale stále sa mi zdá, že je dosť ľudí, čo presne nevedia do ktorej kategórie patria v súvislosti s § 72d.
Ide o to, akú dobu myslel policajt pod "nateraz". Podľa toho čo si písal, mal na mysli termín 30.4.2012 a keď si spomenul 58mu tak vravel, že treba ísť teraz.
Čo sa týka kúpy vz58 je všetko jasné. Hovorím len o tom, že ak by si ju nekupoval, len rozširoval ZP o hocijakú skupinu (pričom nemáš zbrane uvedené v § 72d ods. 1), tak ti stači spraviť psychotesty pri žiadaní o nový ZP, nie do 30.4.2012 ako vravel policajt.
Chápeme sa?
P.S.: Možno to tu už zbytočne rozoberám, ale stále sa mi zdá, že je dosť ľudí, čo presne nevedia do ktorej kategórie patria v súvislosti s § 72d.
-
bus driver
- častý prispievateľ
Myslim,ze psychotesty zrusia po nejakom case.Ked som robil ZP pred 16 rokmi,tak ich netrebalo,teraz ich treba,lebo jeden magor nevyriesil problem potichu.Ale tak trochu ho chapem,mal som podobny problem so susedom v Manchestri,nastastie som tam nemal zbran,lebo neviem,neviem.Po 3 mesiacoch neustale hluku v noci {buchot,hlasna hudba- ten debil byval v byte nado mnou } som uz bol s nervami v koncoch.Avsak raz o 3:00 rano sa tak bili v tom byte,ze som myslel,ze sa mi prepadnu do spalne.Tak som zavolal policajtov,ti tam asi vsetkych pritomnych oplieskali o stenu podla tych zvukov,co som pocul.A potom bol velmi dlho klud v byte nado mnou,myslim,ze sused sa asi odstahoval alebo dychal kockovany vzduch.
-
bus driver
- častý prispievateľ
Berserker,ja viem,ze pri rozsirovani ZP netreba testy.Sam neviem,preco policajt spomenul ten april 2012.To som vsak neriesil,pretoze chcem kosu a tam je to jasne.