Účinnosť pištolových kalibrov proti zvieratám

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

A vedel by si tasit? Lebo pri takychto situaciach clovek zvykne "zamrznut" :). Samozrejme poctivy trening toto riziko minimalizuje, ale aj tak.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, nechcem ti za každú cenu protirečiť, ale aj dobrý tréning ti je na dve veci, ak nie si mentálne pripravený. Rovnaké to je na ulici i v lese. To nehovorím ja, ale onakvejšie kádre. Preto v lese (alebo hocikde v revíri) skrátka musíš vedieť, kde na to prasátko alebo macka môžeš naraziť a podľa toho sa správať o čosi obozretnejšie. Potom nestuhneš, keď vybehne z kríkov.
:wink:
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

neviem či sa dá streľba na strelnici porovnávať so streľbou či tasením zbrane ak Ta prekvapí diviak či medveď. Diviak Ta len málokedy prekvapí s úmyslom zašpásovať si s Tebou, s mackom je to už horšie...
som poľovník, častokrát sa mi stalo že ma v lese prekvapkal diviačik, nemal som problém v mžiku sekundy strhnúť zbraň z pleca, hodiť oko skrz kríž a vystreliť, vôbec v takýchto prípadoch nerozmýšľam, jednám inštnktívne a automaticky, ale je to dané rokmi lovu. S krátkou zbraňou je to asi trošku iné, neviem, ešte som neskúšal, a možno že by ani nebolo... :D vyskúšajte a podelte sa o dojmy :wink:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

súhlasím s Jackom, tréning je jedna vec (a vôbec nie zanedbateľná) a pripravenosť je druhá. v tomto prípade si myslím, že výrok :"šťastie praje pripraveným" platí dvojnásobne. Tiež sa túlam lesom, bývam v oblasti Nízkych Tatier, kde sú medvede, diviaky, vlky... preto keď vchádzam do lesa, tak si zbraň nabijem a odev prispôsobím tomu, aby som vedel rýchlo reagovať. a samozrejme všímam si okolie. je jasné, že nechodím ako špión, ale stačí mať vštepené, že keď idem popri krovinách a podobne, tak som obozretnejší, ako keď si kráčam lúkou...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nechcem sa opakovať, ale keď nejdem do lesa pozorovať zvieratká, tak robím hluk. Už môj dupot a dýchanie (pekne zhlboka) musí stačiť, aby ma zver počula a stihla sa zdekovať. Na exponovaných miestach, som ešte hlučnejší. Ako... žiadny kazeťák so sebou nenosím, jak ghetto kidz, ani si nespievam (s)hity Roba Kazíka. Len si dávam záležať, aby som bol počuť.
:wink:
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...dirty harry...kedze to robis tak automaticky, tak asi nestihas roztrielat nohy tej svini, co? :D ....tu niekde som totiz cital, ze treba svini roztrielat najprv nohy.... :D
...Inak Jack tak nejako to je aj s nami, ked ideme s brachom po lese, ci uz karpatskom, alebo aj v tatrach...funime ako svine, takze nas pocut az na gerlachu...ked mam moznost, tak si beriem aj svoju labradorku a ta robi rachot za nas... 8) ....a mozno keby si si pohmkaval nejaky ten IRON-ik, tak sa k tebe pridam, ale Kazika?! :?
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Tu si mozete pozriet ucinok strelby z revolvera na leva ale aj ucinok levych zubov na krotitela a v neposlednom rade aj riesenie krizovej situacie. POZOR!!! Len pre silne povahy ale zas tvrda realita. Ziadne keci coby keby.

http://www.metacafe.com/watch/1511668/l ... dare_only/
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

To si kde vycmuchal :shock: kokos to je sila :!: sice po tretej padol ale kde ho trafil,aky kaliber ci 38.spl alebo 357mag,nebodal 44.mag
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

predpokladám .38 special, strelec bol len radový arabský policajt chodníkový cestný parkový parkovišťový.....alebo žeby špeciálna jednotka :D
DUSO
častý prispievateľ

Podla mna to bol revolver maximalne .357 Mag. Vsimli ste si, ze krotitel uz bol na pravde bozej a len ten ozivovaci zakrok ho priviedol späť do tohto slzaveho udolia? Ale ten kral zvierat zhasol celkom rychlo a odovzdane. Nie?
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Padol pekne ale zdalo sa mi nestrielal ho machcer jednou rukou :lol: Keby dostal priamo na lebku ide hned :wink:
DUSO
častý prispievateľ

Na 97% som si isty, ze som videl pri druhom vystrele ako lava dlan zviera pravu. Predpokladam teda, ze nemenil uchop a strielal vsetky vystrely rovnako. Ale v tom strese bola prva rana umiestnena nie velmi ucinne ak vobec zasiahla ciel, pretoza sa lev pokusil odvliect korist z dosahu obsmrdacov. Keby ju dostal medzi oci tak ho s najvacsou pravdepodobnostou pusti. A to strielal z bezpecia spoza mreze.
DUSO
častý prispievateľ

Toto je tiez huste. Ale tu sa nestriela. Na nestastie sa tam nepohyboval nik ozbrojeny. Kto dalsi si chce natocit leva?

http://www.metacafe.com/watch/yt-wg_svA ... ous_lions/
DUSO
častý prispievateľ

No a tomuto hovorim mat gule. Nezne pohlavie dufam prepaci. Nie kazdy tvor to moze zazit :wink:..... Ale daju sa aj pozicat :).

http://www.metacafe.com/watch/yt-ev7oLC ... _38_lions/
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Tento sloník nebol tiež moc nežný http://www.metacafe.com/watch/1387797/e ... ble_truth/
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"