Walther P22 - názory, skúsenosti?

inspiring_faraday

Príspevok od používateľa inspiring_faraday »

No, tak precital som uz hadam 500 nazorov a niektori vravia to, ini zase ono, tak som sa rozhodol vyskusat to na vlastnej kozi, zajtra si idem pre waltrika :D Potom pridam svoj nazor, ked ho vyskusam a zabehnem.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Neviem či som si mal čítať celu tuto diskusiu lebo teraz budem fakt rozmýšlať či si kupiť P22 alebo budem dlhšie šetriť a kupim G19. Zo všetkého mi vyplíva jediné a že ide o nahodu či mi bude fungovať bezproblémovo. no vyzerá to tak že ked sa človek on stará mal by fungovať bezproblémovo :roll:
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tak pokial sa rozhodujes medzi P22 (.22LR) a G19 (9Para) tak si najskor ujasni na co tu zbran vlastne chces
inspiring_agnesi

Zbraň chcem sa bežné nosenie a sa mozrejme chcem s ňou vedieť aj dobre strielať a kompletne ju používať. Čiže strelnica bude každý týžden ako teraz, určite! A nebudem ju mať na okrasu. Kedže som študent a ešte nepracujem a nemam toľko penazí je mi jasné že lacnejšie zbran a strelivo vychádza lacnejšie pri P22. kedže P22 je lacnejšia o 200 eur a strelivo to ani nehovorím. V buducnosti určtie Glock, ale teraz..... rozmýšlam.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Práve keď som teraz dočítal túto diskusiu medzi werewolfom a gewehrom ma napadla nová myšlienka -
Walther P22 - zbraň pre študentov (alebo ľudí ktorí nechcú alebo nemajú možnosť investovať príliš veľa peňazí do munície) na vybláznenie sa na strelnici - o využiteľnosti na sebaobranu sa nebudem rozpisovať - podľa mňa hocičo je lepšie na sebaobranu ako nič ale 22 LR by som si ja osobne NIKDY na sebaobranu nevybral - nech je akokoľvek presný - nechcem niekomu strieľať do hlavy alebo nebodaj do oka pri sebaobrane (a osobne pochybujem, že by to niekto v takej situácii aj dokázal)

Glock 17/19 - zbraň pre serióznejších strelcov - čiže, aby sme sa pochopili - pre tých čo plánujú investovať trochu viac do munície (cena 9 luger > 22 LR) a doplnkov.
Využiteľnosť na sebaobranu podľa mňa OVEĽA lepšia ako kalibre typu 22 LR, 6,35 Browning a pod. - vzhľadom na priemer strely a čiže energiu pri dopade na cieľ. Podľa mňa aj 9 Luger nie je ideálnym kalibrom na sebaobranu ale tak náboje typu .40 SW a .45 ACP sú v našich končinách príliš drahé na to, aby mohol bežný človek s nimi trénovať v priemere 1-2krát za 2 týždne po 250 nábojov.

A teda záver :) - osobne vlastním Glock 19 a som s ním spokojný aj ako so sebaobrannou zbraňou aj ako so zbraňou na bežné šantenie na strelnici. Nedávno som mal možnosť vyskúšať aj Walther P22 a bol som milo prekvapený - podľa mňa je to milá :) malá pištoľka, ktorá sa v mojich menších rukách výborne drží a je z nej príjemné strieľať či už na presnosť alebo vysypať celý 10 ranový zásobník behom 3-4 sekúnd :D . Majiteľ toho Walthera P22 hovoril, že s ňou nemal problémy typu zasekávanie nábojníc ako väčšina ľudí čo ich mali a teraz na Walthera P22 nadávajú. P.S. - Osobne by som odporučil najprv zakúpiť Walther P22 na vyšantenie a získanie návykov pre začiatočníkov a neskôr (keď budú peniaze :wink: ) Glock 17/19.
gewehr
expert

Ked je urcenie take, ber nieco v kalibri 9luger, vies strielat za menej ako 3,50 Sk naboj a na obranu je podstatne vhodnejsia ako .22LR. Ucite si neurcuj ze to bude Glock, zalezi to od toho, co ti padne do ruky. Inak dnes je situacia, ked vies G17 zohnat relativne lacno, do 400eur.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 11:06, upravené celkom 1 krát.
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa GLOBUS »

.....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:32, upravené celkom 1 krát.
inspiring_lovelace

Príspevok od používateľa inspiring_lovelace »

GLOBUS napísal:Tak na tvojom mieste by som JA zvolil Glock
som majiteľom G , aj P22.
P22 po rôznych úpravách bude fungovať , ale je to len take na hrajkanie sa, nic na obranu.
Lacné strelivo mala pekná, väčšinou keď idem na strelnicu tak s tým páli priateľka poprípade milenka :lol:

/daj bože nech sa nikdy nestretnú/ :lol:

bojis sa ze by si chytil nejake olovo? :twisted:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Glock 31C, si tu nový, tak to asi nevieš, ale platí tu také pravidlo, že NIKDY NECITOVAŤ PREDCHÁDZAJÚCI PRÍSPEVOK. Dík za to, že to nebudeš robiť. To vieš, keby som ťa neupozornil ja, spravili by to admini.
:wink:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Yuri the GUN NUT napísal:Osobne by som odporučil najprv zakúpiť Walther P22 na vyšantenie a získanie návykov pre začiatočníkov a neskôr (keď budú peniaze :wink: ) Glock 17/19.
Len si dovolim upozornit, ze ak si clovek neda pozor (prip. na neho niekto nedohliada), moze s kratkou 22-kou ziskat aj nespravne navyky. Taka zbran v podstate nema spatny raz a tym padom nema take poziadavky na spravny a primerane silny uchop ako velkorazna pistol.
gewehr
expert

GLOBUS napísal:Tak na tvojom mieste by som JA zvolil Glock
blba rada, nech si najskor vyskusa co mu sadne do ruky... a ci to bude Glock, Kcko, HKcko, CZta alebo nieco ine zisti sam na strelnici. Nekupuj zbran, ktoru si si nemohol vyskusat. Leda ze by to bol klon 1911 :lol:
inspiring_faraday

Príspevok od používateľa inspiring_faraday »

No,tak od piatku som majitelom walther p22, v nedelu som ho bol testovat, vystrielal som 250 vceliciek a 4 krat sa zasekla, som spokojny, na to,ze je nova a nezabehnuta, tak je to myslim velmi dobre. :)
inspiring_agnesi

to gewehr strielal som už aj z G17,19, K100, CZ75D waltera idem skusiť tento týžden asi... Najlepšie mi v ruke sedela 19tka. úplne super a dobre sa mi z nej striela a zvykol som si na nu najviac. Mne šlo len o tu cenu..no len po tých radách čo čítam radšej hneď kúpim G a budem mať po starosti...

a v tej sebaobrane nejde vôbec o to akú zbraň máš ale ide kto ju vlastní a vie ju využiť..čiže asi tak :)
inspiring_agnesi

No tak po dlhých uvahach v mojej situácii som sa rozhodol teda, že si kupim P22. chcem sa vás opýtať kto máte waltra ako ste ho zabehávali? treba vystrielať to drahšie strelivo a potom prejsť aj na lacnejšie alternatívy? alebo používať to drahšie stále? poradte pls
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"