Walther P22 - názory, skúsenosti?
-
inspiring_faraday
-
inspiring_agnesi
-
inspiring_agnesi
Zbraň chcem sa bežné nosenie a sa mozrejme chcem s ňou vedieť aj dobre strielať a kompletne ju používať. Čiže strelnica bude každý týžden ako teraz, určite! A nebudem ju mať na okrasu. Kedže som študent a ešte nepracujem a nemam toľko penazí je mi jasné že lacnejšie zbran a strelivo vychádza lacnejšie pri P22. kedže P22 je lacnejšia o 200 eur a strelivo to ani nehovorím. V buducnosti určtie Glock, ale teraz..... rozmýšlam.
- Yuri the GUN NUT
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 1 month
Práve keď som teraz dočítal túto diskusiu medzi werewolfom a gewehrom ma napadla nová myšlienka -
Walther P22 - zbraň pre študentov (alebo ľudí ktorí nechcú alebo nemajú možnosť investovať príliš veľa peňazí do munície) na vybláznenie sa na strelnici - o využiteľnosti na sebaobranu sa nebudem rozpisovať - podľa mňa hocičo je lepšie na sebaobranu ako nič ale 22 LR by som si ja osobne NIKDY na sebaobranu nevybral - nech je akokoľvek presný - nechcem niekomu strieľať do hlavy alebo nebodaj do oka pri sebaobrane (a osobne pochybujem, že by to niekto v takej situácii aj dokázal)
Glock 17/19 - zbraň pre serióznejších strelcov - čiže, aby sme sa pochopili - pre tých čo plánujú investovať trochu viac do munície (cena 9 luger > 22 LR) a doplnkov.
Využiteľnosť na sebaobranu podľa mňa OVEĽA lepšia ako kalibre typu 22 LR, 6,35 Browning a pod. - vzhľadom na priemer strely a čiže energiu pri dopade na cieľ. Podľa mňa aj 9 Luger nie je ideálnym kalibrom na sebaobranu ale tak náboje typu .40 SW a .45 ACP sú v našich končinách príliš drahé na to, aby mohol bežný človek s nimi trénovať v priemere 1-2krát za 2 týždne po 250 nábojov.
A teda záver
- osobne vlastním Glock 19 a som s ním spokojný aj ako so sebaobrannou zbraňou aj ako so zbraňou na bežné šantenie na strelnici. Nedávno som mal možnosť vyskúšať aj Walther P22 a bol som milo prekvapený - podľa mňa je to milá
malá pištoľka, ktorá sa v mojich menších rukách výborne drží a je z nej príjemné strieľať či už na presnosť alebo vysypať celý 10 ranový zásobník behom 3-4 sekúnd
. Majiteľ toho Walthera P22 hovoril, že s ňou nemal problémy typu zasekávanie nábojníc ako väčšina ľudí čo ich mali a teraz na Walthera P22 nadávajú. P.S. - Osobne by som odporučil najprv zakúpiť Walther P22 na vyšantenie a získanie návykov pre začiatočníkov a neskôr (keď budú peniaze
) Glock 17/19.
Walther P22 - zbraň pre študentov (alebo ľudí ktorí nechcú alebo nemajú možnosť investovať príliš veľa peňazí do munície) na vybláznenie sa na strelnici - o využiteľnosti na sebaobranu sa nebudem rozpisovať - podľa mňa hocičo je lepšie na sebaobranu ako nič ale 22 LR by som si ja osobne NIKDY na sebaobranu nevybral - nech je akokoľvek presný - nechcem niekomu strieľať do hlavy alebo nebodaj do oka pri sebaobrane (a osobne pochybujem, že by to niekto v takej situácii aj dokázal)
Glock 17/19 - zbraň pre serióznejších strelcov - čiže, aby sme sa pochopili - pre tých čo plánujú investovať trochu viac do munície (cena 9 luger > 22 LR) a doplnkov.
Využiteľnosť na sebaobranu podľa mňa OVEĽA lepšia ako kalibre typu 22 LR, 6,35 Browning a pod. - vzhľadom na priemer strely a čiže energiu pri dopade na cieľ. Podľa mňa aj 9 Luger nie je ideálnym kalibrom na sebaobranu ale tak náboje typu .40 SW a .45 ACP sú v našich končinách príliš drahé na to, aby mohol bežný človek s nimi trénovať v priemere 1-2krát za 2 týždne po 250 nábojov.
A teda záver
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_lovelace
GLOBUS napísal:Tak na tvojom mieste by som JA zvolil Glock
som majiteľom G , aj P22.
P22 po rôznych úpravách bude fungovať , ale je to len take na hrajkanie sa, nic na obranu.
Lacné strelivo mala pekná, väčšinou keď idem na strelnicu tak s tým páli priateľka poprípade milenka![]()
/daj bože nech sa nikdy nestretnú/
bojis sa ze by si chytil nejake olovo?
Len si dovolim upozornit, ze ak si clovek neda pozor (prip. na neho niekto nedohliada), moze s kratkou 22-kou ziskat aj nespravne navyky. Taka zbran v podstate nema spatny raz a tym padom nema take poziadavky na spravny a primerane silny uchop ako velkorazna pistol.Yuri the GUN NUT napísal:Osobne by som odporučil najprv zakúpiť Walther P22 na vyšantenie a získanie návykov pre začiatočníkov a neskôr (keď budú peniaze) Glock 17/19.
-
inspiring_faraday
-
inspiring_agnesi
to gewehr strielal som už aj z G17,19, K100, CZ75D waltera idem skusiť tento týžden asi... Najlepšie mi v ruke sedela 19tka. úplne super a dobre sa mi z nej striela a zvykol som si na nu najviac. Mne šlo len o tu cenu..no len po tých radách čo čítam radšej hneď kúpim G a budem mať po starosti...
a v tej sebaobrane nejde vôbec o to akú zbraň máš ale ide kto ju vlastní a vie ju využiť..čiže asi tak
a v tej sebaobrane nejde vôbec o to akú zbraň máš ale ide kto ju vlastní a vie ju využiť..čiže asi tak
-
inspiring_agnesi