Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

stale pletiete ZP a ZL...
skratka drzitel ZL ma ine povinnosti (vratane ulozenia ) ako drzitel ZP
to ze nejaky obcan ma ZP a zaroven ZL sa nevylucuje, zbrane ktore ma napisane na seba na ZP ma ulozene v sulade s §55 ods1 a zbrane ktore ma napisane na firmu ergo ZL ma uskladnene v druhom trezore podla §55 ods2
atd atd...
Citajte pomaly a s rozvahou.

Len taky detail ku kratkym brokovniciam napisanym na ZP sk F :
§ 28
(2) Zbraň alebo strelivo môže prepravovať
b) držiteľ skupiny F zbrojného preukazu na účely
1. opravy, úpravy, znehodnotenia, zničenia alebo výroby rezu zbrane alebo streliva,
2. overenia zbrane autorizovanou osobou,3)
3. vystavovania zbrane alebo streliva,
4. odovzdania zbrane a streliva do úschovy,
5. fyzickej kontroly a evidenčných úkonov na policajnom útvare,
6. znaleckého skúmania,
7. kultúrnejčinnosti,akideozbraňuvedenúv§4ods.1písm.j),§5ods.1písm.h)a§ 6ods.1
písm. h).

taknejak tam nevidim strelnicu... takze bacha

edit: ja tam vlastne nevidim ani nakup a predaj, takze ak si v obchode kupim zbran / strelivo na ZP sk F tak ho legalne ani nemozem doniest domov :D
Používateľov profilový obrázok
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

roman aspoň sa konečne vyriešilo, či zo zbraňou na "Fko" (ne)možno strieľať 8)
inspiring_liskov

a drzitel ZP sk B vlastne nemoze prepravovat nic a nikam :)
romen3
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Este sa nevyriesilo nic. Nic nie je schvalene. Okrem nezmyselnej smernice.
inspiring_liskov

smajliky hadam vidis 8)
s0m3body
prispievateľ
Registered for: 9 years 8 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Otázka k Fabarm 11': Jednou rukou sa z toho reálne strieľať nedá, tým pádom to predsa nespĺňa podmienku krátkej zbrane, a mala by sa dat prehlásiť na sk. E, nie?
inspiring_liskov

V prílohe č. 6 časti A písmená i) a j) znejú:
„i) krátka zbraň je palná zbraň, ktorej dĺžka hlavne nepresahuje 300 mm alebo jej celková
dĺžka vrátane sklopnej pažby, teleskopickej pažby alebo inej pažby, ktorú možno odstrániť
bez použitia technických prostriedkov, nepresahuje 600 mm,
j) dlhá zbraň je palná zbraň, ktorá nie je krátkou zbraňou,“.

Takze nic o jednej-dvoch rukach , kratka brokovnica s hlavnou pod 300mm a celkovou dlzkou pod 600mm je kratkou zbranou podla § 5 ods. 1 písmeno f)

edit: ak k nej vies zohnat pazbu, s ktorou bude mat celkovu dlzku aspon 601mm , tak potom je to dlha zbran § 5 Zbraň kategórie B
(1) Zbraňou kategórie B je : pism e) dlhá opakovacia palná zbraň s hladkým vývrtom hlavne, ktorej dĺžka hlavne je menšia alebo sa rovná 600 mm,
a tu zapises na ZP sk E
Naposledy upravil/-a inspiring_liskov v 02 Dec 2018, 08:25, upravené celkom 1 krát.
inspiring_liskov

dostal som mailom pdf subor s nazvom "Zákon o zbraniach - vyznačené zmeny" autora nepoznam neviem s akou verzou navrhu pracoval, len upozornujem ze dokument nie je na 100% presny , niektore body z navrhu novely tam nie su zapracovane. napr tam nie je priloha c6
Romadur
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years 3 months

Príspevok od používateľa Romadur »

Roman, ďakujem za Tvoje rady :) hneď si mi zlepšil deň
Skúsim to nejak tak vymyslieť, a pištoľovú rúčku si nechám odlozenu v sufliku ako vzpomienku na časy dávno minule :D (možno)
// somebody--co by sa nedalo, keď máš slabší náboj tak to dáš.
Len pre info, mam toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.svetpusiek.sk/products/37
Ešte by som sa rad opýtal na jednu vec. Keďže sa nejedná o samonabijaciu, môžem tam dat aj sklonu pazbu? Teda, dĺžka z ktorej sa vychádza je pri vyklopenej pazbe, alebo sa mýlim(v §5)?
inspiring_liskov

ja tomu rozumiem tak, ze celkova dlzka sa v tomto pripade meria s vyklopenou / vysunutou pazbou
Romadur
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years 3 months

Príspevok od používateľa Romadur »

Ja by som tomu tak tiež rad rozumel, ale ak to náhodou bude v tomto znení, už vidím zasa tie situácie, ako na jednom oddelení to budú chcieť merať s vyklopenou, a na druhom si zasa policajt povie ze so zaklopenou.. A úprimne, komu sa chce dávať zbrane na KEU a čakať na vyjadrenie.. Radšej by to mohli napísať jednoznačne, ale to oni asi neradi :D
inspiring_liskov

no zaradenie zbrane do kategorie riesi v pripade pochybnosti KEU , to nie je tak ze ty si doma prehodis kus plastu a si supom v inej kategorii
je za tym cely proces, ale radsej ho podstupit ako mat v trezore hracku na ZP skF ktoru nemozes ani na strelnicu vziat
jedei105
prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa jedei105 »

Roman, potesilo by ma keby ste pretlacili ten Grandfathering...
inspiring_liskov

to viacerych...
Vlad.
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa Vlad. »

Spravne som to pochopil, ze v jeden den roku 2024 prestanu vsetkym platit ZP a podla noveho zakona najskor 60 dni a najneskor 30 dni pred tymto datumom sa musi poziadat o novy? Cize za jeden mesiac vsetci drzitelia na Slovensku musia stihnut 2x vystat radu na useku zbrani a streliva, raz ked pojdeme ziadost podat a druhykrat, ked si pojdeme pre novy ZP? A potom za 5 rokov zas vsetkym naraz prestane platit ZP a opat zas ten isty enormny napor naraz? Snad som len daco zle pochopil, lebo ak nie, tak je to fakt chore...
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"