Čo na uši, čo do uší
cubitko:
Dík.
Nedávno sme mali v Tekove o tomto debatu, tuším s Berserkerom, ktorý porovnával viacero typov aktívnych.
Dík.
Nie všetky aktívne fungujú rovnako, tak ako popisuješ sa správajú tie lacnejšie. Napr. SportTacy nevypínajú zosilnenie (slabších zvukov) ani počas streľby.cubitko napísal:Aktivne sluchadla automaticky vypnu zosilnenie zvuku ked niekto v okoli vystreli , takze nepocujem co mi kamarat vedla mna vravi.
Nedávno sme mali v Tekove o tomto debatu, tuším s Berserkerom, ktorý porovnával viacero typov aktívnych.
-
inspiring_tharp
Jo, bol som to ja. Mám lacné elektronické chrániče, ktoré sa pri výstrele vypínajú. Dosť mi to vadí, a navyše sa začínajú aj rozpadávať, preto v najbližšom čase plánujem kúpiť Howard Leight Impact Sport. Tie sú za dobrú cenu a nevypínajú sa. Len škoda, že som o nich nevedel, nemusel by som kupovať dvakrát. 
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
-
inspiring_tharp
Mne ich požičal Marek Z. Snáď sa vyjadrí aký má presne model. Potom budeme všetci múdrejší. 
edit: Teraz čítam na ich stránke, že vypínajú:
edit: Teraz čítam na ich stránke, že vypínajú:
Tak teraz neviem. Ak to nebude jednoznačné, tak si radšej priplatím za Peltory a budem mať istotu.response technology revert to passive hearing protector when noise reaches 82 dB
-
inspiring_panini
Absolútne povinné čítanie pre tých, ktorí:
1) na strelniciach nosia vatu
2) na krytej strelnici "vystačia" so štuplami
3) zapchávajú si uši prstami či lugrami
4) nosia 2 eurovú ochranu sluchu dodávanú k zbíjačke
5) strieľajú z malorážky bez slúchadiel, veď netreba...
6) atď
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012082607
1) na strelniciach nosia vatu
2) na krytej strelnici "vystačia" so štuplami
3) zapchávajú si uši prstami či lugrami
4) nosia 2 eurovú ochranu sluchu dodávanú k zbíjačke
5) strieľajú z malorážky bez slúchadiel, veď netreba...
6) atď
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012082607
-
inspiring_panini
Tak som sa pridal na temnú stranu síly (k Yarcovi a Addovi) a kúpil k Sporttacom HY80 gélové ušníky (skygeek.com). Je to pohodlnejšie s okuliarmi a lepšie to tlmí. Obom ďakujem za vyskúšanie, len keď si predstavím koľko peňazí už mám v ochrane zraku a sluchu uložených
A potom ešte stretnete nejakého Gunsa, ktorý vám s kľudom povie, že tie jeho sú lepšie, pretože sa dajú napchať pod balistickú prilbu a dá sa k nim cez Bluetooth pripojiť mobil...